Noutăți și comunicate

Saxofonistul Kenny Garrett aduce Pushing de World Away la Sala Radio

21 aprilie 2016
Saxofonistul Kenny Garrett aduce Pushing de World Away la Sala Radio
Joi, 21 aprilie 2016, sunteți așteptați începând cu ora 20:00 la un concert al saxofonistului american Kenny Garrett la Sala Radio.



Cel mai recent album al artistului, care se va auzi și la concertul de la București, poartă numele de Pushing de World Away și pe lângă nenumărate recenzii pozitive, are la activ și o nominalizare la Premiile Grammy, pentru cel mai bun album de jazz instrumental.

Albumul este unul variat, așa cum ne-a obișnuit artistul, și conține piese ca Hey, Chick - dedicată lui Chick Corea, Chucho’s Mambo - viziunea lui Garrett despre cum ar fi sunat o colaborare cu Chucho Valdés sau Brother Brown, un salut muzical dedicat lui Donald Brown, prietenul și co-producătoului lui Kenny.

Hey, Chick surprinde acel ritm din sudul Spaniei sau din Maroc și e o piesă pe care mi-am imaginat că ar putea să o cânte Chick, o piesă interesantă, cu care s-ar putea identifica.

Chucho’s Mambo este viziunea lui Garrett pe ritm de sala despre o colaborare muzicală cu legendarul Chucho Valdés:

Am încercat de mai multe ori să lucrăm împreună, dar nu am reușit să obțin o viză pentru Cuba. Eu și Chucho avem aceeași zi de naștere, adaugă mândru artistul.

În piesa Brother Brown îl putem auzi pe Kenny Garrett la pian, într-o interpretare melodioasă și calmă a unui tribut adus prietenului și confidentului său Donald Brown, care este și coproducătorul albumului.

În cadrul concertului de la București, Kenny Garrett va fi secondat de un line up ce îi include pe pianistul Vernell Brown, pe bass-istul Corcoran Holt, pe bateristul McClenty Hunter și pe percuționistul Ruby Bird, toți prezenți și pe albumul Pushing the World Away.

Nu vă așteptați să cânt la fel ca la ultimul meu concert! Mă schimb mereu, urmărind ceea ce spiritul meu simte, spune Kenny Garrett, care și-a luat pentru albumul Pushing The World Away răgazul necesar pentru a-și continua maturizarea ca și compozitor și șef de formatie.

Probabil unul dintre cei mai versatili interpreți contemporani de jazz, Kenny Garrett va susține un recital care va trece prin funk, ritmuri orientale, salsa sau soul, toate interpretate cu nota personală a celebrului muzician. De la piese de pe cel mai recent album Pushig de World Away până la celebra Happy People, concertul de la București va conține a trecere în revistă a carierei lui Kenny, un artist cu o istorie personală și muzicală impresionantă.

Am cântat cu Sting, am cântat cu Guru sau Q -Tip, dar am urcat pe scenă și alături de legende cai Woody Shaw, Freddie Hubbard sau Art Blakey & the Jazz Messengers. Am iubit întotdeauna muzica, în toată varietatea ei, spune artistul.

Decisivă pentru formarea muzicianului cât și pentru notorietatea sa a fost colaborarea, timp de cinci ani, cu grupul celebrului trompetist Miles Davis, inclusiv prin realizarea a trei albume împreună.

Kenny Garrett, despre experiența Miles Davis:
"Am fost în trupa lui Miles Davis aproximativ cinci ani. Cred că această etichetă va rămâne mereu acolo. Au fost de cinci ani din viața mea, singura conjuctură muzicală în care am rămas mai mult de un an. Și au fost cinci ani minunați. Unii oameni au ajuns să îmi cunoască muzica prin Miles și așa au ajuns să vină la concertele mele. Este o parte din istoria mea și sunt mândru de asta."

Un veritabil showman, Kenny promite o experieță unică: Când cânt, încerc să creez o legătură cu publicul. Încerc să îi port într-o călătorie, și nu doar una spirituală. Vreau ca oamenii să plece acasă cu ceva de care să își amintească, ceva ce a însemnat o experiență pozitivă pentru ei.

Bilete se pot cumpăra din rețelele Eventim.ro, Bilete.ro și IaBilet.ro.

Program:
Concertul Kenny Garrett Quintet va avea loc pe 21 Aprilie, ora 20:00, la Sala Radio din București. Accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

Evenimentul KENNY GARRETT Quintet face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions, în cadrul căreia anul acesta vor mai concerta:

* PAOLO FRESU * RALPH TOWNER - 14 Mai 2016, Sala Radio
* JACK DEJOHNETTE TRIO feat. Ravi Coltrane - 3 Noiembrie 2016, Sala Radio

Organizator: Jazz Syndicate Live Sessions
Eveniment recomandat de Magic FM
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1102973969735516/


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top