Noutăți și comunicate

“Skeleton Tree”, un album pur si simplu emotionant

29 mai 2018
“Skeleton Tree”, un album pur si simplu emotionant

Publicul roman va primi un cadou muzical foarte valoros peste doar cateva saptamani. Vorbim despre, probabil, cel mai profund, personal si emotionat eveniment al ultimilor ani, alaturi de “Lordul Intunecat al Gothic Rock-ului”, NICK CAVE, care, iata, dupa teribil de mult timp ajunge pentru prima oara in Romania, alaturi de al sau proiect THE BAD SEEDS!

Concertul va avea loc pe data de 19 iunie 2018, la Romexpo (parcarea A) din Bucuresti, sub egida ROCK THE CITY.

Toti iubitorii muzicii sunt asteptati pentru un eveniment cu adevarat unic! Vor curge rauri de tristete, dar si de bucurie, din cauza si datorita emblematicului Nick Cave, cel ce atinge cele mai sensibile corzi prin muzica sa.

Ultima creatie intitulata „Skeleton Tree”, cea cu numarul 16 din cariera proiectului THE BAD SEEDS, si cea care l-a si readus pe linia de plutire dupa pierderea fiului sau (Arthur, in varsta de doar 15 ani), este un material discografic ce ii este dedicat in totalitate. Un album dureros si, in acelasi timp, salvator pentru artistul Nick Cave!

“Review: Muzica de geniu, compusa in pragul colapsului”, The Guardian.

O calatorie sonora coplesitoare, sobra. O padure deasa si ordonata, uitata de lume, in care singura speranta este reprezentata de aparitia vesnica a rasaritului, ce isi strecoara timid razele printre crengile obosite ale copacilor.  Schelet de copac!

Veti simti inca de la primele acorduri cele mai dureroase trairi ale artistului, cele mai revelatoare si cele mai ingaduitoare ganduri artistice catre fiul sau aflat intr-o “alta dimensiune”. Nick Cave nu se considera adeptul vreunei religii, dar are dreptul sa caute Divinitatea, asa cum spunea acesta, la un moment dat. Un album pe care va invitam sa-l cumparati si sa-l reflectati. O combinatie inedita de alternative-rock, ambient, avant-garde si picaturi din sonoritati electronice.

„One More Time With Feeling” este un film documentar despre moartea lui Arthur si despre procesul de inregistrare pentru Skeleton Tree, ce a insotit lansarea albumului. Regizat de Andrew Dominik, filmul documentar a fost de gasit in editie limitata, fiind conceput de Cave pentru a explica contextul si temele din Skeleton Tree, cu aceasta ocazie nemaifiind nevoie sa ofere interviuri pentru presa. Atat filmul, cat si albumul au fost extrem de bine primite de catre critica de specialitate!

Puteti asculta intreg albumul aici:

https://www.youtube.com/watch?v=xCVgsI5h9p0&index=7&list=PLcXviRsCvzrA1dYcDZnpByVVxSpES6sFh

Mult mai multe informatii vor fi comunicate in scurt timp! Prin urmare, va invitam sa urmariti pagina noastra oficiala de Facebook ( https://www.facebook.com/ddeastentertainment ), pagina oficiala de eveniment ( https://www.facebook.com/events/167388504043988 ) si site-ul oficial al companiei ( http://ddee.ro ).


Categorii si pret bilete concert Nick Cave & The Bad Seeds:

  • Diamond Circle – 250 lei
  • Golden Circle – 220 lei
  • Intrare generală – 160 lei

Biletele se pot cumpara de pe eventim.ro!

http://www.eventim.ro/ro/bilete/rock-the-city-presents-bucuresti-romexpo-486079/event.html


DESPRE NICK CAVE

Nick Cave, pe numele adevarat Nicholas Edward Cave, nascut pe data de 22 Septembrie 1957, este unul dintre cei mai emblematici artisti australieni. Muzician, cantaret-compozitor, autor, scenarist si ocazional actor a crescut in zona rurala a statului Victoria din Australia.

Cave a studiat artele inainte de a se dedica cu totul muzicii in anii 1970. Muzica lui este caracterizata in linii generale ca fiind de o inalta intensitate emotionala, o mare varietate de influente si obsesii lirice ce au legatura cu tema mortii, cu religia, dragostea si violenta. Supranumit "Prince of Darkness" sau "Gothfather of Goth", NME si Mojo il descriu, de asemenea, ca fiind "Lordul intunecat al gothic rock-ului".

Si-a început cariera in anii ‘70 alaturi de grupul Boy Next Door (nume schimbat ulterior în The Birthday Party). In 1983, dupa destramarea trupei The Birthday Party, Nick Cave isi formeaza propriul grup, Nick Cave & The Bad Seeds, care si-a propus să exploreze diverse genuri muzicale si sa iasa din tiparele clasice.

Impreuna cu The Bad Seeds, Nick Cave a realizat 16 albume de studio si 4 albume live. In toată această perioadă a lansat un număr impresionant de hituri, toate intrate în topurile internaționale, cea mai cunoscută fiind Where The Wild Roses Grow (interpretata in duet cu seducatoarea artista australiana, fosta iubita a regretatului Michael Hutchence, Kylie Minogue).

Ultimul sau disc, Skeleton Tree, aparut pe 9 septembrie 2016, i-a dat posibilitatea lui Nick Cave sa revina pe scena și, in timpul turneului european ce se va desfasura pe intreg anul 2018, sa poposeasca, in premiera, si in Romania.


DISCOGRAFIE:

  • 1984 : From Her to Eternity
  • 1985 : The Firstborn Is Dead
  • 1986 : Kicking Against the Pricks
  • 1986 : Your Funeral... My Trial
  • 1988 : Tender Prey
  • 1990 : The Good Son
  • 1992 : Henry's Dream
  • 1994 : Let Love In
  • 1996 : Murder Ballads
  • 1997 : The Boatman's Call
  • 2001 : No More Shall We Part
  • 2003 : Nocturama
  • 2004 : Abattoir Blues/The Lyre of Orpheus
  • 2008 : Dig, Lazarus, Dig!!!
  • 2013 : Push the Sky Away
  • 2016 : Skeleton Tree

https://www.nickcave.com/

Un eveniment prezentat de Marcel Avram, East European Production si D&D East Entertainment!



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top