Noutăți și comunicate

Progressive metalcore danez și evenimente alternative la Rockstadt Extreme Fest 2019

24 mai 2019
Progressive metalcore danez și evenimente alternative la Rockstadt Extreme Fest 2019

Ghost Iris (DE) va urca pe scena Rockstadt Extreme Fest 2019, care va avea loc între 1 - 4 august 2019 la poalele Cetății Râșnov.

Ghost Iris este unul dintre cele mai cunoscute nume ale scenei de progressive metalcore din Danemarca, fiind, de asemene, una dintre trupele cu cea mai rapidă ascensiune. La numai un an de la înființare Ghost Iris a obținut performanța de a avea cel mai ascultat album metal de pe Spotify, cu peste 1,6 milioane de stream-uri, în timp ce numărul general de stream-uri al grupului depășește 5 milioane.

https://www.youtube.com/watch?v=mwTeYxhjlog

Primele două albume Ghost Iris, "Anecdotes Of Science & Soul" & "Blind World" au fost primite cu entuziasm de critica de specialitate, publicații precum Metal Hammer, KERRANG! și It Djents lăudând abordarea fresh și melodioasă aplicată genului metal. Sound-ul trupei nu încetează să surprindă, piesele Ghost Iris purtând ascultătorul printr-o multitudine de stări - de la pasaje tehnice la fragmente antrenante de chitară, la ritmuri alerte de tobe și completate de o gamă foarte largă de abordări la nivel vocal, ce variază de la growling la pasaje vocale curate și melodioase.

Cel de-al treilea album, "Apple Of Discord", lansat anul acesta, scoate în evidență transformările profunde prin care trupa a trecut de la înființare până în prezent, transformări datorate motivației continue, optimismului și evoluției muzicale a fiecărui membru al trupei, completate de experiența acumulată pe scenă. Apărută sub Long Branch Records/SPV, albumul conține 10 piese intense care poartă ascultătorul printr-un carusel de emoții, ce variază de la mânie la antidotul acesteia.

Ghost Iris este, în sine, unul dintre cele mai bune exemple de reușită de pe piața muzicală modernă, trupa începând în 2015, ca un proiect DYI care a devenit rapid un fenomen online și a ajuns în fruntea scenei daneze de progressive metalcore. Mai mult decât atât, grupul a devenit deja o prezență obișnuită la unele dintre cele mai cunoscute festivaluri internaționale, precum Copenhell, Euroblast, UK Tech Metal Fest sau Dissonance, trupa având deja turnee extinse prin Europa, Marea Britanie, China sau Japonia.


Pe lângă concertele ce vor avea loc pe cele două scene principale, sub umbrela Rockstadt Extreme Fest se vor desfășura o serie de evenimente alternative.

Primul din această suită este reprezentat de "The Cave Between Worlds", o serie de show-uri acustice, dark ambient și experimental. Acestea vor avea loc pe 2 și pe 3 august 2019, într-un loc inedit: în interiorul Peșterii "Valea Cetății" din Râșnov.

Prima zi, 2 august 2019, va fi rezervată concertelor oferite de proiectele muzicale "Alone In The Hollow Garden" și "Aktau Eos". În timp ce în ziua a doua, 3 august 2019, concertele vor fi susținute de "ARAC Ensemble" și de "Void Ov Voices".

Durata reprezentațiilor artistice din fiecare zi va fi de cel mult o oră și jumătate, din motive ce țin de protejarea ecosistemului peșterii.

Pentru evenimentul "The Cave Between Worlds" mai sunt disponibile bilete, ce pot fi achiziționate numai de pe platforma online www.iabilet.ro și din rețeaua iabilet.

Persoanele care achiziționează bilete la acest eveniment beneficiază de acces la spectacolele din ambele zile, de gustări și de o sesiune de degustare de produse alcoolice din Republica Moldova (vin, cognac și altele).

În plus, participanții vor primi și alte două amintiri: un tricou Rockstadt Extreme Fest 2019 și un tricou "The Cave Between Worlds 2019". Iar, dacă până la data evenimentului "The Cave Between Worlds" aceștia au cumpărat și un abonament pe toate zilele la Rockstadt Extreme Fest, vor beneficia de acces pe terasa VIP din cadrul festivalului, în baza brățării primite în cadrul evenimentului de la Peștera "Valea Cetății".

Ideea proiectului "The Cave Between Worlds" a luat naștere pe fondul unui interes crescând pentru realizarea de evenimente artistice în locuri inedite. Pentru comunitatea europeană asociată muzicii metal, "Prophecy Fest", eveniment care se desfășoară într-o peșteră din Germania formată natural în Epoca de Piatră, a creat un precedent apreciat în întreaga lume. De partea cealaltă, în Tennessee, seria de evenimente "Bluegrass Underground" (în care artiști internaționali din genuri diferite concertează la o adâncime de 10 metri sub pământ) produce, de asemenea, ecouri peste tot.

În Valea Cetății din Râșnov se organizează de mulți ani, săptămânal, concerte ale Filarmonicii din Brașov, în vara acestui an urmând să aibă loc o nouă premieră în acest loc, definitorie pentru scena underground.

Sunetul este strict dependent de mediu, el neputând exista în vid. Fiecare tip de arhitectură și de spațiu are deja un sunet propriu. De aceea, spațiul și muzica live se află într-o relație strânsă. Astfel, devine ușor de înțeles de ce mulți reprezentanți din lumea sunetelor se îndreaptă tot mai mult către spații considerate până de curând neconvenționale, locuri precum bisericile sau peșterile. Pe de-o parte, spațiile religioase impun o acustică unică datorată geometriilor arhitecturale, fiind, de asemenea, responsabile de un simbolism puternic în percepția ascultătorului. De cealaltă parte, peșterile, prin formă și materialitate oferă o gamă complexă de semnale acustice, rezonanța și reverberațiile naturale influențând simțurile ascultătorului într-o manieră surprinzătoare.

Mai multe detalii despre "The Cave Between Worlds" pot fi citite de pe următorul link:

http://bit.ly/TheCaveBetweenWorlds_REF2019


Pe scena de la poalele Cetății Râșnov, GHOST IRIS (DE), vor cânta alături de Onslaught (Marea Britanie), Accept (Germania), Crystal Lake (Japonia), Sworn Enemy (SUA), Soilwork (Suedia), Dimmu Borgir (Norvegia), Bloodbath (Suedia), Clawfinger (Suedia), 1349 (Norvegia), Mortem (Norvegia), Bölzer (Elveția), Mgła (Polonia), Candlemass (Suedia), Paradise Lost (Marea Britanie), Hypocrisy (Suedia), Asphyx (Finlanda), Unearth (SUA), Adept (Suedia), Schammasch (Elveția), Ektomorf (Ungaria), Omega Diatribe (Ungaria), Archaic (Ungaria) și Korpiklaani (Finlanda). Noi nume de pe scena muzicală internațională vor fi anunțate în curând.


Abonamentele pentru REF 2019 s-au pus în vânzare în rețeaua iaBilet și pe iabilet.ro.

Perioadele de vânzare a abonamentelor la REF 2019 sunt:

  • Pre-sale 6: include 1.000 de abonamente cu prețul de 360 lei/ buc., valabil până la epuizare, dar nu mai târziu de 16 iunie 2019;
  • După data de 16 iunie 2019 și în timpul festivalului abonamentele vor costa 390 lei/ buc.

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2019 vor fi disponibile și bilete pe zi, care vor fi puse în vânzare aproximativ cu 1 lună înainte de începerea festivalului la pretul de 220 lei. Mai multe detalii despre acestea vor putea fi oferite în la acel moment.

Copiii cu vârste de până la 12 ani vor avea acces gratuit în interiorul festivalului dacă vor fi însoțiți de un părinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Cea de-a șaptea ediție a Rockstadt Extreme Fest, unul din cele mai importante evenimente metal din Europa de Sud Est si cel mai cunoscut festival de metal din Romania, va avea loc la poalele Cetății Râșnov - terenul de Biatlon de la baza cetății.

Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2019: http://bit.ly/RockstadtExtremeFest2019_FacebookEventEvenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top