Noutăți și comunicate

Sighisoara incheie circuitul Pro Istoria Fest 2012 - Sistem, Holograf si Vunk vor aduce muzica pe scena festivalului

15 - 16 septembrie 2012
Sighisoara incheie circuitul Pro Istoria Fest 2012 - Sistem, Holograf si Vunk vor aduce muzica pe scena festivalului
Pro Istoria Fest, festivalul ce pune muzica prezentului in slujba trecutului va face ultima oprire din acest an intr-unul dintre cele mai fermecatoare orase din Romania: este vorba despre Sighisoara, singurul oras din tara noastra distins cu Premiul Europei. Publicul este asteptat in Piata Sigma din centrul orasului, sa petreaca 2 zile de distractie, activitati medievale si muzica buna, alaturi de nume cunoscute de pe scena muzicala romaneasca.

Zoli Toth, membru al trupei Sistem si presedinte al Asociatiei Star Education - organizator al Pro Istoria Fest declara: "Ne aflam la finalul unui festival in care am pus foarte mult suflet si pe care l-am trait intens, in ultimele 2 luni si jumatate, in fiecare zi. Dupa ce am vizitat atat de multe cetati frumoase si am aflat povestea fiecareia dintre ele, care de care mai captivanta, suntem bucurosi sa poposim la Sighisoara, pentru ultimul eveniment Pro Istoria Fest din acest an. Stim ca Sighisoara este recunoscuta pentru frumusetea sa, iar noi ne dorim ca, prin acest festival, sa impartasim oamenilor si cateva dintre lucrurile nestiute despre istoria orasului, asa cum am facut si in trecut, cu fiecare dintre cetatile unde am ajuns. De asemenea, venim si cu o mare surpriza din partea trupei Sistem: vom canta, pentru prima oara pe aceeasi scena, cu 5 dintre solistele cu care am lansat de-a lungul timpului cantece care au ramas in inima publicului. Abia astept!"

Sambata, 15 septembrie 2012, programul festivalului va fi deschis de trupa de teatru Zurli, care a pregatit un spectatol special pentru cei mici. Seara va fi continuata de trupa transilvaneana de rock Blackstar, dar si de Vunk, o prezenta indragita de fani si in alte concerte Pro Istoria Fest. Sistem sunt cei care vor incheia prima zi de festival, cu o premiera absoluta in istoria trupei: 5 dintre cele mai importante colaboratoare vor fi alaturi de membrii formatiei, in ultimul lor concert: Luminita Anghel, Alexandra Ungureanu, Stela Anita, Brigitta Balogh si Andreea Crepcia vor canta impreuna cu Sistem cele mai cunoscute melodii ale trupei, intr-un show surprinzator si plin de emotie.

Duminica, 16 septembrie 2012, muzica medievala va rasuna in Piata Sigma din Sighisoara, intr-un recital al formatiei Ad-Hoc. Cunoscuta trupa de house, Deep Central, va incinge atmosfera, invitandu-i pe toti cei prezenti la dans, urmati de talentatii componenti ai formatiei Lala Band. Show-ul va fi incheiat, ca intr-un cerc, de aceeasi trupa-simbol care a dat si startul primului eveniment Pro Istoria Fest 2012, de la Enisala - Holograf. Un spectaculos foc de artificii va lumina cerul de la Sighisoara, anuntand finalul unui festival unic in Romania.

Concertele incep la ora 16:00, iar intrarea este libera. Evenimentul va fi prezentat de George Zafiu.

Fondat in secolul al XII-lea de catre sasii adusi in zona de regii maghiari, orasul Sighisoara este astazi unul dintre cele mai bine conservate orase medievale ale Europei. Farmecul si valoarea istorica a numeroase cladiri si strazi ale orasului au determinat includerea lor in patrimoniul UNESCO. Atractiile acestui oras inghetat parca in timp sunt numeroase, dar poate cele mai emblematice sunt Turnul cu Ceas, Casa lui Vlad Dracul, Biserica Manastirii Dominicane, Scarile Acoperite sau Scoala din Deal.

Festivalul Pro Istoria Fest, un proiect al Asociatiei Star Education, doreste sa aduca in atentia publicului obiectivele cultural-istorice si turistice aflate pe teritoriul Romaniei, printr-o serie de evenimente de inalta tinuta culturala si artistica. Lista evenimentelor din acest an cuprinde Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul Golesti, Cetatea Enisala, Sighisoara, Sarmisegetusa, dar si alte 3 cetati incluse déjà de anul trecut in circuit: Cetatea Rasnov, Cetatea Poenari si Targoviste. Festivalul a debutat in septembrie 2011 la Curtea Domneasca de la Targoviste. Au urmat apoi, in octombrie 2011, Cetatea lui Vlad Tepes de la Poenari si Cetatea Rasnov.

In 2012, Pro Istoria Fest a avut loc pana in acest moment la Cetatea Enisala, Cetatea Rasnov, Sarmizegetusa Ulpia Traiana, Cetatea Poenari, Muzeul Golesti, Cetatea de Scaun a Sucevei si Targoviste. Mai multe detalii pe http://www.proistoriafest.ro si pe http://www.facebook.com/proistoriafest.



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top