Noutăți și comunicate

Rockolinde Simfonic - Cristi Minculescu si Iris la Sala Palatului

22 decembrie 2015
Rockolinde Simfonic - Cristi Minculescu si Iris la Sala Palatului
Marți, 22 decembrie 2015, iubitorii de concerte live, dar mai cu seamă către fanii trupei IRIS, se vor putea bucura la Sala Palatului de o experiență concertistică de amploare în ton cu atmosfera de sărbătoare, specifică finalului de an. Așadar, vocea de succes a rock-ului românesc din toate timpurile, CRISTI MINCULESCU și legendara trupă IRIS, alături de soprana Felicia Filip, violoncelistul Adrian Naidin și Orchestra Sinfonia București sub bagheta dirijorului Florin Totan, vor urca pe scena Sălii Palatului din capitală în data de 22 decembrie, începând cu ora 20:00, pentru a cuceri audiența cu încă un concert memorabil intitulat, ROCKOLINDE SIMFONIC.



Prietenia statornică între marii artiști și profesionalismul incontestabil reprezintă fără doar și poate, esența succesului, răsplătit de public prin bucuria reîntâlnirii și a aplauzelor fulminante oferite la fiecare apariție pe scenă.

După 15 ani de la concertul ”Athenaeum Live”, ROCKOLINDE SIMFONIC poate fi definit ca un concert festiv, o reeditare a celui mai apreciat concert rock-simfonic susținut de trupa IRIS împreună cu soprana Felicia Filip. Ineditul concertului Rockolinde Simfonic va fi completat de momente muzicale remarcabile, oferite de binecunoscutul violoncelist Adrian Naidin, acompaniat de band-ul său format din Ionuț Micu – tobe, Andrei Bălașa- chitară și Mircea Muntenița - bass. Timp de aproximativ două ore, spectatorii vor păși în lumea IRIS. Vor trăi momente emoționante și se vor putea bucura din plin de interpretările pieselor de colecție selectate pentru acest show.

Biletele au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate la prețuri variabile în funcție de categoria de loc, după cum urmează:
  • VIP – 175 lei,
  • Cat.I – 150 lei,
  • Cat.II – 115 lei,
  • Cat.III – 75 lei,
  • Cat.IV – 50 lei.

Acestea pot fi procurate de la Sala Palatului, Librăria Mihai Eminescu, Magazinul Muzica, Unirea Shopping Center (etj.2), Diverta, Flanco și online prin http://www.ticketnet.ro, http://www.myticket.ro, http://www.bilet.ro sau http://www.iabilet.ro.



IRIS

Trupa Iris a luat ființă în 1976, prima formulă avându-i în componență pe Nuțu Olteanu (chitară, vocal), Emil Lechințeanu (chitară bas) și Nelu Dumitrescu (baterie). De-a lungul timpului, printre membrii ei s-au numărat nume sonore precum Florin Ochescu, Dan Bitman și Sorin Chifiriuc. Cea mai recentă plecare din formație a avut loc în septembrie 2012, când solistul Cristi Minculescu a părăsit trupa, după 32 de ani de activitate, însă, spre bucuria imensă a fanilor acesta a revenit pentru proiectul ”Din nou împurenă”.

IRIS deține un portofoliu muzical bogat, un palmares discografic incluzând 14 albume, 3 maxi-single-uri și un DVD/VHS, peste 6.000 de concerte susținute în diverse turnee, în aproape toate orașele țării, în fața a peste 10 milioane de spectatori.



FELICIA FILIP

Presa internațională a numit-o "diva céleste" și "noua regină a Traviatei". A cucerit toate scenele importante de pe glob și din România și este unica solistă care a obținut toate premiile Mozart.

După modelul Montserrat Caballe - Freddie Mercury, soprana Felicia Filip este cea care a deschis drumul rockului simfonic în România. Începută în 1996, colaborarea cu trupa Iris a avut un succes uriaș, ce a culminat cu lansarea albumului "Filipissimia", iar "Fata din vis" este cel de-al doilea album semnat de "soprana rock a României".

De-a lungul timpului s-a bucurat de aprecierea publicului urcand atat pe importante scene internationale cum ar fi Covent Garden Royal Opera House din Londra, Staatsoper din Hamburg, Teatre Liceu din Barcelona, Staats Oper din Viena sau Opera din Toronto cat si pe scenele din Romania.

In lumina acestei cariere extraordinare soprana Felicia Filip a fost ridicata la gradul de Comandor al Ordinului "Meritul Cultural", titlu care i-a fost decernat de catre Presedintele României, iar de curand a obtinut titlul onorific de “Persoana Emerita” conferit de Presedintele Republicii Moldova.



ADRIAN NAIDIN

A debutat în 1998 ca artist instrumentist la Opera Maghiară din Cluj-Napoca. Între 2000 și 2003 a colaborat cu Teatrul Național București pentru muzica de teatru. Din 2001 este membru al Orchestrei Naționale Radio din București. Spațiul tipografic nu ne permite să amintim toate concertele și întâlnirile cu muzicieni de renume care l-au îmbogățit sufletește pe Adrian Naidin, dar putem spune că face parte dintre cei care au înțeles că publicul trebuie educat, dar mai înainte de acest lucru trebuie să i se arate ce înseamnă cu adevărat muzică de calitate.

Adrian Naidin reușește de fiecare dată să combine jazz, muzică de cameră și folclor românesc, atingând cu violoncelul său note de-o frumusețe aparte. În clipa în care Adrian Naidin se oprește din cântat se lasă tăcerea, se instalează o uimire egală liniștii de început, o nesiguranță sfântă, ceva nedescifrat care rămâne ascuns undeva înlăuntrul lui pentru că doar el are cheile fermecate, cum spuneam mai sus, cu care deschide ușile sufletului nostru.



SINFONIA BUCUREȘTI

Orchestra “Sinfonia București” a fost înființată de maestrul Florin Totan în 1990 și a reprezentat la vremea respectivă prima inițiativă privată, nu doar în muzică, dar și în cultura românească. Orchestra este compusă dintr-un număr variabil de instrumentiști valoroși provin din principalele orchestre bucureștene precum Filarmonica George Enescu, Orchestra Națională Radio și Opera Națională. De-a lungul timpului, orchestra a fost invitată la zeci de concerte de gală și manifestări oficiale. Printre cei care i s-au alăturat în concerte se numără: naistul Gheorghe Zamfir, sopranele Cellia Costea (Atena) și Felicia Filip, violonistul Eugen Sârbu (Londra), pianiștii Babette Hierholzer (New York) și Jean Francois Dichamp (Paris), violoncelistul Xavier Philipps (Paris) și dirijorii Cristoph Poppen (Berlin-Munchen) și Robert Olson (Kansas City).


Evenimente recomandate

Top