Noutăți și comunicate

Noul festival de metal extrem 'Spears of Wallachia' va avea loc in Quantic Club

8 - 9 noiembrie 2024
Noul festival de metal extrem 'Spears of Wallachia' va avea loc in Quantic Club
Spears of Wallachia este un nou festival de metal extrem prezentat de Cavalleria Events ca va avea loc între 8 - 9 noiembrie 2024 în Club Quantic din București. Trupele confirmate până în acest moment sunt: Necrowretch, Akral Necrosis, Godiva și Spinecrusher.

Link bilete: https://www.iabilet.ro/bilete-spears-of-wallachia-festival-98670/


Informații despre Spears of Wallachia

Spears of Wallachia este un nou festival de metal extrem prezentat de Cavalleria Events. Primele confirmari sunt Necrowretch (FR), Akral Necrosis (RO), Godiva (PT), Spinecrusher (RO). Mai multe trupe vor fi anuntate in urmatoarea perioada.

Abonamentele pot fi achizitionate din reteaua iabilet.ro la urmatoarele preturi:
  • Early bird: primele 50 de abonamente la 100 de lei plus taxe la vedere
  • Oferta presale: 120 de lei + taxe la vedere
  • In zilele festivalului: 150 de lei
Necrowretch - death/black metal, Franta

Necrowretch combina cu succes cele mai calitative elemente din stilurile death si black metal intr-un amestec emblematic prezentat deja pe 5 albume de studio. Trupa origineaza din Franta si este fondatat in 2008. In trecut, au fost semnati de Century Media, ca mai apoi sa treaca la Season of Mist Underground Activists. In ultima perioada, primele materiale au fost reeditate de Osmose Records.

Cel mai recent material este intitulat "Swords of Dajjal" si a fost lansat pe 2 februarie 2024 via Season of Mist Underground Activists. Materialul s-a bucurat de reactii pozitive din randul presei, cat si al fanilor, care il considera ca avand mai multe influente de black metal, de aceasta data, fara a le neglija pe cele de death metal. Sunetul ramane cel emblematic al trupei, dar se pot sesiza si influente Dissection sau Necrophobic.

Asculta Dii Mauri: https://youtu.be/gWDTbYi_Aeo?si=4pvmuBIg-uP2RV3E
Akral Necrosis - black metal, Romania

Akral Necrosis este una dintre cele mai agresive si longevive trupe de black metal din Romania, avand o activitate ce se desfasoara neintrerupt din 2006. Infiintarea trupei este rememorata de membrii sai ca un act de revolta, initial impotriva unei scene impotmolite in teme melodice si pasaje atmosferice interminabile, ulterior contra deplorabilei naturi umane. Sound-ul specific trupei combina elemente de black metal, thrash si elemente progresive intr-un asalt sonor impetuos si abraziv, cu incursiuni surpriza la granita dintre consonant si disonant.

Trupa a lansat recent albumul-concert “Live in Hidden” via Romanian Black Metal Elite ca serie limitata de casete audio. Akral Necrosis lucreaza in prezent la cel de-al patrulea album de studio.

Asculta I See the Bright Lights: https://youtu.be/23k1gEok8mI?si=eg8UyEEkPY31qxbx
https://www.facebook.com/akralnecrosis
https://akralnecrosis.bandcamp.com/album/live-in-hidden

Godiva – symphonic death metal, Portugalia

In cautarea sufletelor pierdute, Godiva, o titulara death metal melodic din Portugalia, a pornit intr-o calatorie tumultoasa care a inceput la finalul anilor '90.

Godiva a lansat doua single-uri care s-au bucurat de apreciere, „The Meaning of Life” si „Media God” in vederea promovarii albumului Hubris. Anul 2023 este marcat de un turneu european extins, conceput pentru a promova noul material de studio. Turneul a traversat tari precum Franta, Elvetia, Belgia si Republica Ceha.

In paralel cu turneul, Godiva are planuri ambitioase de a compune un nou album pe tot parcursul anului 2023 cu intentia de a contesta limitele si granitele stilului death metalului melodic, cautand sa inoveze si sa evolueze.

Asculta Media God: https://youtu.be/MiE5FqHX5e8?si=i6dN34GZVyh1lggM
Spinecrusher - death/thrash metal, Romania

Death thrasherii bucuresteni Spinecrusher revin in 2024 dupa o pauza indelungata cu o noua componenta. Trupa a prezentat recent doi componenti noi pe scena, Mikael in spatele setului de tobe si Marius la bas. Practic, cei doi ies direct din “tabara de antrenament” gata de actiune!

Spinecrusher are la activ doua materiale, EP-ul “Hellthrash” din 2013 si albumul de debut din 2016, “Crypts of Slaughter”.
https://www.facebook.com/Spinecrusherband
https://www.youtube.com/@SpinecrusherOfficial

Mai multe trupe vor fi anuntate in urmatoarea perioada.

Spears of Wallachia Festival este o noua platforma pentru expunerea unor titulaturi speciale si mai rar vazute in Romania din zona de metal extrem. Prima editie este una de tip prototip ce isi propune sa aduca in fata publicului un amestec puternic de trupe din zonele death si black metal.

Evenimentul este organizat de Cavalleria Events.

Link event FB: https://www.facebook.com/events/3117842901680283/


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top