Noutăți și comunicate

Roma Amor si Draconian - inca doua trupe confirmate la DBE3

19 ianuarie 2011
Roma Amor si Draconian - inca doua trupe confirmate la DBE3
Roma Amor si Draconian - inca doua trupe confirmate la DBE3
Roma Amor si Draconian - inca doua trupe confirmate la DBE3
1-RomaAmorsiDraconian-incadouatrupeconfirmatelaDBE3_66312.jpgDupa 6 trupe anuntate in doar doua saptamani, DonisArt dezvaluie acum numele altor doua grupuri ce vor participa la Alba Iulia, in cadrul festivalului Dark Bombastic Evening 3.

Avem deja 8 nume, pe 24 ianuarie 2011 vor fi anuntate ultimele trupe ce ne vor vizita tara pentru Dark Bombastic Evening 3.

Editia a treia a festivalului Dark Bombastic Evening se va desfasura intre 19 si 20 august 2011 in Alba Iulia.

Trupele confimate :
- Rome (Luxemburg),
- Alcest (Franta),
- Dirty Granny Tales (Grecia),
- Vulture Industries (Norvegia),
- Les Discrets (Franta),
- Hexvessel (Finlanda / UK),
- Draconian (Suedia),
- Roma Amor (Italia).


Draconian http://www.draconian.se
Trupa Draconian din Suedia
Considerata ca o trupa de referinta pentru scena Doom Gothic Metal, Draconian nu se lauda cu prea multe albume, in ciuda celor 17 ani de activitate. Vorbim de doar 4 CD-uri de studio si, dupa mai bine de 3 ani, va aparea curand mult asteptatul nou material la label-ul austriac Napalm Records.
Cu radacini in vechiul Paradise Lost, My Dying Bride, Katatonia sau vechiul Tristania, sextetul suedez are deja un nucleu de fani impresionant in toata lumea. Concertele lor explozive se bucura de participarea fanilor de pretutindeni, aparitiile lor fiind intotdeauna un motiv de bucurie si de reintalnire a celor ce imbratiseaza mixul de Doom Metal lent dominat de growl-ul vocalistului Anders cu elementele atmosferice de Gothic Metal exprimate prin vocalizele Lisei. Chitarile cu solistici prelungi ne amintesc de Saturnus, Rapture, Shape Of Despair sau chiar Skepticism iar interludiile bombastice dominate de keyboard contureaza o aura visatoare data unei muzici rafinate. Piesa "Death, Come Near Me" se considera a fi una dintre cele mai frumoase din intreaga istorie Doom Metal:


http://www.youtube.com/watch?v=6R7jSfLpk7Y.

Draconian vine pentru prima data in Romania si inclinam se credem ca prin invitarea acestei trupe la Alba Iulia, fanii Doom Gothic Metal vor veni in numar semnificativ pentru a saluta si vorbi cu cei sase muzicieni nordici. De mentionat ca artistii vin exclusiv pentru acest eveniment si, pe data de 19 august 2011, vor sa ne arate cum se sustine un show de exceptie intr-o tara unde doreau sa cante de multi ani!


http://www.youtube.com/watch?v=6KCuALc3t2ARoma Amor http://www.myspace.com/romamorensemble

Trupa Roma Amor din Italia
Din Italia vine un duet spectaculos, care doreste sa recreeze prin muzica lor nostalgia si atmosfera vechii Europe, dominata de valsuri, tango-uri si muzica de cabaret. Roma Amor se considera a fi o trupa Neo Cabaret'n'Folk care a realizat pana acum doua albume superbe, piesele lor fiind inspirate din folclorul mediteranean si nu numai. Cover-ul "Next" dupa Jaques Brel rezoneaza perfect cu impletirea de Folk Noir si Dark Cabaret, dominata de o voce feminina cu tonalitati joase impresionante, ce canta in mai multe limbi, alaturi de chitari, acordeon, mandolina si alte instrumente traditionale. Si restul de piese pastreaza aroma acelor nopti romantice despre care am vazut doar in filmele de demult sau am aflat din povestirile parintilor / bunicilor nostri. In seara de 20 august vom avea la Alba Iulia cate putin din parfumul vechiului Paris, Roma, Madrid... si, de ce nu, al Bucurestiului de altadata.

Roma Amor vine in premiera in Romania sa ne incante cu sonoritati anacronice vremurilor tumultoase de astazi dar sarmante si incantatoare pentru toti cei ce apreciaza sau se regasesc in metaforele vintage.


http://www.youtube.com/watch?v=776RwDM792g


Sursa : DonisArt
www.darkbombasticevening.com
www.donisart.ro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.

Let's Rock recomandă