Noutăți și comunicate

Metanoea lanseaza primul EP

20 aprilie 2016
Metanoea lanseaza primul EP
Pe canalul de Youtube VA ART, Metanoea va lansa primul lor EP-ul, auto-intitulat.Metanoea este un proiect solo de black metal din București, iar acest EP marchează prima lui lansare. Albumul conține 3 piese, care reprezintă împreună o călătorie existențială (1. Dreams of Ephemerality, 2. Umbra, 3. Becoming... One With The Void).

Andrei, omul din spatele proiectului, explică în continuare conceptele titlurilor:
(2) Metanoea_lanseaza_primul_lor_E_3bka2Pwvy8.jpg
“Metanoea” înseamnă pur și simplu schimbarea minții a unui om. Numele este preluat din psihologia lui Carl Gustav Jung și are de-a face mai exact cu încercarea “psyche”-ului (sufletului) de a se repara pe sine în urma unei tragedii insuportabile și presupune lichefierea acestui sine tocmai pentru o renaștere ulterioară sub o altă formă, mai adaptabilă. De asemenea, “metanoea” în analiza tranzacțională este descrisă ca experiență a unui abandon al “persona”-ului (masca, sinele fals) întru adoptarea unui “eu” adevărat. Efectele ce ar putea surveni în urma acestui proces sunt următoarele : disperare, renunțare, chiar un contact cu vidul intern.

Semnificația pieselor:
- Dreams of Ephemerality: Titlul a fost ales deoarece reprezintă omul care aleargă după țeluri și credințe pe care personal le consider ca fiind efemere. Lucruri ce nu duc nicăieri și nu au absolut nicio valoare.
- Umbra: Umbra este un termen abordat în psihologia jungiana și este definită ca aspectul inconștient al personalității umane, aflându-se într-un unghi diametral opus cu cel al sinelui conștient. Ea poate sa fie privită ca un tenebru al ființei, înglobând caracteristici ce pot fi considerate negative într-o accepțiune generală. Tematica generală a piesei este procesul de “unio mystica” (cu umbra aferentă) pe care ego-ul îl trăiește. Inconștientul se transforma în conștient, granițele lor se estompează încetul cu încetul.
- Becoming...One With The Void: Ideea acestei piese este o continuare a precedentei. Procesul uniunii cu Umbra se finalizează și astfel, “Metanoea” este completă, vechiul sine și-a dat cântecul de lebădă, iar un om nou s-a născut din propria cenușă.

Toate cele 3 piese sunt încărcate acum pe Youtube în forma nelistată. Ele vor fi publicate la următoarele date:

  1. Dreams of Ephemerality (21.04.2016)
https://www.youtube.com/watch?v=K7_tbR3TqEA

  1. Umbra (25.04.2016)
https://www.youtube.com/watch?v=cIA4lof4buI

  1. Becoming... One With The Void (28.04.2015)
https://www.youtube.com/watch?v=305G42MDqw8

Metanoea Facebook: https://www.facebook.com/Metanoea446
Odată cu lansarea ultimei piese va fi disponibil și un link către pagina de Bandcamp al proiectului.

VA ART Youtube: https://www.youtube.com/user/va96art
VA ART Facebook: https://www.facebook.com/va96art/
VA ART Twitter: https://twitter.com/va96art

Signatura Rerum/Vaarcloc/Ianoda/VA ART
https://www.facebook.com/signatura.rerum
https://www.facebook.com/vaarclocofficial
https://www.facebook.com/ianodaofficial/
https://www.facebook.com/va96art

Evenimente recomandate

Top