Noutăți și comunicate

Phoenix and friends, de ziua lui Nicu Covaci, la Club Quantic din București

19 aprilie 2019
Phoenix and friends, de ziua lui Nicu Covaci, la Club Quantic din București
Vineri pe 19 aprilie 2019, Club Quantic din București, România găzduiește începând cu ora 21:00 concertul Phoenix & friends.


Informații despre trupă

57 de ani de Phoenix - o aniversare unică pe scena rock-ului românesc, o istorie care n-ar fi fost posibilă fără oameni care să iubească Phoenix, dar nici fără prieteni. În data de 19 aprilie 2019, cu ocazia zilei de naștere a liderului Nicu Covaci, aducem prietenii împreună în cadrul unui concert-eveniment desfășurat la București.

La început a fost folclorul. Muzica brută, învățată să ne spună trăirile, să ne arate natura, să ne vorbească despre identitate și despre ceea ce de drept ne aparține. Expresie completă și complexă a tuturor simțurilor autentice românești, a rezistat oricăror încercări de falsificare pe care secolul XX i le-a propus. A trebuit să vină deceniul șapte pentru ca Phoenix să-i răstoarne cuvintele în necuvinte, să disocieze ce era trainic sudat, să asocieze ce la început părea incomunicabil, și folclorul arhaic să primească astfel dimensiunea ce i se cuvenea: modalitatea de exprimare modernă.
Legenda celor ce ne-au dat nume în umbra marelui URSS începe cu Nicu Covaci, artistul care a realizat prima conexiune între folclorul arhaic românesc, precreștin, și muzica rock, aducând astfel în fața publicului un nou gen de muzică: etno-rockul care timp de peste jumătate de veac l-a caracterizat.
Nicu Covaci
Phoenix and friends va aduce pe scenă alături de Phoenix invitați speciali din zona rock-ului, muzicieni de valoare care au schimbat, fiecare în felul lor, fața muzicii românești, dar și artiști care aparțin altor genuri muzicale, cu care Phoenix a colaborat de-a lungul timpului și care se bucură de aprecierea liderului Nicu Covaci și a colegilor săi. Astfel, ne vom întâlni cu Iris, Dan Andrei Aldea, Artan, Sanctuar, Maria Casandra Hausi, Sabina Abrudian, Mircea Florian, Bogdan Muntenita, Doar Atât, Axis și Corbu.

Concertul va avea loc în 19 aprilie la clubul Quantic din București. Biletele pot fi achiziționate în rețeaua IaBilet și pe iabilet.ro


Evenimente recomandate

Top