Noutăți și comunicate

Program Charile Parker & Dizzy Gillespie Tribute la Sala Radio

28 martie 2016
Program Charile Parker & Dizzy Gillespie Tribute la Sala Radio
Cum ar fi sunat jazz-ul fără aportul unor legende ca Charlie Parker și Dizzy Gillespie? Posibil mai sărac, însă cu siguranță diferit.

Evenimentul Legends of Jazz: A CHARLIE PARKER & DIZZIE GILLESPIE Tribute, powered by BMW - official car, ce va avea loc pe 31 martie 2016, la Sala Radio din Capitală, își propune o incursiune în muzica a doi dintre cei mai aclamați artiști de jazz din toate timpurile, însă într-o interpretare proaspătă.

All Star Band-ul format din Cătălin Milea, Sebastian Burneci, Sorin Zlat, Adrian Flautistu și Laurențiu Zmău își propune să aducă pe scena Sălii Radio celebrele compoziii Yardbird Suite, Ornithology, Bird Gets The Worm sau Bird of Paradise, cântate într-o manieră aparte, un omagiu adus celor care au fost Bird și Dizzy.

"Acest band nu este o replică a perioadei bebop a anilor ‘50, ci o celebrare a două genii jazzistice și a ideilor care însuflețesc muzica jazz, printre care libertatea, inovația și improvizația" spune Cătălin Milea - saxofon.

"Interpretăm compoziții ale acestor avangardiști ai timpului lor, dar în scenă ne cântăm de fapt pe noi. E cea mai sinceră abordare pe care o putem avea față de muzica unor legende", continuă acesta.

Cătălin Milea este, probabil, unul dintre cei mai creativi și activi saxofoniști români, un exponent al generației sale, care și-a format o voce proprie, atât ca interpret, cât și compozitor. Distins cu prestigioasa Huygens Beurs (bursa acordată de Guvernul Olandei) și susținut de Fundația Makarov, Cătălin Milea a înregistrat deja două albume Re-Bop Unit featuring Dick Oatts și Something for Now și a evoluat alături de diverși artiști de prestigiu, atât ca lider, cât și ca invitat.

Născut într-o familie de muzicieni din Constanța, Sebastian Burneci cântă la pian și trompetă de la vârsta de 6 ani. Dupa absolvirea Conservatorului din București, acesta urmează cursurile Conservatorului Prins Claus din Olanda unde studiază trompeta jazz, ulterior colaborând cu Orchestra Simfonică Radio și cu Filarmonica de Stat. În prezent, Sebastian este fondatorul și liderul Bucharest Jazz Orchestra.

Un pianist de jazz cu experiență, clarinetist, compozitor și orchestrator, Sorin Zlat este recunoscut pentru abordarea sa foarte creativă a jazz-ului. A obținut recunoașterea pe scena europeană de jazz, atât ca solist cât și alături de trupa sa, Sorin Zlat Trio. De curând, acesta a fost desemnat câștigătorul concusului Jacksonville Piano Jazz Competition - 2015, fiind primul muzician din afara Statelor Unite care primește Marele Premiu.

Adrian Flautistu are la activ colaborări cu nume importante din muzica românească precum Nicu Alifantis, Garbis Dedeian sau Mircea Tiberian. A cântat alături de Johnny Răducanu, iar în prezent face parte din mai multe proiecte de jazz și nu numai.

Laurențiu Zmău face parte din lumea muzicii de foarte mic, iar experiența sa include colaborări cu Mircea Tiberian, Pedro Negrescu, Marius Popp, Nicolas Simion, Marius Vernescu, Anca Parghel dar și artiști pop. A participat la mai multe festivaluri de jazz, iar din 2013 este colaborator permanent al Big Bandului Radio.

Evenimentul Legends of Jazz: A CHARLIE PARKER & DIZZIE GILLESPIE Tribute face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions, în cadrul căreia anul acesta vor mai concerta:
* KENNY GARRETT Quintet - 21 Aprilie 2016, Sala Radio
* PAOLO FRESU * RALPH TOWNER - 14 Mai 2016, Sala Radio
* JACK DEJOHNETTE TRIO feat. Ravi Coltrane - 3 Noiembrie 2016, Sala Radio



Programul evenimentului:

Porțile Sălii Radio se vor deschide la ora 19:30, urmând ca evenimentul să înceapă la ora 20:00. În măsura în care vor mai fi disponibile, se vor putea cumpăra bilete și de la intrare.

Vă reamintim că la evenimentul de la Sala Radio veți găsi bilete si pentru concertele următoare organziate de Jazz Syndicate Live Sessions.

Biletele se găsesc în rețeaua Eventim.ro, Bilete.ro și în Rețeaua IaBilet.ro.

Video:
https://www.youtube.com/watch?v=rFFfoLhxgmI

Facebook Event:
https://www.facebook.com/events/1477662349214056/

Un eveniment organizat de Jazz Syndicate Live Sessions și recomandat de MAGIC FM.


Evenimente recomandate

Top