Noutăți și comunicate

Nou single cu videoclip lansat de catre trupa Dream Theater

27 septembrie 2021
Nou single cu videoclip lansat de catre trupa Dream Theater
Dream Theater a lansat un nou single, alături de un videoclip: “Invisible Monster”. Piesa este extrasă de pe viitorul album de studio al trupei, ce va fi disponibil începând cu data de 22 octombrie 2021.
https://www.youtube.com/watch?v=s0Wmg7Tq4Pk
Vă reamintim că trupa Dream Theater va promova noul material printr-un turneu european ce va ajunge și la București. Evenimentul, va avea loc pe 29 mai 2022 si va fi organizat de către Promusic Events și Maximum Rock, la Romexpo.

Amănunte despre bilete pe www.AmBilet.ro. 4 categorii de bilete sunt deja Sold Out!

Despre DREAM THEATER

Înființat în 1985 de trei studenți la prestigiosul colegiu de muzică Berklee (basistul John Myung, chitaristul John Petrucci și bateristul Mike Portnoy) grupul Dream Theater s-a impus ca una din cele mai de succes trupe din stilul progressive.

Stabiliți în New York, acești muzicieni au adus, mai mult decât oricare alții, în atenția iubitorilor de muzică mai agresivă, un stil compozițional plin de schimbări de tempo, măsuri mixte, modulații surprinzătoare și structuri complexe, toate acestea fără a renunța la elementele definitorii din stilul metal.

După un prim album alături de solistul vocal Charlie Dominici - When Dream and Day Unite, apărut în 1989 - postul de frontman a fost preluat de canadianul James LaBrie, care a rămas până astăzi vocea Dream Theater.

Trupa a căpătat tot mai multă vizibilitate pe scena rock și metal, cu albume ca Images and Words, Metropolis Part 2: Scenes from a Memory sau Train of Thought intrate definitiv în canonul genului. La clape s-au succedat virtuozii Kevin Moore, Derek Sherinian și, în cele din urmă, Jordan Rudess (astăzi deja membru de 22 de ani), însă în rest singura schimbare majoră a avut loc odată cu plecarea membrului fondator Mike Portnoy, înlocuit în 2010 de Mike Mangini.

Chiar și traiectoria ulterioară a unora dintre cei trecuți prin Dream Theater - în special, evident, Portnoy - și proiectele separate ale celor care au rămas in trupa, arată creativitatea excepțională a muzicienilor care au activat de-a lungul timpului în acest grup.

Cel mai recent album, Distance Over Time, apărut acum doi ani, este ca o sinteză muzicală a carierei trupei, apreciat atât de fanii noi, mereu uimiți de versatilitatea și virtuozitatea acestor muzicieni, cât și de cei mai vechi, care reclamau într-o vreme excesul de tehnică, preferând cântecele inspirate și mai firești - sau mai ușor de urmărit, în funcție de perspectivă.

Pe cât sunt de finisate albumele de studio Dream Theater, pe atât de fascinante sunt concertele, unde dragostea de muzică și entuziasmul membrilor trupei, parcă neatinse de trecerea anilor, îi încântă pe cei deja cuceriți și îi cuceresc pe cei mai sceptici.


Evenimente recomandate

Top