Noutăți și comunicate

Reșița Rocks lansează single-ul “Povestea șoaptelor“ împreună cu Călin Pop (Celelalte Cuvinte)

2 iulie 2018
Reșița Rocks lansează single-ul “Povestea șoaptelor“ împreună cu Călin Pop (Celelalte Cuvinte)
Povestea șoaptelor este noul single al proiectului Reșița Rocks. Trupa a colaborat cu Călin Pop, solistul vocal și chitaristului trupei Celelalte Cuvinte. Această piesă, compusă de Călin în anul 1983, reprezintă piatra de temelie a rockului reșițean și aparține în original grupului Transrock, înființat de el împreună cu Remus Spiridon (chitară), Sorin Chirculescu (bass) și Adrian Cazacu (tobe). Transrock a activat între anii 1983 și 1986 (din 1984 în formula de trio, fără Călin). După dizolvare, Remus Spiridon a format grupul Pentru voi, ale caror piese “Născut din furtună" și “Evoluție" au fost deja reinterpretate de către Reșița Rocks.



(1)ReiaRockslanseaz_sGum2rGib.jpg
Călin Pop: <<Am compus “Povestea soaptelor" în același an ca și "Caracteruri" pentru CELELALTE CUVINTE. E o piesa a sufletului meu care, împreună cu o particica din mine, a rămas legată de atmosfera acelor ani, la Reșița. Ori de câte ori o cânt sunt nostalgic și am ochii înlăcrimați, dar în același timp îmi dă o energie pozitivă. După concertul de debut TRANSROCK de la Ateneul Tineretului din Reșița, în 1983, am participat împreună la ediția a doua a faimosului festival timișorean TimRock, susținut la baza sportivă CFR, pe malul râului Bega. Sunt foarte fericit că în sfârșit, după toți acești ani, am înregistrat-o alături de prietenii mei, Adi, Flavius și Toni.>>

Începând cu acest single,Reșița Rocks vor colabora cu MediaPro Music Digital Distribution, respectiv Universal Music România, care vor distribui întregul catalog pe platformele de streaming și download, cum ar fi Spotify, Apple Music, Amazon, Google Play, Deezer.

Mixajul a fost efectuat de Flavius Suciu în studioul DadiuStudio, aflat în localitatea Alcossebre din Spania, iar proiectul grafic este realizat de către artistul Radu Damian, cunoscut pentru colaborările cu trupa Bucium pe albumul “Miorița“ sau cu Goodbye to Gravity pe albumul “Mantras Of War“.

(2)ReiaRockslanseaz_RvnCpsDcZ.jpg
Proiectul Reșița Rocks a fost înființat de muzicienii Toni Dijmarescu, Adrian Nitulescu și Flavius Suciu, care și-au propus să înregistreze piese din repertoriul trupelor de referință ale rockului reșițean din anii ’80-’90, cum ar fi SCREAMING HEADS, ARGOTIC, RAMSES, SILEX sau ATTIS. Scopul proiectului este promovarea rockului din Banatul Montan și sprijinirea artiștilor și al trupelor din regiune.

Stream sau download: https://UMRDD.lnk.to/PovesteaSoaptelor
YouTube: https://youtu.be/30fozvyHrFo
Facebook: https://www.facebook.com/resitarocks

Contact U Rock / Universal Music Romania:
urock@umusic.ro
www.facebook.com/uRockmusicpage
www.facebook.com/umusicro
www.umusic.ro


Evenimente recomandate

Top