Noutăți și comunicate

Program și condiții de participare la Wacken Metal Battle România 2020

12 ianuarie 2020
Program și condiții de participare la Wacken Metal Battle România 2020
După o pauză de un an, România revine pe tabloul principal al competiției internaționale Wacken Metal Battle. Cu un "palmares" care include două locuri 2 și un loc 3, precum și o constantă prezență între primele 10 țări din cele 30 participante anual, România se numără - de fiecare dată - printre favoritele publicului și ale juriului. Selecția finală a reprezentantei țării noastre se va face într-un adevărat "warm-up party" al Wacken Open Air Festival. Iar totul se va întâmpla în 21 martie 2020, în Club Rockstadt din Brașov.

Cel mai scurt drum pentru trupele românești de a ajunge la Wacken Open Air - concursul "Wacken Metal Battle Romania" se află în plină desfășurare. Formațiile care vor să se înscrie în competiție trebuie să îndeplinească o serie de condiții și să completeze formularul de înscriere disponibil pe site-ul www.metal-battle.ro sau pe pagina oficială de facebook a competiției. Prima etapă a concursului - înscrierea formaţiilor se va încheia în 16 februarie 2020.

Chiar dacă în 2019 am aniversat - printr-un scurt turneu cu trupa suedeză Lost Domain - 10 ani de Wacken Metal Battle în România, recunosc că mi-a lipsit atmosfera de competiție. Implicarea trupelor și a publicului este alta iar rezultatul este un show underground de cea mai înaltă calitate, la care participă cele mai aperciate formații de gen din țara noastră. Iar de anul acesta am schimbat puțin formatul competiției: vom face un singur eveniment, respectiv finala națională, pe care am relocat-o în acest veritabil templu al muzicii rock din România - Clubul Rockstadt din Brașov. Concertul este unul pe care niciun iubitor al rockului nu trebuie să îl rateze…
a declarat Laurențiu Străuț, promoter Wacken Metal Battle România.

Wacken Metal Battle România este concursul în urma căruia formaţia câştigătoare din România participă la finala internaţională din cadrul festivalului "Waken Open Air" Germania, având şansa de a câştiga, pe lângă promovarea la nivel mondial, premii în bani oferite de Wacken Foundation precum și echipamente muzicale. Până acum formaţiile care au reprezentat România în finala internaţională de la Wacken au fost: X-plod (Bucureşti) 2009, Altar (Cluj-Napoca) 2010, Bucovina (Iaşi) 2011, Gothic (Petroşani) 2012, God (Iaşi) 2013, Dirty Shirt (Maramureş) 2014, Dark Fusion (București) 2015, Hteththemeth (Brașov) 2016, E-an-na (Sibiu) 2017 și An Theos (București) 2018.
Biletele pentru acest eveniment s-au pus în vânzare exclusiv online pe www.ambilet.ro, iar prețul unui bilet este de 30 de lei.

Echipa Wacken Metal Battle România
office@metal-battle.ro
www.metal-battle.ro

Parteneri: Consulatul German Sibiu, Bel Led Light
Parteneri media: RockFM, Zile şi Nopţi, Profil Cultural


Condiţii obligatorii de înscriere în ediția din 2020 a concursului

  • Trupa nu trebuie să se afle sub contract cu o casă de discuri (se accepta contractele de distribuţie)
  • Repertoriul trupei nu trebuie să fie mai scurt de 30 minute (compoziţii proprii)
  • Trupele participante în finala naţională a ediţiei din 2018 precum şi câştigătoarele ediţiilor precedente ale concursului, nu mai pot concura în 2020.

Program concurs

  • 2 decembrie 2019 - 16 februarie 2020 - înscrierea formatiilor
  • 17 - 21 februarie 2020 - preselectie (jurizare)
  • 21 martie 2020 - finala natională, (Brasov, Rockstadt)
  • 22 martie 2020 - concert de gala cu trupa castigatoare (Sibiu)
  • 29 iulie - 1 august 2020 - finala internatională (Wacken Open Air, Germania)

Wacken Metal Battle


Evenimente recomandate

Top