Noutăți și comunicate

Primele confirmari pentru Scena Electronica de la Blaj aLive 2014: Matias Aguayo, Coma, Matthias Meyer

1 mai 2014
Primele confirmari pentru Scena Electronica de la Blaj aLive 2014: Matias Aguayo, Coma, Matthias Meyer
O nouă scenă prinde viață la Blaj aLive în weekendul 7-8 iunie 2014 cu invitați de seamă din industria muzicii contemporane electronice internaționale, într-un context foarte special: Matias Aguayo, Tobias Thomas, Coma Live, Matthias Meyer și Barnt sunt primele confirmări pentru Electronica Blaj aLive 2014.



Născut în anul 1973 în Santiago de Chile, Matias Aguayo a petrecut anii "˜90 în Koln (Germania), contribuind la scena muzicii electronice a orașului ca Dj în diverse cluburi, printre care legendarul Liquid Sky. Aguayo și-a organizat și propriile petreceri și s-a asociat cu actori locali precum Michael Mayer și Dirk Leyers. Ceea ce îl diferențiază cu adevărat de alți Dj (în afară de simțul excepțional pentru muzica percusivă de tip upbeat) este BumBumBox-ul: o serie de petreceri gratuite, intime, în aer liber, pe care le organizează pe străzile din Buenos Aires, Rio de Janeiro, Asuncion, Sao Paulo, Medellin, Santiago de Chile și alte metropole din America de Sud. Afinitatea sa pentru piese cu un final efervescent pe ringul de dans se regăsește și pe ultimul album, "The Visitor".



Tobias Thomas, născut în 1970, a fost membru al familiei Kompakt încă de la început. Lucrează ca Dj din 1990 și a fost implicat în numeroase proiecte și colaborări, printre care Forever Sweet și Thomas Mayer. A remixat alături de Dettinger, Superpitcher, Jorg Burger, Geiger, M. Mayer și Reinhard Voigt. Fost editor al revistei muzicale nemțești Spex, a realizat interviuri cu Sven Väth, The Pet Shop Boys, Westbam, Depeche Mode, Wolfgang Tillmans, Erlend Øye, Justin Timberlake și mulți alții.



Furnizori ai stomp-ului din Koln încă din 2007, grupul Coma știe cum să incite mulțimea. Marius Bubat și Georg Conrad au găsit propria cale de a dărma barierele dintre cultura cluburilor și cea a concertelor live. Au reușit să câștige publicul aproape instant prin muzică electro infuzată cu pop, lucrând cu laptop-uri, chitare, sintetizatoare și microfoane.



Dj, producător și artist cheie al Liebe*Detail, Matthias Meyer provine din liniștitul orășel Lueneburg de lângă Hamburg, Germania. Matthias a ieșit în lumina reflectoarelor cu abordarea pasională a stilurilor tehno și house. Dragostea sa pentru muzica plină de substanță destinată cluburilor, pentru viață și sentimente l-a motivat să lucreze din ce în ce mai mult în această arie.



Artist german și Dj, Barnt a fondat casa de discuri Magazine cu Crato și Jens-Uwe Beyer în 2010, fiind, de asemenea, și un membru de bază Cologne Tape, Magazine și Zeit 2. Ep-ul de debut "What Is A Number, That A Man May Know It?" a devenit imediat un clasic Modern Kosmische în 2010, fiind susținut de Daphni, Four Tet, Dixon, Optimo și Tale Of Us. Cariera solo explozivă a lui Barnt l-a condus către lansarea "Geffen" pe Ep-ul legendar al lui Cómeme, "The Power of Now". Aflată în fruntea clasamentelor, piesa a ajuns pe locul 14 în topul 50 Resident Advisor în 2012.



Pentru informații detaliate vă așteptăm pe blajalive.ro și facebook.com/blajalive. Ne vedem pe Câmpia Libertății, între 7-8 iunie 2014, pentru o experiență totală de festival.

Blaj aLive este un proiect inițiat de către Bosch-Rexroth, organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Blaj și Consiliul Județean Alba, prin Centrul de Cultură "Augustin Bena" Alba, proiect dezvoltat de ARTmania Events.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top