Noutăți și comunicate

Praznic naprasnic, primul videoclip Pasarea Rock a fost lansat

14 martie 2014
Praznic naprasnic, primul videoclip Pasarea Rock a fost lansat
"Praznic năprasnic", primul videoclip al formației Pasărea Rock, a fost lansat miercuri, 12 martie 2014, în prezența protagoniștilor și a reprezentanților media.

Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Èšăndărică, Vlady Cnejevici, Teo Boar și Cristi Gram au povestit, odată cu vizionarea materialului în premieră absolută pentru invitați, experiența nașterii videoclipului. Online, din Germania, Josef Kappl și-a exprimat nerăbdarea de a reveni în România, de a concerta în cele zece orașe ale turneului.

"Am realizat acest videoclip și din dorința unui repertoriu propriu, unic, care să poată fi susținut pe toate mediile. Nu este un videoclip extrem de elaborat artistic, e o prezentare a trupei. A fost și un fel de joacă a noastră", a spus în deschiderea discuției managerul formației, Valentino Rudolf.

În concepția lui Ovidiu Lipan Èšăndărică, "Pasărea Rock este o formație tânără. Vom încerca să dăm o tentă nouă, care chiar să surprindă. Suntem cu un pas în viitor".

Josef Kappl a concluzionat: "Am făcut imposibilul posibil într-un timp foarte scurt. Din luna iulie a anului trecut, când am pus bazele acestei trupe, avem piese noi, un videoclip, o premieră care va fi de senzație, părerea mea, deci un start care va fi ca o rachetă. Acest videoclip reprezintă foarte bine mesajul piesei. Noi continuăm în spiritul anilor "˜70, la un nivel muzical mult mai mare, și pentru asta sunt mândru. Nu gândim retrospectiv, ci am păstrat doar spiritul".

Piesa "Praznic năprasnic" este prima compoziție Pasărea Rock și a fost înregistrată în perioada 7-11 februarie 2014, la Virtual Art Studio din București. De mixajul și mastering-ul melodiei lui Josef Kappl, pe versurile lui Florin Dumitrescu, s-a ocupat Cristi Gram Studio.

https://www.youtube.com/watch?v=3WU14cn2CDk

Videoclipul a fost creat în timp record, deoarece prezența tuturor membrilor formației era imperios necesară, iar Josef Kappl se afla pentru o scurtă perioadă în România.

Concept al managerului formației și producătorului Valentino Rudolf și al regizoarei Mara Lubieniecki, videoclipul a fost filmat la data de 15 februarie, în localul La Copac. Filmările au durat o zi, iar montajul a fost realizat de Playhouse Production, conținând și imagini captate din timpul înregistrărilor din studio.

Scenografia a fost realizată de Elena Constantin (scenograf), cu sprijinul lui Mihai Grama (designer) și al Adelei Pantea (asistent design), iar costumele membrilor formației au fost creația echipei Atelierul de Haine. Ele sunt un melanj între nou și vechi, între modern și tradițional, cu elemente din portul popular românesc. Cămășile, chimirele și vestele sunt autentice, având o vechime de peste 70 de ani, și fac parte din "zestrea" Atelierului de Haine.

De praznicul prezentat în videoclip s-au ocupat bucătarii Andrei Butescu și Cristina Bulai. Pe masă au stat bucate din toate regiunile țării, marcând și acest fapt îmbinarea culturilor și a tradițiilor.

Pasărea Rock înseamnă Mircea Baniciu (voce, chitară), Josef Kappl (bas), Ovidiu Lipan Å¢ăndărică (baterie), Vlady Cnejevici (clape), Teo Boar (chitară) și Cristi Gram (chitară). Pe scena Sălii Palatului din București, pe 25 martie 2014, vor urca și Marius Bațu (voce, chitară), Costin Petrescu (percuție), iar invitatul special al întregului turneu este Mani Neumann (vioară).



Un proiect marca Revolver
Cu sprijinul: Institutul Cultural Român, Rock Fm, Vreau Bilet



Sponsori: World Trade Center Bucharest, Hotel Pullman, Wizz Air, Atelierul de Haine, Domeniile Sâmburești, Aqua Carpatica, La Copac

Parteneri media: Neptun Tv, România Tv, Hit Music Channel, Face To Face Media, Clinic Tv, Salon Tv, Blitz Tv, SekaZone Tv, Casino, Business Woman, Academia Cațavencu, Ring, Sky Magazine, Oops Media, Vip, România Liberă, Tonica, Stop To Shop, Traiestemuzica.ro, Orasulm.eu, Inoras.ro, Metalhead.ro, Jurnalrock.ro, Let'sRock.ro, RockStage, Rock4You, Musicnight.ro, Urban.ro, Ziare.com, 9 Am News, Best Music, Artasunetelor.ro, BucharestNightLife, 4Arte.ro, Koolhunt.ro, Comunicate.ro, Getlokal.ro, Infomusic.ro, 220.ro, Calendar Evenimente, Rol.ro, iConcert.ro, inDoor, Port.ro



Praznic năprasnic

Să facem praznic, praznic năprasnic
Să facem iureș, să rupem nori
Åži să renască veacul fantastic
Să facem praznic, frați și surori.
Surle și strune să glăsuiască
Să ne-mboldească la joc și la danț
Praznic cuprindă firea lumească
Cânturi și hore țină-se lanț.

Să le-mblânzească naiul nebun.
Hai, strânge grumazul aspidei
Hei, simte cârcei în picior,
Ia ținta grifonul și prinde-i
Trunchiul înaripat și-apoi ușor
Te-nalță-n zbor.
E zi de praznic, praznic năprasnic
O zi cât veacul, veac cât un ceas,

Lumea e-n praznic, praznic năprasnic
Zarea e-n flăcări, focul e-n noi
Hai să încingem precum în basme
Praznic năprasnic până în zori.
Scapere cerul fulger și trăsnet
Să se ivească din văgăuni,
Fiare de basme cu duh obraznic

Toarnă-i paharnic timpului paznic
Să uite timpul ce ne-a rămas.
Să clocotească vinul obraznic,
Să urce-n vene sânge fecund,
Åži să trăim veșnic și să iubim strașnic
Să bem pocalul până la fund.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top