Noutăți și comunicate

RESITA ROCKS lanseaza ”Razboi etern”, alaturi de Vlad Busca si Adrian ”Molester” Dan

24 mai 2024
RESITA ROCKS lanseaza ”Razboi etern”, alaturi de Vlad Busca si Adrian ”Molester” Dan
Proiectul RESITA ROCKS, format din Toni Dijmarescu (ALTAR, MANIC SINNERS, Calin Pop), Flavius Suciu (SCREAMING HEADS, Calin Pop) si Adrian Nitulescu (SCAR, PANDORA), a lansat un nou single, insotit de un lyric video.

Este o reinterpretare a piesei “Razboi etern”, aparuta in 1994 pe albumul “Exces morbid” al trupei resitene de death metal NECROTICISM. Componenta trupei in acea perioada era Cosmin “Sodom” Dan (voce si chitara), Flavius “Speedy” Paun (bass), Sorin “Gringo” Grindean si Toni Dijmarescu (chitara).

Pe noua versiune, partile de voce le-au revenit invitatilor: Vlad Busca (membru al trupei L.O.S.T. si o persoana foarte implicata in undergroundul romanesc) si Adrian “Molester” Dan (ex. LOUDRAGE si fondator al casei de discuri Loud Rage Music), ambii excelenti cunoscatori ai scenei. Ei apar si pe piesa “Blestem”, lansata de RESITA ROCKS in anul 2020 pe albumul “Nascuti din foc”.

Lyric video: https://www.youtube.com/watch?v=xeFeYX9SgU8
Anii '90 au reprezentat o perioada de maxima inspiratie si productivitate pentru majoritatea trupelor acelor vremuri, pentru multe a fost vorba chiar de apogeul carierei. Este oarecum valabil si pentru trupele romanesti, mai ales pentru cele formate dupa caderea comunismului si care, evident, debordau de energie. Una dintre aceste trupe a fost NECROTICISM din Resita. Faptul ca a avut o istorie scurta este o alta poveste, important este ca povestea se rescrie cumva acum, cand incercam sa readucem in atentia publicului o alta piesa de-a lor, "Razboi etern", cu siguranta ridicand intrebari de genul "ce-ar fi fost daca. ..?".
Vlad Busca
Ma bucur sa particip din nou la acest proiect inedit, un nou tribut adus trupei resitene de death metal NECROTICISM. “Razboi etern” este o piesa care, chiar daca a fost compusa in anii ‘90 si reinregistrata acum, fara sa fie modificata structural, suna cat se poate de actual. Sper sa va inspaimante!
Adrian “Molester” Dan
Stream / download link: https://ResitaRocks.lnk.to/RazboiEternPR

Mixajul a fost efectuat de Flavius Suciu in studioul DadiuStudio, aflat in localitatea spaniola Alcossebre, iar proiectul grafic este realizat de artista Anna Vixie.

Proiectul RESITA ROCKS a fost infiintat de muzicienii Toni Dijmarescu, Flavius Suciu si Adrian Nitulescu, care si-au propus sa reinregistreze piese din repertoriul trupelor resitene din anii ’80 si ‘90, in scopul promovarii rockului din Banatul Montan.
Asculta sau cumpara pe CD albumul “Nascuti din foc”: umrdd.lnk.to/NascutiDinFoc
Resita Rocks: Facebook: https://www.facebook.com/resitarocks

Contact U Rock / Universal Music Romania:
urock@umusic.ro
www.facebook.com/uRockmusicpage
www.facebook.com/umusicro
www.umusic.ro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top