Noutăți și comunicate

Rock River Festival editia I la Cernavoda in luna Iulie 2009

10 iulie 2009
Rock River Festival editia I la Cernavoda in luna Iulie 2009
Rock River Festival editia I debuteaza la Cernavoda in luna Iulie 2009, in zona portului vechi (festivalul se intinde pe 3 zile: 10 iulie 2009, 11 iulie 2009 si 12 iulie 2009).

Proiectul este organizat de Primaria Orasului Cernavoda la initiativa si conceptul D-lui Daniel-Sorin Dobrescu. Evenimentul fiind dedicat trupelor rock underground din Romania, acesta nefiind un concurs, in speta nu vor exista premii sau o comisie de jurizare. Denumirea de"Festival" a fost pusa doar ca simpla denumire (suna bine).


Pentru participarea publicului la eveniment nu se vor percepe taxe de intrare la scena sau taxe de campare si se intentioneaza ca si la urmatoarele editii acest lucru sa se pastreze. La standurile comerciale din zona (terase) vor fi preturi normale si corecte la bauturile si a produselor de pe gratar, (2,00- 3,00 lei / 400ml de bere) fiecare om sosit permitandu-si o medie de cheltuiala zilnica de 50-60 lei pentru intretinerea personala.


Pentru petrecerea timpului de pana la concert organizatorii a Rock River Festivala intentioneaza sa contacteze o companie privata care sa isi amenajeze o zona depaint ball, ca idee aceasta locatie sa fie in spatiul unei foste hale amplasata in zona evenimentului.


O alta atractie ar fi terasa "D*N*B", unde in afara de de simpla destinatie de terasa vor fi 2-3 DJ ce vor mixa pana si dupa concert Drums'N'Bass si Ragga, iar alta atractie terasa "M.A.T.A." unde va fi improvizata o scena mica cu tot necesarul de echipament, tobe, chirara bass, chitari electrice, microfoane si lumini, unde cei doritori vor putea sa isi expuna abilitatile de instrumentist sau poate chiar mai mult sa se genereze o noua trupa. Se intentioneaza sa se imprvizeze pentru perioada evenimentului si un debarcader, unde doritorii pot inchiria barci pentru a traversa sau a seplimba pe fluviul Dunarea, acest lucru fiind posibil doar cu proprietarul barcii (fluviul Dunarea avand curenti de apa mari, este necesara prezenta unui cunoscator a acestui lucru)


Zona festivalului va fi asigurata cu asistenta medicala, jandarmerie si pompieri, fiind amplasate bineinteles si toalete ecologice.


Scaldatul in Dunare nu este interzis, insa este bine de mentionat urmatorul aspect: acest lucru se va face doar pe raspunderea personala, fluviul Dunarea avand curenti din amonte puternici si imprevizibili. Avansarea in largul acestui fluviu devenind periculoasa chiar si pentru cei mai buni innotatori.


Mai multe detalii despre zona si desfasurarea evenimentului gasiti pe: www.rock-river-festival.ro

Momentan lista trupelor care vor sustine concerte este:

TOY MACHINES
9.7 RICHTER
MAGICA
TRUE MIND
A.L.E.
ERA DECAY


BUCIUM
INOPIA
TRUDA
L.O.S.T.
AKRAL NECROSIS
N.O.X.

APOCALIPS
HIGHLIGHT KENOSIS
OLD No. 7
HATHOR

CADAVRUL
HUSH


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top