Noutăți și comunicate

O zi pana la concertul MONO in Euphoria Music Hall

21 iulie 2011
O zi pana la concertul MONO in Euphoria Music Hall
A mai rămas o zi până la evenimentul care va prezenta, în premieră pentru România, un concert al unui grup instrumental japonez senzational!

Muzica MONO este un amestec inspirat dar și original de Contemporary Classical Music, Experimental Post-Rock și Instrumental Rock, cu treceri prin Shoegaze, ecouri Noise și atingeri minimaliste, efectele chitărilor lui Yoda și Taka fiind "motoarele navei" japoneze... Bass-ul lui Tamaki are rolul de a accentua gravitatea pasajelor înălțătoare iar trecerile complexe și variate ale bateriei lui Yasunori raman imediat întipărite în mintea ascultatorului MONO... restul instrumentelor inserate de cei 4 în piesele lor completează armonios un sunet inconfundabil: organ, pian, timpani, gong, glockenspiel.

O călătorie MONO poate fi privită și ca o descătușare totală de energii, unde dimensiunea cosmică se înterpătrunde perfect cu starea de levitație și conturează o aură epică unică, percepută doar atemporal și ale căror atingeri, dacă le putem spune așa, se bucură de efecte și umbre fragile, introspective, asimptotice...


http://www.youtube.com/watch?v=oaJbQm9zfPI


Această "implozie" creată de muzica MONO este departe de a fi una destructiva... Discutăm doar de o simplă exprimare de sunete aranjate cu grijă pe un portativ virtual, care dezvoltă însă sentimente și trăiri complexe!


http://www.youtube.com/watch?v=gJSXYXvrWv4


Mai puțin comeciali ca MOGWAI și nu atât de titrați ca SIGUR ROS sau GODSPEED YOU! BLACK EMPEROR, cei din MONO au reușit, atât cu cele 5 albume cât și cu alte experimente făcute alături de alți muzicieni, să dinamiteze o scenă ce nu exista propriu-zis acum 10 ani, având astăzi posibilitatea de a savura destul de des albume și concerte speciale cu trupe ca: GOD IS AN ASTRONAUT, CASPIAN, PELICAN, RUSSIAN CIRCLES, CECILIA EYES, KWOON, KOVLO sau TIDES FROM NEBULA. Pentru toți acești muzicieni dar și pentru mulți alții MONO este o trupă cult, reper pentru scena Post-Rock!

Info despre trupă: http://monoishere.com

Organizatorul DonisArt a încercat de peste doi ani să-i aducă pe acești muzicieni în fața publicului din România și, după multe încercări și simulaări nereușite, trupa MONO va susține primul concert în țara noastră, la Cluj-Napoca, în seara de vineri, 22 iulie 2011.

Teaserul evenimentului poate fi vizualizat aici:


http://www.youtube.com/watch?v=2pj1E6R3fLI

Trupa a răspuns și câtorva întrebări publicației Kogaionon, aici:
http://www.kogaionon.com/ro/interviuri-kogaionon/cand-muzica-vorbeste-fara-cuvinte-2-mono-japonia

Selectul club Euphoria Music Hall (Strada Ploiesti Nr.51) va fi gazda acestui eveniment, a cărei terasă exterioară va fi deschisă pe parcursul întregii zile. Accesul publicului în sala de concerte se va face începând cu ora 21:00, trupa urmând să urce pe scenă o oră mai târziu.

Pretul biletului este de 30 lei și poate fi achizionat din: Magazinele Germanos, Vodafone, Orange, librăriile Cărturești, Humanitas & http://www.eventim.ro dar și de la intrarea în locație, în seara evenimentului.

Sursa : DonisArt
http://www.donisart.ro
http://www.kogaionon.com
http://www.darkbombasticevening.com
http://www.facebook.com/darkbombasticevening
http://www.myspace.com/kogaionon_land
http://www.youtube.com/user/kogaiononmagazine


Evenimente recomandate

Top