Noutăți și comunicate

Ordinul Negru, Kolac, Nocturn și Vathos la #DecembrieNegru în Club Quantic

6 decembrie 2019
Ordinul Negru, Kolac, Nocturn și Vathos la #DecembrieNegru în Club Quantic
Vineri, pe 6 decembrie 2019, Axa Valaha Productions prezintă singurul concert în capitală al trupei Black Metal timișorene Ordinul Negru, alături de invitații lor din Serbia, Kolac, și a doua dintre cele mai interesante și obscure trupe Black Metal pe care undergroundul românesc le poate oferi în acest moment, Nocturn și Vathos. Niciuna dintre cele patru trupe incluse pe afișul #DecembrieNegru nu concertează foarte des, preferând apariții rare și interesante, în care să prezinte publicului materiale noi în cadrul unor recitaluri speciale. Concertul are loc în Club Quantic și începe la ora 19:30.


Detalii despre Ordinul Negru

Ordinul Negru, proiectul prolificului multi-instrumentistului Fulmineos, cunoscut publicului român mai ales prin activitatea alături de Argus Megere și Negura Bunget, a apărut în 2004 și a activat până în 2015 ca one-man band de studio, cu o discografie impresionantă. Din 2015, Fulmineos a decis să schimbe abordarea și a transformat Ordinul Negru într-o trupa de sine stătătoare de Black Metal atmosferic și ocult, a semnat cu Loud Rage Music, singurul label autohton dedicat trupelor underground românești și a lansat două dintre cele mai apreciate albume Black Metal ale ultimilor ani, 'Sorcery of Darkness’ (2015) și 'Faustian Nights’ (2018), ambele în format CD.

Dat fiind interesul masiv provocat mai ales de ultimul album, Loud Rage Music a decis să relanseze ambele albume în ediție limitată pe casetă audio și, de asemenea, 'Faustian Nights’ beneficiază de o variantă specială pe vinil LP, limitată la 300 de exemplare, toate lansate în 2019. De asemenea, casa de discuri a decis să reediteze mai multe din vechile materiale lansate înainte de 2015 și foarte greu de procurat în acest moment. Toate aceste materiale vor fi disponibile cu ocazia concertului de la București, alături de mai multe modele reprezentative de merchandise.
www.facebook.com/ordinulnegru
Video 'Faustian Nights’ https://www.youtube.com/watch?v=4awR7vpPXgI
Video 'Killing Tristan’ https://www.youtube.com/watch?v=o_vpRZFvj2A

Detalii despre Kolac

Kolac, invitații speciali ai acestui concert, vin din Belgrad, Serbia. Sârbii au fost întotdeauna cunoscuți pentru abordarea lor foarte directă în ceea ce privește Black Metalul și bineînțeles că trupa Kolac nu face excepție. Recomandați de Milan Rakic, una dintre figurile legendare ale scenei metal din țara vecină, activ la finele anilor 90 alături de cele mai importante trupe sârbești, May Result și The Stone, și proprietarul labelului Grom Records, Kolac propune un recital 100% Slavic Satanic Black Metal, întunecat și rece, puternic influențat de valul norvegian, dar și de black metalul ceh sau polonez.
https://www.facebook.com/kolachorde

Detalii despre Nocturn

Nocturn, una dintre cele mai obscure trupe Black Metal ale scenei din Timișoara, cu o abordare care aduce aminte de Dissection, vine să prezinte publicului din capitală albumul 'Thrones of Deception’ lansat independent în 2018. Trupa include mai mulți muzicieni care activează la Ordinul Negru, Dordeduh și Blutrina.
www.facebook.com/NocturNdominion


Detalii despre Vathos

Trupa care va oficia în deschiderea ritualului Black Metal de pe 6 decembrie este Vathos, autori de post Black Metal atmosferic și depresiv, ce vor prezenta publicului materialul inclus pe albumul de debut, deja înregistrat la Studio 148 alături de unul dintre cei mai talentați producători români, Marius Costache, și care urmează a fi lansat in 2020. www.facebook.com/vathosband


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top