Noutăți și comunicate

Pipers of Transylvania ROCK - un program rock exotic cu instrumente medievale, pe placul tuturor

9 ianuarie 2022
Pipers of Transylvania ROCK - un program rock exotic cu instrumente medievale, pe placul tuturor
Pipers of Transylvania Rock: Creativitate în șlefuirea sunetului ”greu”, un ritm dinamic și suav, în același timp, cu tonuri de ev mediu - așa poate fi caracterizat primul proiect muzical rock cu instrumente medievale din România, recompensat cu medalia de aur pentru inovație în muzică, în cadrul Salonului Internațional de Inventică INVENTCOR.

Cunoscută în România sub numele de Cimpoierii din Transilvania, trupa este o prezență continuă în cadrul festivalurilor medievale, încă de la înființarea sa în anul 2008. Cele mai vechi cântece sunt în gaulish (limba celților), iar majoritatea celor din perioada medievală în limbi cu circulație restrânsă sau extincte (galeo-portugues, bretonă, sefardică, tătară, occitană, latină), nelipsind cele în limbi vii, precum română, engleză, germană, poloneză.

Pe lângă autenticitatea pieselor muzicale, reprezentarea la un nivel profesionist este completată de utilizarea unor replici după instrumente istorice: cimpoaie, hurdy gurdy, rauschpfeife, fidula, tobe medievale, tapan, block flute, instrumente de percuție arhaice – bolla.

Din vara anului 2021, experiența pe care trupa o oferă iubitorilor de muzică se îmbogățește cu un nou proiect - Pipers of Transylvania ROCK, repertoriul fiind alcătuit din coveruri rock interpretate la instrumente muzicale medievale. Sunt prezentate melodii celebre ale unor trupe precum Billy Idol, Deep Purple, The Animals, Pink Floyd, Cargo, Eluveitie, Judas Priest, Kiss, Dropkick Muprhys, Iron Maiden, Phoenix, Queen sau Motorhead.

O prezență explozivă, un program rock exotic cu instrumente medievale, pe placul tuturor!

https://www.youtube.com/watch?v=wO7z_ST_Taw
https://www.youtube.com/watch?v=N1V2-ivDhJ8
Mai multe detalii puteti gasi pe www.pipersoftransylvania.eu


Evenimente recomandate

Top