Noutăți și comunicate

Old Grave Fest 2015 in Club Fabrica

9 - 10 octombrie 2015
Old Grave Fest 2015 in Club Fabrica
Intre 9-10 octombrie 2015, Romanian Thrash Metal Club are onoarea de a va prezenta Old Grave Fest 2015, a patra editie a unicului festival de metal din Romania organizat de un club de fani, pentru fani. Primele formatii din cele care vor urca pe deja familiara scena din Club Fabrica (Bucuresti) sunt Dead Congregation (Grecia), Obliteration (Norvegia), Nekromantheon (Norvegia) si Pyre (Rusia).



Dedicati ferm undergroundului, cu convingerea ca doar acolo, pe de o parte, se pastreaza si respecta formele traditionale, si pe de alta parte se faureste viitorul genului departe de orice considerente comerciale, nu puteam incepe mai bine decat cu deatherii eleni Dead Congregation. Un exemplu viu al faptului ca calitatea trebuie sa primeze in fata cantitatii, grija lor aproape bolnavicioasa pentru detalii si refuzul de a forta procesul creativ a dus la aparitia a doar doua albume full-length in peste 10 ani de activitate, dar aceste doua au ocupat aproape fara exceptie primele locuri in topul fanilor genului. Debutul Graves of the Archangels, Nuclear War Now!, 2008, a dus mai departe dinamica propusa de scena de death metal din New York, intr-o zona noua in care primeaza atmosfera intunecata, opresiva, generata doar din riffing. Refuzand sa se autocopieze sau sa scoata materiale generice pe banda rulanta, au lucrat 6 ani la urmatorul album, Promulgation of the Fall, scos chiar la propriul lor label, Martyrdoom, anul trecut. Materialul, precum si aparitia pe scenele celor mai prestigioase evenimente underground din Europa sau de peste ocean le-au cimentat statutul de trupa de prim rang a genului.



De la un pol opus al continentului, din Norvegia, vine o trupa cu o alta abordare stilistica a aceluiasi gen. Obliteration mizeaza pe ruperi de ritm, pe variatii de tempo se la pasaje thrashy sau punk la bucati doomy. Cu trei albume la activ - Perpetual Decay, 2007, Nekropsalms, 2009 si Black Death Horizon, 2013, devenite si ele materiale de referinta pentru impatimitii death metal-ului, au aratat ca nu degeaba au fost, la un moment dat, alesi ca trupa a saptamanii de Fenriz. De altfel, aceasta nu e singura legatura cu Darkthrone, ci si acelasi oras de bastina, Kolbotn, iar albumul de debut a fost scos la Tyrant Syndicate, label-ul condus de Nocturno Culto. Dupa prestatii de exceptie la festivaluri ca Inferno, Killtown sau Hole in the Sky, Obliteration va fi in premiera in Romania la Old Grave Fest 2015.



Tot din Kolbotn si cu doi membri comuni cu Obliteration, Nekromantheon este una din cele mai furioase trupe de thrash ai ultimului deceniu. Referintele sunt de asemenea excelente, Fenriz' Band of the Week, prezente la Live Evil ori Maryland Deathfest, dar ceea ce conteaza cu adevarat sunt cele doua excelente albume de studio, Divinity of Death si Rise Vulcan Spectre, aparute in 2010, respectiv 2012. Ambele materiale sunt naucitoare, nu lasa nicio clipa de respiro intre un riff taios si urmatorul si transmit un singur mesaj pentru publicul Old Grave Fest 2015: pregatiti-va de moshpit!



Pyre este o trupa tanara care vine tocmai din Sankt Petersburg, dar ascultandu-le albumul de debut, Human Hecatomb, 2014, ai senzatia ca sunt o formatie sudata demult. Old school death metal pana in maduva oaselor, a la Dismember ori Asphyx, vor fi o prezenta deopotriva exotica si familiara pe scena festivalului. Incheiem aici, cu promisiunea ca vor mai fi multe surprize pana cand afisul Old Grave Fest 2015 va fi complet, singura certitudine este ca va fi o experienta pur underground, Diy, o celebrare a scenei in care toata lumea, inainte de a fi promoter, membru in vreo trupa ori tour manager este fan, pentru ca de acolo porneste totul. Detalii despre pretul biletelor si modalitate de achizitionare, cat de curand pe http://www.rtmc.ro sau https://www.facebook.com/RomanianThrashMetalClub



Dead Congregation ( Gre )
https://www.facebook.com/deadcongregation

Obliteration ( Nor )
https://www.facebook.com/obliterationofficial
https://www.youtube.com/watch?v=Ufm0ZEMnZsI

Nekromantheon ( Nor )
https://www.facebook.com/nekromantheonofficial
https://www.youtube.com/watch?v=zOzwYphMi7c


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top