Noutăți și comunicate

Red Cain dezvaluie noul single 'The Great Hunt' alaturi de un videoclip

10 mai 2023
Red Cain dezvaluie noul single 'The Great Hunt' alaturi de un videoclip
Astăzi, trupa de prog-power din Calgary, Red Cain, lansează noul lor single The Great Hunt de pe viitorul album al trupei NÄE'BLISS, care va fi lansat pe 2 iunie. Însoțind single-ul, trupa distribuie un videoclip muzical filmat la cea mai recentă reprezentație live. The Great Hunt afișează influențele cinematografice ale trupei chiar de la început, deschizându-se cu un intro bântuitor și urcând rapid fără cusur în sunetul clasic progresiv heavy metal, pentru care sunt cunoscuți. Cel mai recent single de pe viitorul album NÄE'BLISS amintește de Periphery, Kamelot, Mastodon și alții ca ei, îmbinând perfect tonuri melodice grele cu părți instrumentale power metal progresive și voci izbitoare. Despre single, trupa comentează:
Și acum - Vânătoarea este pornită! Cu ultimul nostru single pentru viitorul album NÄE'BLISS, suntem încântați să debutăm una dintre cele mai grele piese din repertoriul Red Cain - The Great Hunt. Un marș de 3/4 puternic, care folosește chitare cu 8 corzi și straturi peste straturi de bas, această piesă împinge și mai mult în riff-urile djent prezente în altă parte a albumului, dar conține toate caracteristicile obișnuite ale unui imn Red Cain - suport electronic luxuriant, în creștere, voce agresivă și un groove pulsatoriu.
https://www.youtube.com/watch?v=Xm8OeUGVkjg
Red Cain a lansat single-uri și videoclipuri pentru Blight, We Are Chaos și Fisher King, oferind ascultătorilor o indicație despre sunetul reinventat al trupei. Cu Blight, trupa a mutat acul ferm în partea progresivă a stilului lor prog-power, oferind o performanță atmosferică, răcoritoare și dinamică menită să imite avansarea de neoprit peste pământ. We Are Chaos lovește puternic cu tehnicitate și groove, combinând prezența umbră melodică a lui Kamelot cu agresivitatea controlată a lui Gojira. Neliniștitor, bombastic și neîncetat, Fisher King prezintă un concurs muzical și liric de voințe între arhetipul „Alesului” și adversarul său antitetic, defectuos, dar letal, prins în marșul său necruțător.

Albumul NÄE'BLISS va fi lansat pe 2 iunie și este inspirat din seria Wheel Of Time. Un omagiu adus lumii legendare a epicului fantastic al lui Robert Jordan, NÄE'BLISS, a fost mixat de Tyler Corbett, Sole Audio și masterizat de Alan Sacha Laskow, Perfect Filth Studios. Cu o margine sumbră, chitare reglate, influențe death metal și un marș necruțător, NÄE'BLISS este o incursiune în reversul poveștii Roata Timpului - cea a Părăsiților, antagoniștilor, instrumentele Marelui Lord al Întunericului și alura brutală și captivantă de a lăsa haosul să domnească suprem. Pe album, Red Cain comentează: „Suntem cu toții mari fani sf, iar pentru noi, Wheel of Time se întrece cu LOTR ca un serial fantasy epic care definește genul, care a început totul. Lumea Roții este o brutală, convingătoare lume cu o multitudine de personaje fascinante și am fost în mod deosebit interesați să explorăm aspectele sale mai viscerale - o zonă care cere să fie asociată cu heavy metal. Am văzut unele dintre icoanele noastre muzicale, cum ar fi Blind Guardian, mergând cu succes pe această cale și a fost magnific să vedem noi interpretări muzicale ale acelor povești scrise de ei - ca să nu mai vorbim de o distracție a naibii de bună. Acum, este rândul nostru să mergem înainte într-o altă întoarcere a Roții."

Tracklist NAE'BLISS:
1. Fisher King
2. Blight
3. The Great Hunt
4. We Are Chaos
5. Sightblinder
6. The Man Who Can't Forget (Part I)
7. Crane of Malkier (Part II)
8. Fires of Heaven (feat. James Delbridge)

Detalii despre RED CAIN

Născut din vastele prerii și vârfurile înzăpezite din Alberta, Canada, RED CAIN este un proiect modern de metal progresiv cu rădăcini est-europene. Cu o compoziție complicată, voci puternice, peisaje sonore ciudate și un groove puternic susținut de părți electronice, Red Cain susține un stil fluid, dinamic și unic, centrat pe povestiri faustiene întunecate și conceptuale și construirea acestora într-o experiență live de neuitat, descrisă drept „Melancolie și furie. ". Ei și-au auto-lansat EP-ul de debut auto-intitulat (2016) cu recenzii excelente și au continuat cu două albume de lungă durată premiate, Kindred: Act I (2019) și Kindred: Act II (2021) care spun o saga conceptuală, lucrând cu Sliptrick Records la nivel global pentru a avea peste 3500 de copii fizice vândute, precum și peste 200.000 de fluxuri digitale până în prezent.

Trupa a ajuns pe locul 1 în topurile canadiane de mai multe ori și este un proiect câștigător, de trei ori nominalizat pentru Înregistrarea metal a anului la YYC Music Awards. Videoclipurile muzicale pentru ZERO și Juliet au câștigat 17 premii la festivaluri internaționale de muzică (Festivalul de scurtmetraj de la Berlin, Venice Shorts, Hollywood Art & Movie Awards și altele). Trupa are o istorie puternică de colaborare, un punct culminant fiind munca lor cu vocalistul Kobra Paige, câștigător al premiului Juno, al trupei de heavy metal Kobra and the Lotus, pe piesa Wing of the Crow. Odată cu viitorul album NÄE'BLISS din 2023, Red Cain face un pas suplimentar în a-și consolida statutul de inovatori și își propune cu fermitate un alt proiect ambițios și captivant din punct de vedere conceptual.

RED CAIN înseamnă:
  • Evgeniy Zayarny: Vocals
  • Samuel Ridout: Guitars
  • Tyler Corbett: Guitars
  • Kalie Yan: Bass/Vocals
  • Taylor Gibson: Drums

RED CAIN online:
https://redcain.ca/
https://redcain.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/redcainofficial/
https://www.instagram.com/redcainarmy/
https://twitter.com/redcainarmy?lang=en
https://open.spotify.com/artist/07VQ3HAcfAC14FLhscq3hm?nd=1
https://www.youtube.com/channel/UCIF4h_YY3axo25ecV5B9XAQ


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top