Noutăți și comunicate

Progressive Soldiers la Suceava si Iasi

6 octombrie 2015
Progressive Soldiers la Suceava si Iasi
Progressive Soldiers impreuna cu Jurnal Rock, va invita la un eveniment tematic 100% progressive, 100% romanesc. Soldatii care vor "marsalui" sub indrumarea unor tonalitati de prog rock sau prog metal sunt Red Magnetic si Axial Lead si Untold Faith.Incepand cu playlist-ul de dinaintea concertelor si cel de la afterparty-ul ce va urma dupa un jam session sanatos in cadrul caruia trupele se vor dezlantui liber aducand un omagiu acestui gen muzical, si pana la setlist-ul pe care trupele il pregatesc cu bucurie, seara va fi dedicata progressive-ului.

Progressive Soldiers se opreste in acest weekend la Suceava si Iasi:


9 octombrie 2015 – Suceava – 31 Motor’s PubAxial Lead, Red Magnetic, Subliminal Damage. Event: https://www.facebook.com/events/405777916286528/.10 octombrie 2015 – Iasi – The GateAxial Lead, Red Magnetic, Rockoteca cu Vlad (Subliminal Damage). Event: https://www.facebook.com/events/1487734644876246/.


Support trupe: 15 RON

(castigurile obtinute vor fi utilizate exclusiv pentru acoperirea cheltuielilor trupelor).

Programul complet va fi anuntat pe paginile evenimentelor.

https://www.youtube.com/watch?v=U1RzeqYukrI&feature=share

Perseverenta si visatoare fara cusur, trupa Red Magnetic a lansat mai multe materiale discografice de-a lungul carierei, cel mai recent fiind daruit spre ascultare chiar anul trecut: “The Second Shadow”. Red-ul sfideaza brav legile muzicii si strabate ritmic anii trecatori cu o pofta nesfarsita de mai mult. Imbinand un prog rock delicat introdus in scena printr-o acustica meditativa, un instrumental alternant, fara margini stilistice si adancit in idealul lui Petrucci, dar echilibrat de o voce feminina care imblanzeste contrastul dinamic dintre sectiunile acustice si cele electrice, Red ofera in dar ascultatorilor o experienta unica.

Axial Lead este un triumf al inventivitatii si al unor idei himerice nu doar din punct de vedere muzical, ci liric si vizual, care ne creeaza de la zero de-a lungul albumului lor, “of infamous credentials”, o noua lume, cu personaje fictive sau cat se poate de usor de regasit in oricare dintre noi, care se lupta cu monstri pe cat de metaforici, pe atat de ancorati in realitate. Axial Lead promite o calatorie memorabila prin universul gandurilor lor prin care, atipic, se tese o panza in care iti prinzi urechile in mod constient, si in care vei descoperi toate elementele unui prog de exceptie: o voce calda, pliabila pe orice schimbare de ritm, solo-uri si riff-uri care incorporeaza mii de influente si o evolutie armonica care te transforma intr-un prizonier benevol.

Subliminal Damage si-a luat avantul in 2012 din frumusetea linistitoare a Iasiului, ascultatorul putand regasi in pantecele ei un amalgam furtunos de genuri muzicale. Trecutul muzical divers colorat este cel care da plusul de creativitate trupei. Ascultand compozitiile celor de la Subliminal Damage vei trai experiența unei calatorii enigmatice si experimentale prin breakdown-uri si complexe tehnici progresive, fuziuni de idei iesite din tipar si redate printr-un distors si high gain patrunzator si solo-uri extinse care te plimba prin poliritmi ce te trimit cu gandul la Meshuggah, Tool sau Mastodon. In prezent trupa se pregateste de lansarea unui nou material discografic.

Primul eveniment de asa anvergura din ultimii 15 ani. Join the progressive army!


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top