Noutăți și comunicate

Mihnea Blidariu de la Luna Amara, amendat pentru o 'dedicatie' la Rock The City

1 iulie 2012
Mihnea de la Luna Amara

Mihnea Blidariu
, unul dintre cei doi vocalisti de la trupa LUNA AMARA, a fost legitimat "in vederea amendarii" (citat din jandarmul care a efectuat legitimarea) dupa recitalul sustinut de formatie la festivalul Tuborg Green Fest powered by Rock The City, in data de 29 iulie 2012.

"La piesa Albastru, am facut o dedicatie Jandarmeriei Bucuresti, mentionand ca este pentru baietii cu scuturi si bastoane care au batut oameni nevinovati in Piata Universitatii, in ianuarie si februarie 2012. Apoi am spus: daca vreti, ridicati degetul mijlociu pentru Jandarmeria Bucuresti. Dupa concert, mai multi jandarmi m-au asteptat la intrarea in backstage, m-au legitimat si mi-au spus ca ma vor amenda pentru jigniri aduse organelor de ordine, potrivit legii 61/1991, art. 3, punctul 1. I-am intrebat la ce se refera si mi-au raspuns ca e in legatura cu afirmatiile despre batutul de oameni nevinovati; dupa ce m-am aratat foarte mirat de chestia asta, au mentionat si faza cu "degetul mijlociu"... Am refuzat sa semnez procesul verbal si am plecat." relateaza Mihnea Blidariu.

Articolul din lege precizeaza urmatoarele: Constituie contraventie [...] savarsirea in public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenintari cu acte de violenta impotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natura sa tulbure ordinea si linistea publica sau sa provoace indignarea cetatenilor ori sa lezeze demnitatea si onoarea acestora sau a institutiilor publice.

Mihnea Blidariu NU a savarsit fapte, acte sau gesturi obscene si nu a proferat injurii, expresii jignitoare sau vulgare in public. Vocalistul a facut publicului o sugestie, pe care acesta a fost liber s-o urmeze sau nu. Din pacate, nu mai mira pe nimeni ca Jandarmeria Bucuresti a ajuns la astfel de acte de intimidare, inclusiv la adresa artistilor, in debutul unui festival international.

In eventualitatea in care va primi amenda, artistul a declarat ca o va contesta. De altfel, Mihnea Blidariu se mai afla in proces cu Jandarmeria Bucuresti pentru contestarea altor doua amenzi contraventionale, primite in urma protestelor din 15 martie 2012, din fata Ministerului Mediului, impotriva proiectului de la Rosia Montana.


Evenimente recomandate

Top