Noutăți și comunicate

Methadone Skies lanseaza discul aniversar 'Enter The Void' si videoclipul 'The Velvet Suit'

4 martie 2023
Methadone Skies lanseaza discul aniversar 'Enter The Void' si videoclipul 'The Velvet Suit'
Methadone Skies este o formație independentă de rock psihedelic din Timișoara. Activă din 2009, trupa a lansat în total 5 albume pană în momentul de față. Fiecare dintre acestea impărtășește propria sa direcție muzicală, cel mai des explorând teritorii sonice aparținând de stoner rock, post-rock, doom metal și/sau rock progresiv. Nu și-au impus niciodată limite, astfel încât fiecare material a devenit suma diferitelor influențe muzicale și a constantelor explorații sonice.

În 2020, Methadone Skies a remasterizat primul album, Enter the Void, lansat inițial în anul 2012. Din moment ce aniversarea de 10 ani se apropia, a devenit o ocazie bună pentru a-l oferi publicului și în variantă de vinil. În aceeași perioadă formația a redescoperit piesa “The Velvet Suit”, cântată de multe ori live în anul lansării materialului de debut, dar rămasă neînregistrată până în 2022. Împreună cu Supersomnic Records a fost presată o ediție limitată de 300 de copii, dublu vinil pe culoare albă. Cu această ocazie, albumul va putea fi achiziționat și în varianta de casetă, limitată la 40 de copii. Pre-comenzile vor începe în data de 3 martie 2023, urmând a fi livrate începând cu data de 14 aprilie 2023.

https://methadoneskies.bandcamp.com/album/enter-the-void-2020
https://www.supersomnic.com/magazin/msenterthevoid
https://www.supersomnic.com/magazin/enterthevoidtape

Un videoclip animat a fost creat pentru “The Velvet Suit” de către Alexandra Dragu și Flavius Retea: https://youtu.be/iVKWvhcI21M
Despre varianta de vinil a albumului Enter the Void, formația a menționat:
Enter the Void este primul nostru album și un favorit al fanilor. Când l-am remasterizat în 2020, a fost relansat doar pe CD, deoarece am ales să ne focusăm pe Retrofuture Caveman, lansat în 2021. Mai multe persoane ne-au întrebat dacă avem în plan sa îl presăm pe vinil, iar și noi am simțit că merită sa fie ascultat și în acest format. Din moment ce se apropia aniversarea de 10 ani, am avut diverse discuții cum să procedăm. Într-un final, am ales să colaborăm cu Supersomnic pentru a-l scoate împreună într-o versiune limitată, pe vinil alb. Între timp, ascultasem piesa “The Velvet Suit”, care a rămas neînregistrată până acum și am decis să o includem pe album. Din păcate, nu am reușit să primim discurile în timp util pentru aniversare, din cauza timpilor de așteptare foarte lungi la presele de viniluri. Totuși, lăsând această mică inconveniență la o parte, ne bucurăm să îl avem, într-un final, în acest format, dar și pe casetă.
Despre piesa bonus pentru ediția de vinil și casetă, formația a menționat:
“The Velvet Suit” a fost o piesă finalizată chiar după ce am terminat înregistrările pentru Enter the Void, în 2011. Am cântat-o la concertele din 2012, dar în anii urmatori nu am mai revenit la ea. Norocul nostru a fost că prietenii noștrii de la Robust Fest din Kiev au lansat varianta live pe o casetă, împreuna cu restul concertului ce l-am ținut in același an la festival. Am folosit acea versiune ca bază pentru varianta finală, fără a mai modifica mare lucru la ea. E o piesă intensă, având în principal riff-uri și doar vreo două momente mai melodice. Live este destul de antrenantă, am cântat-o anul trecut la concerte și ne place mult cum a ieșit si înregistrată.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top