Noutăți și comunicate

Methadone Skies lansează albumul ''Spectres at Dawn

13 septembrie 2024
Methadone Skies lansează albumul ''Spectres at Dawn
La trei ani după ce au lansat Retrofuture Caveman, cei din trupa Methadone Skies revin cu cel mai heavy LP de până acum, Spectres at Dawn. După ce au infuzat o doză serioasă de post-rock în cele două albume precedente, formația a revenit la piese mai scurte și heavy. Pe lângă amestecul obișnuit de rock psihedelic și stoner, se pot distinge și alte stiluri muzicale precum doom metal, rock progresiv, chiar și blast beats în anumite momente.
După Retrofuture Caveman, am simțit că fie vom scoate un album post-rock cap coadă, fie ne vom îndrepta către teritorii sonore diferite. În cele din urmă, am ales a doua opțiune, compunând în același timp piese mai scurte. Ca de obicei, am ajuns să testăm diverse idei, unele piese au devenit mai lungi decât ne așteptam, așa că există un pic din tot ceea ce ați auzit de la noi până acum, precum și părți noi interesante.
Sărbătorind 15 ani de existență, formația instrumentală din Timișoara, Methadone Skies va lansa cel de-al 6-lea album de studio, Spectres at Dawn, pe 25 octombrie 2024, sub propria casă de discuri, Haywire Records. Prima piesă lansată de pe acest LP de 40 de minute este 87 via 94, una dintre cele mai groovy din catalogul trupei.
'87 via '94 este unul dintre primele cântece pe care le-am compus pentru acest album, în jurul toamnei anului 2021. Îl cântăm live deja de câțiva ani, fiind întotdeauna distractiv pentru noi, dar și pentru public. Este o piesă foarte antrenantă, îi face pe oameni să danseze la concerte. Videoclipul, însă, ia o întorsătură de 180 de grade față de atmosfera respectivă, prezentând o persoană care se satură de slujba sa corporatistă, având în cele din urmă o cădere nervoasă. A fost amuzant de filmat.
Videoclipul a fost regizat de Flavius Retea și Alexandra Dragu aka Eclecticat Design. https://www.youtube.com/watch?v=NiHnGJtv32g
Formația va susține un mini turneu în România în această toamnă, datele confirmate fiind:
  • 26 Octombrie - Escape Hub, Timișoara (w/Valerinne, Black Water)
  • 21 Noiembrie - Quantic Pub, București (w/Valerinne, Black Water)
  • 22 Noiembrie - Love Bar, Sibiu
  • 23 Noiembrie - Flying Circus, Cluj-Napoca (w/The Thirteenth Sun)
  • 30 Noiembrie - Rockstadt, Brașov (w/Black Water)

Tracklist Spectres at Dawn

  1. To No Avail
  2. '87 via '94
  3. Mano Cornetto
  4. Thrill Estate
  5. Sheryl Low
  6. Use the Excessive Force
Albumul va fi disponibil pe CD, vinil, casetă și download digital/streaming.

Spectres at Dawn a fost înregistrat, mixat și masterizat la Consonance Studio, Timișoara de către Andrei Jumugă și Cristian Popescu (ambii membri ai trupei dordeduh).
Marius Muntean (The Thirteenth Sun, Black Water) a contribuit clape pe piesa Use the Excessive Force.
Grafică, layout și design – Alexandra Dragu aka Eclecticat Design.
Toate piesele au fost compuse de către Methadone Skies.

Link-uri:
Bandcamp - https://methadoneskies.bandcamp.com/
Spotify - https://open.spotify.com/artist/2i7CreQtWkJloSsU0jZ5qG?si=3lXhoTpJTWmVHZiaXzTZ8Q
Facebook page - https://www.facebook.com/methadoneskiesband
Instagram page - https://www.instagram.com/methadoneskies/
Youtube channel - https://www.youtube.com/@methadoneskies2756
Linktree - https://linktr.ee/methadoneskies

Discografie Methadone Skies (via Haywire Records):
  • 2012 – Enter the Void (remasterizat și relansat în 2020)
  • 2014 – Eclectic Electric
  • 2016 – Colosseus
  • 2019 – Different Layers of Fear
  • 2021 – Retrofuture Caveman
  • 2024 – Spectres at Dawn

Methadone Skies a susținut peste 200 de concerte până acum, incluzând diverse festivaluri din Europa Centrală și de Est, precum Pietrasonica, Doom Over Vienna, Lake on Fire, Exit Festival, Revolution Festival, Dark Bombastic Evening, Fekete Zaj Festival, Robustfest, Freakinout Fest, Mount of Artan sau Thulsa Doom Fest. De asemenea, au împărțit scena cu trupe precum Samsara Blues Experiment, Motorpsycho, Yawning Man, My Sleeping Karma, Stoned Jesus, Toner Low, 1000MODS, Planet of Zeus, Godsleep, Nightstalker, Stonebride, Dopelord, Implant Pentru Refuz, Fluturi pe Asfalt, Valerinne, Roadkillsoda și mulți alții.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top