Noutăți și comunicate

Opeth lanseaza un album nou in octombrie: The Last Will And Testament

6 septembrie 2024
Opeth lanseaza un album nou in octombrie: The Last Will And Testament
The Last Will and Testament este următorul si al 14-lea album de studio al trupei suedeze de metal progresiv Opeth, care urmează să fie lansat pe 11 octombrie 2024, prin Reigning Phoenix Music.
Opeth va lansa un nou album prin "The Last Will and Testament " este un fel de album concept. O călătorie muzicală agitată, care reflectă într-un fel propria mea relație cu muzica în calitate de consumator al ei
povestește liderul trupei Mikael Åkerfeldt.
Recuperez ceva de aici, resping ceva acolo. Venerez și urăsc muzica în același timp. Această ambivalență mă conduce pe un fel de cale creativă a mea și apoi, dintr-o dată, a fost scrisă o colecție de cântece. În cel mai bun caz, aceste melodii sunt suficient de bune pentru a impresiona trupa. Destul de bun pentru puterile care sunt din punct de vedere al industriei. Destul de bun pentru tine?! Îmi place acest album. Trebuie să o spun (să o scriu).
Poate sunt chiar mândru? Presupun că există câteva ingrediente familiare acolo. Cea mai mare parte a muzicii noastre provine din aceeași sursă, așa că nu cred că este foarte șocant dacă va suna ca noi. Sunt puțin uimit de ceea ce am făcut cu The Last Will and Testament. Se simte ca un vis. Există ceva coerență și abilități de a scrie cântece, sper, dar ce știu eu? Tind să prefer ciudat față de evident, dar simt că sunt în minoritate și asta e în regulă. Deci … avertisment: Nu vă așteptați la ceva instantaneu (ca de obicei), dar dacă înțelegeți (v-ați prins deja?) imediat, e ok si asa!

Tracklist The Last Will and Testament:

  1. §1
  2. §2
  3. §3
  4. §4
  5. §5
  6. §6
  7. §7
  8. A Story Never Told

Materialul este un album conceptual plasat în epoca de după Primul Război Mondial, care dezvăluie povestea unui patriarh bogat și conservator (care este infertil) a cărui ultimă voință și testament dezvăluie secrete șocante de familie. Albumul începe cu citirea testamentului părintelui în conacul său. Printre cei prezenți se numără trei frați, băieți gemeni și o fată tânără, care, în ciuda faptului că este orfană și bolnavă de poliomielită, a fost crescută de familie. Prezența ei la lectura testamentului ridică suspiciuni și întrebări în rândul gemenilor. Gemenii sunt rezultatul procreerii unui donator. În timpul citirii testamentului, gemenii află că nu sunt rude cu patriarhul și, în consecință, sunt lăsați în afara testamentului. Fata este singurul copil de sânge al patriarhului și deci este adevărata lui moștenitoare, deși este fiica servitoarei patriarhului. Aproape toate melodiile de pe acest album încep cu un simbol de secțiune și un număr lângă acesta în titlu, cu excepția piesei de închidere A Story Never Told;
Versurile sunt ca citirea testamentului. De aceea, melodiile nu au titluri, doar paragraful unu... doi... până la șapte.
a explicat liderul trupei, Mikael Åkerfeldt

Vezi aici poze de la cel mai recent concert Opeth din Romania, de la REF 2024.


Evenimente recomandate

Top