Noutăți și comunicate

Old Grave Fest VII 2018 va avea loc in club Fabrica

12 - 13 octombrie 2018
Old Grave Fest VII 2018 va avea loc in club Fabrica
In perioada 12-13 octombrie 2018, va avea loc Old Grave Fest VII, in club Fabrica.

Romanian Thrash Metal Club are onoarea de a anunta primele trupe de pe afisul Old Grave Fest VII, eveniment care va avea loc pe 12-13 octombrie 2018, in Club Fabrica, Bucuresti, Romania: Dawn of Winter (Germania), Malokarpatan (Slovacia), Nocturnal Witch (Germania) si Eggs of Gomorrh (Elvetia)

"Doom is the soul of metal" nu e doar unul dintre versurile de pe cel mai recent album al Dawn of Winter, ci este esenta intregii cariere de 27 de ani a doomerilor germani. EPul Celebrate the Agony, aparut in 1993, si spectaculosul album live Doomcult Performance (1994) semnaleaza deja o prezenta unica in prim-planul genului. Inca de pe acea vreme, Dawn of Winter suna fara indoiala heavy, dar iesea in evidenta prin riff-urile inventive si coloratura vocii lui Gerrit Mutz, a carui versatilitate a fost utilizata de trupe precum Tragedy Divine, Sacred Steel sau Angel of Damnation (pe ultima am avut ocazia sa o vedem live la Old Grave Fest VI 2017). In 1998 a fost lansat primul LP, In the Valley of Tears, marcat de o abordare chiar mai lenta, epica. Cu adevarat doom, trupa nu s-a grabit cu cel de-al doilea album: The Peaceful Dead (2008) este probabil cel mai bun material al lor pana acum. Un imn al nebuniei (All the Gods You Worship), revoltei (Oath of the Witch) si disperarii (Anthem of Doom), este cu siguranta unul dintre cele mai importante momente ale doomului traditional din ultimul deceniu. Alti zece ani vor fi trecut, incet incet, pana la urmatorul album, Pray for Doom, cu care ne vom incanta in 2018. La timp pentru prima lor show in Romania!

https://www.facebook.com/Dawn-Of-Winter-221810797934891/

https://shadowkingdomrecords.bandcamp.com/album/the-peaceful-dead

https://www.youtube.com/watch?v=GvBwTrDPW1I


Slovacii de la Malokarpatan sunt o dovada vie ca, pana la urma, black metal-ul este heavy metal si ca limitele dintre subgenuri sunt ambigue si au fost asa si in cazul pietrelor de temelie ale metalului extrem. Debutul, Stridie dni (2015), dezvolta perioada definitorie a black metal-ului ca gen, de la Venom la Bathory, pastrandu-si radacinile in zona de origine a trupei (si aici nu ne referim doar la numele melodiilor și versurile), totul intr-o abordare foarte personala. Ar fi simplist sa il descrii ca Mortuary Drape cantand Master’s Hammer, dar e un punct de plecare. Nordkarpatenland (2017) este o alta poveste - sau poate aceeasi poveste spusa intr-un mod diferit. Mult mai exuberant, nu fiti surprinsi sa auziti pasaje a la Judas Priest sau chiar Scorpions, impreuna cu acele note esentiale de black metal. In concluzie, cu siguranta una dintre cele mai interesante aparitii discografice ale acestui an si una dintre cele mai interesante trupe ale momentului – de neratat la Old Grave Fest!

https://www.facebook.com/malokarpatan/

https://malokarpatan.bandcamp.com/

https://www.youtube.com/watch?v=k3UUAIsOhNg


Printre multele trupe de black/thrash metal care si-au facut aparitia in Germania in ultimul deceniu, cateva au iesit în evidenta dezvoltandu-si propriul lor sunet, inconfundabil, un exemplu perfect fiind Nocturnal Witch. Inclinata mai mult spre partea de black metal, ca si ilustrii lor compatrioti Desaster, Nocturnal Witch se bazeaza mai mult pe atmosfera indusa de riff decat pe viteza absoluta. Albumul de debut, Summoning Hell (2014), este un exponent complet si solid al genului si se zvoneste ca un nou material este in lucru. Noi nu putem confirma sau nega, o modalitate foarte buna de a afla este sa ii urmarim la Old Grave Fest VII.

https://www.facebook.com/NW666/

https://www.youtube.com/watch?v=hUvbSF-70Os


Acolo unde se intalneste black metal-ul cu death metal-ul, apropiat de ceea ce unii numesc war metal, altii bestial black/death, isi face veacul hoarda elvetiana Eggs of Gomorrh. Cu siguranta, precursori ca Blasphemy sau Archgoat isi fac simtita prezenta, dar nebunia de aici are totusi o oarecare structura, ceea ce nu inseamna ca nu avem de-a face cu un frenetic asalt fonic, lucru evident pe debutul Rot Prophet (2016). Cine stie care este viitorul Eggs of Gomorrh, dar cu siguranta este unul intunecat!

https://www.facebook.com/eggsofgomorrh/

https://vaultofdriedbones.bandcamp.com/album/rot-prophet

https://www.youtube.com/watch?v=Rqs0cPmcyQEIn curand, informatii despre bilete. Old Grave Fest este un festival organizat de fani pentru fani, iar banii dvs. ajuta la finantarea editiei urmatoare!


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top