Noutăți și comunicate

O seara speciala dedicata stilului black metal in Hidden cu Akral Necrosis si DaousDava

23 iunie 2023
O seara speciala dedicata stilului black metal in Hidden cu Akral Necrosis si DaousDava
Akral Necrosis și DaousDava vor susține un concert în Hidden din București, vineri, 23 iunie 2023.


Informații despre eveniment

Akral Necrosis pregateste o seara speciala dedicata stilului si ideologiei black metal. Evenimentul, cu acces limitat, va avea loc pe 23 iunie in Hidden - The Social Space, un loc atipic, potrivit unei interactiuni cat mai personale intre cei prezenti si trupa.

Cu o noua componenta si piese in premiera, blackerii de la Akral Necrosis concerteaza intr-un format conceptual, a carui expresie se va manifesta in mijlocul unui grup restrans de fani ai zonei tenebroase a metal-ului.

Prezenta va fi limitata la un numar de 50 de participanti, iar biletele pot fi achizitionate de pe iabilet.ro la pretul de 50 de lei.

Seara va fi alcatuita din urmatoarele momente:

  • Dialog intre Octav Necrosis si David Topala despre importanta radicalismului ca forta creativa in black metal.
  • DaousDava, Black Metal and Dreamscapes – recital pian David Topala.
  • Concert Akral Necrosis cu un setlist care contine piese noi.
  • Revelatio Noctis – moment cheie al serii.
  • Un playlist aparte de black metal pregatit de Octav Necrosis.
Ne gandim de mult timp la aceasta intalnire si am ales sa va chemam pe terenul nostru. Hidden se afla la un minut distanta de Fabrica Flaros, unde repetam de peste zece ani, la Pyramid Studios. In zona am inregistrat “The Greater Absence”, la OsimetriC Studio. Am vrut Hidden-ul pentru ca e retras si concis, iar pe rafturile barului sunt tentatii foarte diverse si deschise la dialog.

Voiam altceva, asa ca am conceput o seara care ne provoaca din punct de vedere creativ fiindca iese din tiparul clasic de concert si creeaza un anume tip de conexiune. E si o oportunitate de a privi in spatele cortinei pentru a descoperi chestii ce vor ramane in umbra o vreme. Fara sa dezvalui prea multe, vor fi si auditii in premiera. Pe scurt, va fi o seara excentrica, daca tot e solstitiu cu Akral Necrosis.

Despre muzica, David pregateste recitalul de pian de mai bine de 6 luni, iar noi avem de cantat pe viu niste material nou, alaturi de cel clasic. In noapte ne adancim cu un playlist dubios, exclusivist as zice: black metal fara trupe norvegiene si suedeze.
Akral Necrosis este una dintre cele mai agresive si longevive trupe de black metal din Romania, avand o activitate ce se desfasoara neintrerupt din 2006. Infiintarea trupei este rememorata de membrii sai ca un act de revolta, initial impotriva unei scene impotmolite in teme melodice si pasaje atmosferice interminabile, ulterior contra deplorabilei naturi umane. Sound-ul specific trupei combina elemente de black metal si thrash intr-un asalt sonor impetuos si abraziv, cu incursiuni surpriza la granita dintre consonant si disonant.

Debutul de studio al trupei a avut loc in 2012 cu "Pandemic Dominion", un album conceptual cu un titlu devenit profetic. In 2016, blackerii au continuat asaltul muzical cu "Underlight", de data aceasta un material construit in jurul singurei certitudini a Viului.

"The Greater Absence" este al treilea si cel mai lung album Akral Necrosis, avand o durata de ascultare de peste o ora. A fost primit cu recenzii favorabile in comunitatea metal-ului extrem si este considerat de vocea grupului, Octav Necrosis, ca fiind cel mai complex material lansat de trupa.

David Topala e doctorand in Filologie la Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti. A publicat versuri, articole, recenzii si eseuri in reviste precum Dilema Veche, Romania Literara, Orizont, Viata Romaneasca, Poetic Stand, Noise Poetry, O mie de semne. Prin contributia adusa ultimului album Akral Necrosis, un poem care a ajuns in 3 piese, acesta face parte din familia foarte mica de colaboratori ai trupei. A aparut la podcastul American Aeon Byte Gnostic Radio intr-un episod despre Emil Cioran.

Bilete: https://www.iabilet.ro/bilete-akral-necrosis-daousdava-live-in-hidden-85947/
Pagina evenimentului pe FB: https://fb.me/e/OlTduvtk
Pagina Akral Necrosis: https://www.facebook.com/akralnecrosis/

Muzica: https://youtu.be/n7FV4aM_PME
Pagina Hidden: https://www.facebook.com/hidden.com.ro
Adresa: Doamna Chiajna 26, la 5 minute de statia de metrou Timpuri Noi.


Evenimente recomandate

Top