Noutăți și comunicate

Reprezentanții Glastonbury și Focus Wales, printre primii speakeri confirmați la MMB 2023

27 ianuarie 2023
Reprezentanții Glastonbury și Focus Wales, printre primii speakeri confirmați la MMB 2023
Cea de-a opta ediție a conferinței MMB (Mastering the Music Business), cel mai mare eveniment al industriei muzicale din România, va avea loc la București, între 5 și 7 septembrie 2023 la Hotel Caro. Printre primii speakeri confirmați se numără Lisa Nasta, Andy Jones, Juliana Voloz, Jurjak, Edi Petroșel, Cosmin Sipoș, Cosmin Ionescu, iar mulți alții urmează să fie anunțați. Biletele s-au pus în vânzare pe iabilet.ro și pe ove.ro.

Zeci de speakeri români și internaționali din industria muzicală vor participa și anul acesta la MMB, locul unde vor dezbate cele mai de interes subiecte din lumea muzicală și se vor întâlni cu artiști și profesioniști din domeniu.

Anca Lupeș, fondatoarea conferinței MMB declară că
după șapte ediții, pot să afirm, fără să simt că exagerez, că Mastering the Music Business a devenit cel mai important eveniment profesional din industria muzicală românească și, în mod sigur, cel mai vizibil și mai apreciat pe plan internațional. În acești ani, sute de profesioniști din întreaga lume ne-au călcat pragul și mii de colegi din industria locală, specialiști, artiști, antreprenori sau simpli iubitori de muzică, au putut să-i cunoască pe oamenii ăștia, să le pună întrebări, să le ceară sfaturi, să ia prânzul împreună sau chiar să-și expună muzica în fața lor și nu în ultimul rând să demareze proiecte comune. Mi se pare extraordinar că reușim să unim aceste lumi și cred că MMB este piesa de puzzle care completează perfect peisajul industriei muzicale din România.

Cu ce speakeri te poți întâlni la MMB 2023?

Lisa Nasta - event manager și festival programmer pentru mai multe festivaluri din Marea Britanie, cum ar fi Glastonbury, WOMAD sau Weyfest. De asemenea, Lisa coordonează programe muzicale educaționale și este director al Re-Play Music, un proiect comunitar non-profit care donează instrumente muzicale, organizează activități educaționale și recreative pentru copii și este permanent prezent la Kidz Field, în cadrul Glastonbury Festival.

Andy Jones - co-fondator al festivalului internațional anual de showcase FOCUS Wales. Festivalul este unul dintre cele mai mari de gen din Europa, iar în 2023 va primi peste 20.000 de festivalieri și peste 250 de trupe din întreaga lume ce vor concerta pe 20 de scene.

Juliana Voloz - membru fondator al Asociației Global Independent Music Agents. Juliana are peste 15 ani de experiență ca agent de booking și ca organizator de proiecte muzicale internaționale, festivaluri de showcase și susține programe de mentorat pentru artiști, agenți și manageri.

Edi Petroșel - membru fondator și toboșar al trupei Holograf. Alături de trupa sa, în cei 46 de ani de carieră, Edi a participat la lansarea a 20 de albume, 3 DVD-uri și numeroase compilații și a concertat în mii de concerte atât în țară, cât și în afara ei.

Jurjak - muzician, regizor și artist vizual, a devenit rapid unul dintre cei mai populari artiști de alternativ din România. Jurjak a lansat până acum trei albume de studio și a regizat o mulțime de videoclipuri.

Cosmin Sipoș - Managing partner și specialist în marketing digital în cadrul Kooperativa 2.0, cu peste cinci ani de experiență în dezvoltare de strategii și implementarea campaniilor PPC. Cosmin deține și un know-how aprofundat al industriei muzicale românești.

Cosmin Ionescu - co-fondator al agenției Overground Music unde lucrează cu unele dintre cele mai mari nume din industria muzicală locală - byron, Robin and the Backstabbers, The Mono Jacks și multe altele. Cosmin este și co-fondator al conferinței Mastering The Music Business, unde se ocupă de programul festivalului de showcase.

Apelul de înscrieri pentru ediția din 2023 a MMB Showcase festival, festivalul asociat conferinței ce prezintă artiști în ascensiune din România și din lume, este deschis până pe data de 5 februarie. Înscrierile se fac direct pe site-ul MMB: https://www.masteringthemusicbusiness.ro/showcase/

Biletele pentru MMB s-au pus în vânzare pe iabilet.ro și pe ove.ro și au preț special de pre-sale până pe 22 februarie 2023. Biletele includ acces la conferință, dar și la recepții, cocktailuri și alte evenimente de networking organizate în cadrul evenimentului.

Despre MMB

​​Mastering the Music Business este primul și cel mai mare eveniment din industria muzicală organizat în România. Dedicat tuturor pasionaților de muzică, MMB e locul unde atât artiștii cât și profesioniștii din domeniu au ocazia să se întâlnească cu experți de top din industrie, să învețe de la ei și să interacționeze în mod direct. Cum să lansezi propriul festival, cum să scrii și să compui cântece sau cum să distribui eficient muzica ta sunt doar câteva dintre subiectele abordate în cadrul conferinței.

Dar MMB nu e doar o conferință, este locul unde poți semna cu viitoarea ta casă de discuri, unde ai ocazia să cânți împreună cu artistul preferat sau să bei o cafea alături de vedetele pe care le-ai admirat mereu. MMB e locul unde se întâlnesc și schimbă idei sute de participanți, printre cei mai cunoscuți profesioniști din domeniu: artiști, compozitori, manageri, agenți de booking, oameni de PR cultural și muzical, promoteri, publicitari, specialiști în online și digital, oameni de radio, jurnaliști, sunetiști, profesori de canto, reprezentați ai label-urilor majore și independente și nu numai. Puteți vedea aici cum a fost conferința din 2022: https://www.youtube.com/watch?v=CLwaYrwI23M
Evenimentul este organizat de RAW Music și susținut de HEMI (Hub for the Exchange of Music Innovation), proiect co-finanțat prin programul Europa Creativă. Parteneri: IMPALA, INDIERO.

Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul www.masteringthemusicbusiness.ro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top