Noutăți și comunicate

Serbarile Bistritei Medievale 2017, editia a XI- a

23 - 25 iunie 2017
Serbarile Bistritei Medievale 2017, editia a XI- a
In perioada 23-25 iunie 2017, sunteti invitati la Serbările Bistriței Medievale 2017 în Centrul Istoric al Bistritei, care va prinde viață din nou, invadat de domnițe și cavaleri, de meșteri și calfe, urmași ai vechilor bresle, dar și de menestreli.

Ediția din acest a festivalului medieval aduce pentru prima dată în Bistrița și în România formația Strella Do Dia din Portugalia, exponentă a curentului Neo Medieval & Folk Music european. Aceasta va evolua în mai multe momente ale Serbărilor Bistriței Medievale 2017, dar va susține un concert extraordinar pe scena mare a festivalului sâmbătă, 24 iunie 2017, de la ora 21:00.

Cavalerii din ordinele Străjerii Cetății Bistriței și Paladinii de Terra Medies se vor întrece într-un turnir de lupte full-contact, pentru a câștiga cununa cu lauri a celui mai viteaz dintre ei, dar și pentru a cuceri inimile domnițelor din cetate.

Odată cu ediția din acest an se reia concursul de măiestrie „Arcașul Èšinutului Nosnerland”, care se va desfășura sâmbătă, 24 iunie 2017 în curtea interioară a Complexului Muzeal Județean Bistrița-Năsăud, unde se vor întrece unii dintre cei mai buni mânuitori ai arcului tradițional din Transilvania.

De buna dispoziție a copiilor se vor ocupa Teatrul de păpusi „Alexandru Misiuga” al Centrului Cultural Municipal „George Coșbuc” Bistrița și actorii Teatrului „Anton Pann” din Câmpina. Sâmbătă și duminică străzile cetății vor fi cutreierate de Trimbulinzii din Sibiu, cu poveștile lor fantasmagorice și atât de subtile, iar animația stradală va fi însuflețită de dansurile domnițelor de la Nosa și reprezentațiile cu foc ale trupei Sirius. Duminică seara, la încheierea festivalului medieval, și medieșenii de la Fire Dream vor lumina cetatea în noapte cu spectacolul lor de foc. Nu va lipsi din program nici concursul de frumusețe „Domnița Bistriței”, dar și micile domnițe de la „Baby party” vor smulge aplauzele publicului spectator!

Trupa bucuresteană „Ad Hoc” revine la Bistrița cu un concert extraordinar, pigmentat cu „dezmăț, licori și muzici medievale”, un mai vechi slogan al acestei trupe.

Menestrelii veacului XXI vor fi în acest an muzicienii formației „New Proscenium” din Târgu Mureș, cu o seară de concert explozivă cu muzica NIGHTWISH.

Serbările Bistriței Medievale 2017 sunt organizate de Centrul Cultural Municipal Bistrița și Asociația Culturală Bistrița Medievală, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bistrița și al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, prin Complexul Muzeal Județean.

Sponsor principal – SUPERCOM.

Sponsori: Record Bistrița, Betty Ice, MIS Grup Lunca Ilvei, Hotel Codrișor, Pombis, Pizzeria Tonight, Izvorul Minunilor, Salonul Cârlionț.

Parteneri media: Bistrița Culturală, Agerpres, Radio România Cluj, TV Bistrița, AS TV, Radio Someș, Radio Transilvania, Bistrițeanul.ro, Mesagerul de Bistrița-Năsăud, Zile și Nopți, Răsunetul, Bistrița News, Calendar evenimente, Gazeta de Bistrița, e-Zine.

Mai multe informații pe site-ul http://www.bistritamedievala.ro


Evenimente recomandate

Top