Noutăți și comunicate

Seara de jazz cu Zoltan Lantos Opensource din Ungaria in Manufactura

30 noiembrie 2016
Seara de jazz cu Zoltan Lantos Opensource din Ungaria in Manufactura
Miercuri, 30 noiembrie 2016, de la ora 20:00, va invitam la Manufactura pentru o seara speciala de jazz cu exceptionalul violonist Zoltan Lantos si grupul sau, intitulat Opensource din Ungaria.
Pret bilet: 20 leiEvenimentul ce are loc in cadrul Timisoara – Capitala Tineretului din Romania va avea loc in Club Manufactura (Splaiul T.Vladimirescu Nr.9) din Timisoara.

Fb event : https://www.facebook.com/events/339454413079663/

Zoltan Lantos Opensource – Hungary

Zoltán Lantos e un violonist care e acasa in toate culturile muzicale din lume, dar care a faurit o limba sonica doar a lui. A aparut pe scena jazz Est-Europeana in timp ce studia la Academia de Musica din Budapesta, orasul lui natal. la scurt timp dupa ce si-a luat diploma in voara clasica, Lantos a pornit intr-o calatorie muzicala remarcabila. Atras de experimental si muzica din est, a calatorit in India, in 1985, pentru a studia muzica clasica indiana. Acolo, "biologia" unei singure note - viata launtrica, neauzita si necantata a sunetului ("Anahata Swara”) e cea mai importanta. In India a descoperit ceea ce a devenit punctul focal a vietii sale muzicale: experienta momentului existent si viu, arta improvizatiei. In 1994, dupa 9 ani de studiat, calatorit, predat si interpretat in India, Lantos a revenit in Europa. Compunand piese noi, a inceput sa-si redescopere radacinile muzicale si si-a gasit propriul limbaj, amestecand traditiile unguresti si clasice cu muzica estica si jazzul european contemporan. De-a lungul anilor, calatoria muzicala a lui Lantos l-a adus alaturi de multi muzicieni mari, atat pe scena, cat si in studio. A lucrat si inregistrat cu numerosi artisti, precum Ferenc Snétberger, Kornél Horváth, László Dés, Márta Sebestyén, Mihály Dresch, Gábor Juhász, Zsolt Kaltenecker din Ungaria, dar si cu Charlie Mariano, Dhafer Youssef, Palle Mikkelborg, Ramesh Shotham, Nicolas Simion, Renaud Garcia-Fons, Rabih Abou-Khalil, Urna Chahartugchi si multi altii. Pe scena a cantat, sau a facut turnee cu Loreena McKennitt, Al DiMeola, Larry Corryell, Didier Lockwood, Paolo Fresu, Renaud Garcia-Fons, Steve Coleman, George Brooks, Trilok Gurtu, Nils Petter Molvaer and Eivind Aarset. Proiectul de baza a lui Lantos, incepand cu 1999, a fost grupul "Mirrorworld", iar in prezent proiectul "Open Source" (fondat in 2011) ia o directie mai electronica, orientata pe loop-uri si groove. Dupa mai multe schimbari in line-up, noua trupa, formata din Áron Tálas la clape, Tibor Fonay la bass, László Csízi tobe si DJ-ul Andrew J, si-a dat primul concert in naoiembrie 2012, la MÜPA (Palatul Artelor) in Budapesta, impreuna cu trompetistul norvegian Nils Petter Molvaer si chitaristul Eivind Aarset, cat si solistele invitate din Ungaria Veronika Harcsa, Kátya Tompos si percutionistul Kornél Horváth

https://www.youtube.com/watch?v=nzcTTvU_tWg


Evenimente recomandate

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.

Let's Rock recomandă