Noutăți și comunicate

Pe 10 februarie debuteaza turneul Phoenix 'Sinteza – Rapsodia'

28 ianuarie 2018
Pe 10 februarie debuteaza turneul Phoenix 'Sinteza – Rapsodia'
După anul 2017, în care mitul a aniversat 55 de ani de la momentul expozițiunii, Phoenix se întoarce în fața publicului cu un proiect inedit: o sinteză între ciclul Anotimpurilor prezente pe albumul „Cei ce ne-au dat nume” și Rapsodia 1, emblematică pentru George Enescu.Muzica lui George Enescu nu se reduce la o cercetare ornamentală și estetică, ci ea rămâne revelația unei realități ascunse. Ca si pasărea Phoenix, este el însuși o stare muzicală, o muzică vie și generos comunicativă, cu un zbor echivalent cu opera, un mit dăruit tuturor.

Ca în orice proiect inițiat, starea de a fi a păsării Phoenix este și aici cea de dăruire, și într-o continuă luptă cu diferitele cortine ale ființei, ea regândește mereu construcția actului artistic. Astfel, își propune răspunsul printr-o sinteză între celebrele „Anotimpuri”, din timpul celor care „ne-au dat nume” (muzică arhaică, cu trimiteri profunde, dar trăită prin forța instrumentelor moderne) și sensibilitatea clasică a marelui compozitor Enescu.

Proiect de înaltă ținută culturală însă fără pretenții exclusiviste, „Sinteza” își propune a fi un concert caracterizat prin accesibilitate, cu toată-i mirifica metaforie, prin viziune și profesionalism, un concert în care acordurile rock și ethno-rock care au transformat formația Phoenix în unicat vor purta permanentul mesaj – unul de chemare spre rădăcini culturale astăzi lipsite de atenție.

În cadrul turneului Sinteza - Rapsodia, Phoenix va ajunge la Iași (10 februarie 2018), Târgu Mureș (12 februarie 2018), Cluj-Napoca (13 februarie 2018), Alba-Iulia (16 februarie 2018), Sibiu (17 februarie 2018), Brașov (18 februarie 2018), Ploiești (21 februarie 2018), Râmnicu-Vâlcea (23 februarie 2018), Drobeta-Turnu Severin, Constanța, și în alte orașe ce vor fi anunțate ulterior.

De asemenea, Sala Radio din Cluj-Napoca va fi gazda unei expoziții foto inedite în cadrul căreia vor putea fi vizionate în premieră zeci de fotografii nepublicate ale momentelor cheie din istoria formației Phoenix, extrase din arhiva personală a liderului Nicu Covaci. Expoziția va putea fi vizionată începând cu 14 februarie și va cuprinde și câteva dintre tablourile realizate de Nicu Covaci, în copie.

Deschiderea oficială a expoziției va avea loc în 14 februarie 2018 la ora 18:00 la Sala Radio și va fi urmată de un concert Phoenix Unplugged, în aceeași locație.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top