Noutăți și comunicate

Proiectii, concerte, si petreceri la Festivalul de Film Victoria

22 august 2013
Proiectii, concerte, si petreceri la Festivalul de Film Victoria
Intre 22 si 25 august 2013, asociația Victoria Art organizează prima ediție a Festivalului de Film de la Victoria, eveniment care combină proiecția de filme de succes cu petreceri în aer liber, la piscină sau în jurul focului de tabără, totul purtând amprenta spiritului eco.

Orașul Victoria se va transforma în "Combinat montan pentru exploratorii urbani". Astfel, invitații, participanții și publicul larg vor avea o mini-vacanță de 4 zile într-o zonă superbă de munte, cu un program bogat și divers: peste 40 de filme, workshop-uri cu profesioniști din cinematografie, întâlniri cu artiști pe val - actori, regizori, cântăreți - și concerte underground cu DJ în vogă.

Deschiderea oficială a Festivalului de film Victoria va avea loc joi, 22 August 2013 și va fi marcată printr-un concert la foc de tabără. Vor urma trei zile pline de festival, iar petrecerea de închidere va fi o petrecere câmpenească, cu mâncare la ceaun și muzică live.

Prima ediție va fi una non-competițională, gândită ca un bun prilej să ne cunoaștem, să vorbim despre filme și să ne relaxăm. Publicul este cel care va alege câștigătorii: cel mai bun scurtmetraj și cel mai bun documentar. Vor fi trei zile de proiecții, în trei locații diferite, inclusiv în aer liber.

Zilele de proiecții se vor încheia cu întâlniri între publicul spectator și actori consacrați, iar serile vor fi "condimentate" cu filme de lung-metraj și petreceri în aer liber, la piscină, street art și graffiti, petreceri cu DJ, concerte și focuri de tabără.

Programul complet al festivalului:

Joi - 22 august 2013

Casa de Cultură
"¢ 18:00: Deschiderea oficială
"¢ 19:00: Film "Toata lumea din familia noastra" (2012, regia Radu Jude)
Scena Stadion
"¢ 21:00: Concert Temple Invisible
"¢ 22:30: Concert We Singing Colors
Terasa Stadion
"¢ 00:00: Party all-nighter (electro, reggae, funk)

Vineri - 23 august 2013

Casa de Cultură
"¢ 11:00 - 21:00: Proiectii scurtmetraje si documentare romanesti
Piscina Viromet
"¢ 12:00 - 21:00: Cocktail bar, pool party, live streaming Nicecream.fm
Scena Stadion
"¢ 21:30: Proiectie in aer liber "Domestic" (2012, regia Adrian Sitaru)
"¢ 00:00: Concert Cobzality
Terasa Stadion
"¢ 00:00: Party all-nighter (electro, reggae, funk)

Sâmbătă - 24 august 2013

Casa de Cultură
"¢ 11:00 - 21:00: Proiecții scurtmetraje și documentare românești
Piscina Viromet
"¢ 12:00 - 21:00: Cocktail bar, pool party, live streaming Nicecream.fm
Scena Stadion
"¢ 21:30: Proiecție în aer liber "Poziția copilului" (2013, regia Regia: Călin Peter Netzer)
"¢ 00:00: Concert Robin and the Backstabbers
Terasa Stadion
"¢ 00:00: Party all-nighter (electro, reggae, funk)

Duminică - 25 august 2013

Casa de Cultură
"¢ 12:00: Închiderea oficială și decernarea premiului publicului
"¢ 13:30: Film documentar "Părintele Arsenie Boca" (2011, regia Nicolae Mărgineanu)
"¢ 14:00-18:00: Secțiunea Film'ntors
"¢ 18:30: Petrecere Romanian Retro

În fiecare an, Festivalul de film Victoria va avea o temă. Anul acesta, sub egida "FILM'nTORS" vor rula, la Casa de Cultură, trei filme din anii '90 cu succes răsunător la public, câte unul în fiecare zi.

Pentru iubitorii de natură și aer curat, ștrandul din Victoria dispune de 200 de locuri de campare și de alte 600 în imediata apropiere. Mijlocul de deplasare în timpul celor 4 zile de festival va fi bicicleta. Pentru cei care doresc să închirieze, vor exista spații destinate acestei acțiuni, asigurându-vă că o veți putea face la prețuri modice.

Orașul Victoria a fost ales ca gazdă a festivalului din mai multe motive. Lipsa unui cinematograf în oraș, a unui festival de acest gen în zonă, de la Sibiu până la Brașov, și frumusețea împrejurimilor au făcut ca inițiatorii și organizatorii să își dorească să promoveze cinematografia și turismul. "Suntem convinși că un astfel de eveniment va crește considerabil potențialul turistic al zonei prin mediatizarea puternică la nivel național și prin turismul de festival." au declarat reprezentanții Asociației Victoria Art.

Vă invităm să urmăriți cele mai noi știri despre festival pe pagina de Facebook sau pe http://www.victoriafilmfestival.ro.

Pentru mai multe detalii, va rugam sa contactati PR Coordinator:

Alexandra Morariu
Telefon: 0742497087, e-mail: office@victoriafilmfestival.ro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top