Noutăți și comunicate

Rockstadt Fest 2022 in club Rockstadt din Brasov

6 - 7 mai 2022
Rockstadt Fest 2022 in club Rockstadt din Brasov
Rockstadt Fest 2022 va avea loc între 6 - 7 mai 2022 în Club Rockstadt din Brașov. Lista de trupe confirmate până în acest moment este: Hteththemeth, Ktera, League Of Shadows, Mauna Sol, W3 4R3 NUM83R5, Underwaves, False Reality și Ritual Roadmap.


Informații despre Rockstadt Fest 2022

Festivalul de metal cu trupe brasovene revine in perioada 6 - 7 mai 2022. Astfel, Rockstadt Fest 2022 reuneste de aceasta data 8 trupe locale si 2 zile de concerte.
Abonamentul pentru ambele zile costa 90 lei si se poate cumpara online (plus taxe de procesare) de pe iabilet.ro sau de la club Rockstadt.
Biletul pe zi va costa 60 lei si se va putea cumpara numai de la intrare, in ziua concertului.

Program Rockstadt Fest 2022

Vineri, 06 mai 2022
Hteththemeth
Ktera
League Of ShadowsMauna Sol
Sambata, 07 mai 2022
W3 4R3 NUM83R5
Underwaves
False RealityRitual Roadmap


HTETHTHEMETH (Avant-garde Metal)
Trupa Hteththemeth din Brașov este considerata una dintre cele mai enigmatice apariții pe scena rock & metal. Cu un stil unic și fără o limita de exprimare, muzica „neumana” practicata de trupa trece fără timiditate de la metal cu elemente ambient și influente de black pana la blues și bossa nova. Conceptual, Hteththemeth se găsește în fata unui peisaj plin de sentimente, unele plăcute, altele reci, unele confuze, altele depline.
Hteththemeth își are începutul în decembrie 1999, când Lao Kreegan și Jamm Klirk, doi prieteni vechi, pun bazele unui proiect ce avea sa devina, după 17 ani, una dintre cele mai spectaculoase și surprinzătoare apariții de pe scena muzicala, atât în Romania cât și în Europa. La scurt timp după apariția primului album, „Ziduri Mucegăite cu Rosturi” (1999), Jamm hotărăște sa se retragă, Hteththemeth devenind proiectul unei singure persoane pentru mai multi ani, perioada presărată cu apariții live doar în cadrul unor evenimente restrânse.
In luna octombrie a anului 2010, Läo îl întâlnește pe Koldr și, în urma unor discuții, apare ideea de a transforma proiectul într-unul 100% live. Pe parcurs, se alătură Robert Cotoros, Vlad-Andrei Onescu, Lucian Popa și Codrut Costea. Cu o formula completa, Hteththemeth pregătește apariția albumului „Best Worst Case Scenario”, o poveste inspirata de un vis pe care Läo l-a avut înainte de a da viata proiectului și completata de experiențele avute.
Începând din 2014, Hteththemeth a apărut tot mai des pe scenele din Romania, în concerte de club pe întreg teritoriul tarii, dar și în cadrul unor festivaluri de marca, precum Artmania Festival, Rockstadt Extreme Fest, Rock’n’Iasi, Ghost Gathering, Deep In The Underground, Maximum Rock Festival, Revolution Festival, Rock Over Ludus, Magura Wave Festival, Top T Buzău, Babel FAST etc.
In anul 2016, luna mai, brașovenii reușesc sa câștige locul 2 în finala internațională Global Battle of the Bands de la Berlin, iar câteva luni mai târziu, sunt prezenți pe scena prestigiosului festival european de metal Wacken Open Air.

W3 4R3 NUM83R5 (Metalcore)
Reprezentând scena Metalcore din orașul natal, încă din 2014, trupa a cucerit publicul cu tenacitate prin concertele pline de energie și melodiile groovy, plasându-se printre trupele locale importante de luat în considerare pentru acest gen.
W3 4R3 NUM83R5 a susținut zeci de spectacole de club și a concertat la multe festivaluri de renume din România.
Pentru fanii Parkway Drive, Breakdown Of Sanity sau Fit For A King, W3 4R3 NUM83R5 poate fi o rețetă locală.

UNDERWAVES (Metalcore / Alternative Metal)
Underwaves is a Romanian female-fronted band which plays a combination of metalcore and alternative metal.
KTERA (Post Metal)
KTERA este o trupă ce poate fi încadrată în zona de avangardă. Stilul agresiv, structurile complexe și pasajele bine definite armonic și melodic sunt inspirate din progresivul modern. Din punct de vedere stilistic, piesele KTERA rezonează cu sonoritățile unor nume importante ale metalului european precum Gojira, Tesseract, Textures sau Meshuggah. Temele abordate în versurile pieselor privesc conflictul om-mașină sau cel rațiune-credință, provocările personale și cele exterioare sau lupta cu propriile limite.

FALSE REALITY (Melodic Death Metal)
Fondată în decembrie 1998, False Reality a activat în underground-ul metal românesc până în primăvara anului 2003, evoluând pe atunci alături de multe alte trupe, din care unele înca activează în metalul românesc: God, Negură Bunget, Indian Fall etc. Singura apariție discografică False Reality din acea perioadă a fost EP-ul "Tales of Eternity" lansat în anul 2002, în mediul online - pe www.mp3.com, în colaborare cu Sidekick Records (Norvegia).
Anul 2003 a însemnat finalul primei părți din existența trupei, din cauza unor probleme de componență, însa cei câțiva membri rămași au încercat alături de mai mulți muzicieni revitalizarea trupei, lucru care s-a întâmplat abia după o pauză de 8 ani. False Reality a revenit pe scenă în primăvara lui 2011, cu o nouă componență, însa păstrând stilul abordat în perioada anterioară de activitate - melodic death metal.
În toamna lui 2014, trupa a început înregistrările pentru primul LP din istoria sa, "End of Eternity", care a fost lansat oficial în 26 octombrie 2016, sub label-ul Loud Rage Music.

LEAGUE OF SHADOWS (Melodic Death Metal)
League of Shadows este o trupă formată în jurul primelor piese CodeRed, cu membrii din CodeRed, The Thirteenth Sun, The Killing Moon, False Reality. Cu siguranță se vor auzi riffuri năpraznice cunoscute publicului.

RITUAL ROADMAP (Death’n’Roll)
Ritual Roadmap s-a înființat în martie 2020, din vechi prieteni și membri ai scenei metal brașovene: Silviu – voce (The Killing Moon, ex. We Are Numbers, Ordinul Negru, Deliver the God), Vic – chitară (ex. Nomad, Black Swan, Lotul Național de Hardcore), Cristi – bass (ex. We Are Numbers, Deliver the God) și Cipanu – tobe (Ktera, ex. Lotul Național de Hardcore, Michelangelo). Suntem old-school (și la propriu și la figurat), așa că practicăm cu entuziasm un death’n’roll crud și energic!

MAUNA SOL (Black Metal)
Mauna Sol are ca origini un proiect instrumental cu influențe black metal, inițiat în primăvara anului 2016, de către chitaristul Marius Licu, membru al trupei brașovene The Thirteenth Sun. După scurt timp însă, proiectul este pus deoparte până în anul 2019, când, în baza câtorva scurte povestiri scrise de George Costan, cel ce va ajunge și vocalistul trupei, un concept nou prinde contur. Acest concept ajunge să redefinească muzica deja scrisă, materialul devenind strâns legat de una dintre povestiri, descriind suferințele unui om care alege sihăstria în locul vieții confortabile.
În iarna anului 2019, odată cu cooptarea lui George Costan (voce), Ionuț Cățeanu (chitara bass) și a doi foști membri Protonyk, chitaristul Bogdan Itu și toboșarul Andrei Rențea (Pedestrians și Ego Store), ia naștere Mauna Sol, proiectul inițial transformându-se într-o trupă completă.



Reguli de acces si RSVP: https://www.facebook.com/events/790537691915516/



Evenimente recomandate

Top