Noutăți și comunicate

Noi confirmari la ROCK CITY OPEN AIR

20 august 2009
Noi confirmari la ROCK CITY OPEN AIR
Show, flacari, legende norvegiene, black metal: IMMORTAL


IMMORTAL vin pentru prima data in Romania la ROCK CITY OPEN AIR, unde urmeaza a fi cap de afis in seara de sambata, 22 august.
IMMORTAL se situeaza in galeria celor mai importante trupe de black metal din lume. Stilul lor propriu i-a adus pe un loc fruntas in topul formatiilor de gen.
In 2000, IMMORTAL au semnat un contract cu Nuclear Blast (Germania), dar aceasta schimbare a casei de discuri cu una mai proeminenta nu le-a afectat stilul, lucru demonstrat de albumul Sons of Northern Darkness.
In ultimii ani, IMMORTAL a fost cap de afis sau co-headliner la festivaluri de prestigiu, alegandu-si cu grija aparitiile scenice, devenite astfel foarte rare. IMMORTAL nu inseamna doar muzica, ci un show complet, care include efecte pirotehnice cu flacari de peste un metru.


LACRIMAS PROFUNDERE - un bariton pe scena metal
Una dintre cele mai importante aparitii doom-gothic metal pe scena europeana, LACRIMAS PROFUNDERE foloseste elementele de muzica clasica pentru a-si transmite mesajul.
Albumul Memorandum (cel mai cunoscut in Romania) include in setul de instrumente principale harpa. "Gaselnita", dar si calitatea muzicii LACRIMAS PROFUNDERE, au facut ca albumul sa se vanda foarte bine (inclusiv in Romania) si sa impuna trupa in elita gothic-doom metalului mondial. LACRIMAS PROFUNDERE a renuntat in 2001 la multe dintre instrumentele clasice si a invitat permanent un bariton in trupa. Astfel, muzica LACRIMAS PROFUNDERE devine si mai buna, clasand formatia in topurile mondiale.


Romantism si sarm diabolic: MACBETH
Cine nu a auzit de Romantic Tragedy's Crescendo?! Albumul de debut al trupei cu nume de personaj shakespearian a intrat in galeria clasica in cei zece ani de cand a fost lansat. Topul vanzarilor o confirma, alaturi de hituri ca "Forever", "The Dark Kiss Of My Angel" sau "Moonlight Caress". Amprenta vocala a solistei Morena face sound-ul MACBETH greu de confundat. Evolutia muzicala adusa de timp a confirmat valoarea trupei si a condus la trecerea in mainstream.
Al doilea album Vanitas este o opera de arta de metal gothic-simfonica, plina de melancolie, dar si o fuziune perfecta intre putere si atmosfera. Malae Artes vine cu melodii fantastice, care te prind imediat si au un sarm diabolic.
Pentru cei care nu au ascultat inca Romantic Tragedy's Crescendo sau celelalte albume semnate MACBETH, intalnirea de la RCOA este importanta. Pentru cei care le-au ascultat deja, este o intalnire esentiala.


DEW SCENTED - inspirati de Edgar Allan Poe
Promovati intens de Nuclear Blast, DEW SCENTED ajung sa fie considerati una dintre cele mai moderne trupe de thrash metal teuton. Trupa aparuta in 1992 si-a luat numele din scrierile lui Edgar Allan Poe. In afara de muzica, DEW SCENTED se distinge si prin alte lucruri. Toate albumele de studio incep cu litera "I". Cd-ul lansat in 2003 contine 2 albume: (Impact si nou re-masterizatul Ill - Natured & Innoscent).
Au concertat in aproape toate colturile lumii. Sunt preferati pe post de colegi de scena de nume impresionante ca: IMMORTAL, Amon Amarth, Overkill, Morbid Angel sau Six Feet Under.


Blood Red Throne este o trupa de death metal care vine din Norvegia. Membrii sai au activat si in alte formatii cu nume rasunatoare:
Vald - voce (Trioxin, Goatlord),
Dod (Daniel Olaisen) - chitara (Cobolt 60, Scariot, Trioxin, Zerozonic, Depths of Catharsis, Satyricon),
Tchort (Terje Vik Schei) - chitara (Emperor, Carpathian Forest, Satyricon, Green Carnation),
Erlend Caspersen - bass (The Allseeing I, Dismal Euphony, Mr. Cucumber, Trioxin (Nor), Unspoken Names, Decrepit Birth, Vile (US), Deeds of Flesh, Incinerate (US), Emeth, Apostasy (Nor), Spawn of Possession),
Anders Haave - tobe (Ground Zero System, In Vain).


Stormlord abordeaza tematica mitologica, istorica, supranaturalul, razboaiele si, in general, temele epice. Trupa de death metal are in componenta un redactor specializat pe rock, Cristiano Borchi (ex "Metal Shock", actualmente redactor sef la Rock Hard, editia italiana). El a mai cantat si in Outbreak, iar colegul sau, Giampaolo Caprino, in Theatres des Vampires.


Vendetta este o trupa germana de thrash metal old school infiintata in 1987. Cu un ritm aparte, trupa se incadreaza in curentul pur speed-thrash.


Nothnegal vine din Insulele Maldive si are in componenta membri cu vechi state de servicii in trupe de prestigiu. Marco Sneck - Keyboards (Poisonblack, Kalmah, Mental Voice, Reflexion, Stargazery, Charon, Ferocia, Marco Sneck's Chamelion, Slippery When Wet, Pekka Tapani & Avioero),
Kevin Talley - Drums (Daath, The Red Chord, Soils of Fate, Misery Index, Decrepit Birth, Dying Fetus, M.O.D., Chimaira, Hate Eternal, Dark Days, The Black Dahlia Murder, All The Way To The Bank).


In urma dorintei manifestate de numeroase trupe de a participa la RCOA, programul concertelor pentru cele patru zile se va extinde cu 7 ore, asadar concerte de la 10 la 03.


Sursa :

Eventim.RO
str. Magura Vulturului nr.34, 021704, Bucuresti
Romania
Telefon: 021 250 10 08
Fax: 021 250 10 73

contact@eventim.ro
http://www.eventim.ro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Let's Rock recomandă

Top