Noutăți și comunicate

Romania pentru al doilea an consecutiv in competitie - GLOBAL BATTLE OF THE BANDS 2008

1 septembrie 2008
Romania pentru al doilea an consecutiv in competitie - GLOBAL BATTLE OF THE BANDS 2008
Anul acesta Romania va fi prezenta pentru a doua oara la cel mai mare concurs mondial de muzica live "The Global Battle Of The Bands" (GBOB) deschis tuturor grupurilor muzicale, indiferent de genul de muzica interpretat si de notorietate. Doar doua conditii, muzica trebuie sa fie originala si interpretata live in totalitate fara nici un material preanregistrat.

Finala mondiala se tine in fiecare an in luna decembrie la Londra, unde se intrec castigatorii finalelor nationale din cele peste 35 de tari participante la competitie. Din Australia pana in Mexic si din Africa de Sud pana in Norvegia, GBOB este o competitie prezenta si apreciata pe tot mapamondul.

Premiul cel mare consta in 100.000 de dolari cash, un turneu mondial de promovare si trofeul de aur "The best new band in the world". In plus se ofera numeroase alte premii de la sponsorii GBOB.

Cu un regulament simplu dar strict, care face posibila participarea tuturor formatiilor indiferent de stilul de muzica abordat si carora li se ofera sanse egale, cu o jurizare serioasa si profesionala, GBOB ("gi bob") a devenit pepiniera din care firmele muzicale, producatorii, show-bizz-ul in general isi aleg colaboratorii si viitoarele vedete. Anul trecut presedintele juriului finalei mondiale din Londra a fost cunoscutul Glen Matlock (Sex Pistols). Anul acesta vor fi prezenti in juriul din Romania oameni din music bizz din Anglia si Belgia pentru a oferi o garantie in plus corectitudinii si echidistantei.

Pana la aceasta ora si-au confirmat prezenta in juriu:

Cristin Tomeci (Belgia) - Director National GBOB pentru Romania, Olanda si Ungaria
Alex Revenco (Romania) - Senior Editor Jurnalul National
Matt Walker (Anglia) - Producator si Director International GBOB
Luc Luypens (Belgia) - Organizator festivalul Arock Antwerpen, Director GBOB Belgia

Alte nume vor fi anuntate pe masura confirmarii.

Anul trecut, Romania a fost reprezentata la Londra de formatia GRIMUS din Cluj, castigatoarea finalei nationale GBOB 2007.

Formatiile romanesti participante la acea finala nationala au fost : GRIMUS (Cluj), ALTAR (Cluj) DEKADENS (Bucuresti), LES ELEPHANTS BIZARRES (Bucuresti), THE MOOD (Bucuresti), EYESEERED (Medias), PROMETEU (Brezoi), CAMPIA LIBERTATII (Bucuresti), HABAR (Arad), JOKERMAN (Cluj), MEANOX (Bucuresti), MERCEDES BAND (Sfantu Gheorghe), UN DONE (Timisoara), BOEUF (Arad).

Trupa ALTAR a castigat premiul pentru cel mai bun act "Metal", iar DEKADENS pentru cel mai bun act a zAlternativea. Premiul juriului (o chitara electro-acustica) oferit de Music Europe si care va fi oferit anual trupei debutante remarcate special a revenit trupei "LES ELEPHANTS BIZARRES". Premiul pentru cel mai bun chitarist ( o chitara electrica in valoare de 750 euro realizata dupa specificatiile castigatorului) a revenit trupei PROMETEU prin Constantin Rajnita (Rama).

Anul acesta in Romania, finala nationala si semifinalele se vor organiza in luna octmbrie. Castigatorii finalei nationale vor primi trofeul "The Best Romanian Band 2008" si vor participa gratis la finala mondiala din Londra in luna decembrie unde se vor intrece pentru marele premiu de 100,000 dolari cash un turneu mondial de promovare si trofeul de aur.


Concursul GBOB nu are "dead line" pentru inscrieri, iar pana la aceasta ora s-au inscris in competitie urmatoarele grupuri:
semifinala Cluj (9.oct.2008) - FIST (Oradea) JOKERMAN (Cluj), ALTERNATIV QUARTET (Bistrita), BALANCE (Cluj), BLOOD PRINT (Cluj Napoca), DE LA FUNK (Cluj), FIT OF MADNESS (Miercurea Ciuc), SEVEN (Cluj), FLAGRANT (Timisoara)
semifinala Campulung Muscel (14.oct.2008) - PROMETEU (Brezoi), NERV (Brasov), FARA TALENT (Radauti)
semifinala Bucuresti (16.oct.2008 Suburbia Club) - ACT (Bucuresti), PHENOMENON (Bucuresti), BYRON (Bucuresti), GO TO BERLIN (Bucuresti), THE MOOD (Bucuresti), ELOIZE (Giurgiu), HIGHLIGHT (Bucuresti), TENISI ALBI (Bucuresti), TEP ZEPI (Bucuresti), SPITFIRE (Bucuresti), ALIAS (Bucuresti) WHITE ASH (Bucuresti),
In cazul in care numarul de formatii inscrise va fi mai mare de 12 pe finala se va organiza o semifinala suplimentara in acel oras.

Spre deosebire de editia trecuta, anul acesta formatiile vor avea la dispozitie 15 min (aprox. 3 melodii) avand astfel mai mult timp pentru a-si prezenta creatia.
Primii 4 clasati in fiecare semifinala se vor califica pentru Finala nationala care va avea loc tot in luna octombrie.
In afara marelui premiu care reprezinta participarea la finala modiala GBOB de la Londra, organizatorul si sponsorii vor oferii premii deosebit de atractive participantilor.
In plus, vor exista concerte extraordinare oferite de invitati din strainatate, cum ar fi grupul rock EXPERIENCED?!? din Belgia sau de participanti romani la editia GBOB Romania 2007.

In 2009 va apare si un CD care va include cele mai bune melodii prezentate la concursul GBOB Romania 2008 si care va fi produs de Music Europe si lansat oficial dupa finala mondiala din decembrie de la Londra.

Informatii suplimentare despre acest concurs, regulamentele si modalitatea de inscriere puteti gasi pe web-site-ul oficial www. gbob. com sau pe web-site-urile de prezentare pentru Romania www.reverbnation.com/label/gbobromania, www.myspace.com/gbobromania sau www.youtube.com/gbobromania.


Pentru orice informatii suplimentare adresati-va:


Cristin Tomeci
National Director GBOB pentu Olanda, Romania si Ungaria
e-mail: romania@gbob.com
www.gbob.com


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top