Noutăți și comunicate

Pro Istoria Fest ajunge in Cetatea Rasnov

8 - 9 octombrie 2011
Pro Istoria Fest ajunge in Cetatea Rasnov
Pro Istoria Fest, își propune să pună muzica prezentului in slujba trecutului. Sistem și prietenii promit două zile de evenimente speciale, concerte cu nume mari din showbiz-ul autohton (Vunk, Antract, Holograf s.a.), show-uri de laser și acrobații unice cu focul, artificii, workshop-uri de olărit, bijuterie și țestut, parada cavaleriolor medievali, toate cu scopul declarat de a aduce în atenția publicului acest obiectiv turistic de mare valoare istorică. Localizată în județul Brașov, pe drumul Brașov-Râșnov-Câmpulung, Cetatea Rășnov a fost ridicată în secolele al XIII-lea si al XIV-lea ca apărare împotriva năvălirilor tătarilor.

Programat inițial să se desfășoare la poalele cetății Râșsnov, Pro Istoria Fest va avea loc în Piața Unirii din centrul orașului, motivul acestei schimbări de locație fiind prognoza meteo nefavorabilă.

Ajungem cu Pro Istoria Fest la Cetatea Râșnov, un nou prilej de bucurie pentru mine, ca și pentru prietenii care ne vor fi alături pe parcursul acestor zile. Vor fi zile pline prin care vom celebra cetatea Râșnov și istoria ei, în care ne dorim ca publicul larg să se lase inspirat de trecut și să trăiască la maximum alături de artiștii pe care îi aducem acolo, a declarat Zoli Toth, presedintele Asociatiei Star Education și organizator Pro Istoria Fest.

Pro Istoria Fest - Cetatea Râșnov face parte dintr-o serie de evenimente organizate de Asociatia Star Education care a debutat în septembrie la Curtea Domnească de la Târgoviște, a poposit weekend-ul trecut la Cetatea lui Vlad Èšepeș de la Poenari și care va continua și cu promovarea altor cetăți de mare rezonanță istorică, mai mult sau mai puțin cunoscute de public.

2-ProIstoriaFestajungeinCet_50857.jpg
Publicul este așteptat la Râșnov, sâmbătă, 8 octombrie 2011, cu un program de inspirație medievală, cu parade ale luptătorilor medievali, turniruri, demonstrații de lupte, demonstrații de dans medieval, teatru de păpuși, workshop-uri de bijuterie, toate acompaniate de muzica medievală a celor de la Ad-Hoc. Incepand cu orele 17:30 pe scena vor urca trupele Vunk, Paradigma si Antract, urmate de concertele extraordinare are trupelor Sistem și Holograf. Prima zi a festivalului se va încheia cu un show de lasere.

Duminică, 9 octombrie 2011, începând cu orele 13:00 vor continua paradele de luptători și domnițe, dar vor fi organizate și ateliere medievale, workshop-uri de colaje și de olărit. Un concert de muzică medievală cu trupa Ad-Hoc va întregi această primă parte a zilei. 

3-ProIstoriaFestajungeinCet_56716.jpg
Începând cu orele 17:30, vor urca pe scenă Delia Matache, Xonia, DeepCentral. Capul de afiș al festivalului, Sistem, va încheia cele două zile Pro Istoria Fest cu un program cu totul inedit, alături de trupa Crispus, care îmbină acrobația cu jocul cu focul, într-un spectacol cu efecte vizuale unice. Finalul festivalului va fi marcat prin focuri de artificii.

Pro Istoria Fest își propune să promoveze o serie de cetăți medievale aflate pe întreg teritoriul României, prin evenimente de înaltă ținută culturală și artistică.

PRO ISTORIA FEST - Cetatea Râșnov este un eveniment ce face parte dintr-un proiect finanțat din fonduri europene, intitulat "Sistem și prietenii - Cetatea Râșnov, respect pentru trecut" și care își propune să promoveze această locație cu semnificație istorică deosebită din România.

Sursa : Meda Popea, PR Consultant.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top