Noutăți și comunicate

Mastering the Music Business devine membră INES - Rețeaua de festivaluri de showcase din Europa

25 februarie 2019
Mastering the Music Business devine membră INES - Rețeaua de festivaluri de showcase din Europa

INES - Innovation Network of European Showcases unește în prezent 18 dintre cele mai dinamice evenimente de muzică live din industria europeană. Mastering the Music Business se alătură rețelei începând cu acest an, lărgind astfel orizontul oportunităților internaționale atât pentru artiștii cât și pentru profesioniștii din industria muzicală din România.

INES este o platformă unică și dinamică ce încurajează schimbul de informații și interacțiunea dintre festivalurile europene de tip showcase vitale spațiului european - evenimente mici și medii ce combină concertele de muzică live cu conferințele axate pe industria muzicală. INES este co-finanțată prin programul Creative-Europe al Uniunii Europene și desfășoară activități menite să ajute artiștii și profesioniștii din industria muzicală să-și dezvolte carierele și să depășească granițele pentru a crește la nivel internațional. Mai mulți muzicieni europeni au acum șansa de a cânta pe scena unui festival internațional de showcase, iar profesioniștii din industria muzicală își pot crea contacte în vederea unor colaborări transfrontaliere.

INES include patru domenii de programe-cheie:

  1. INES#festival: platforma de aplicații online, oferind tuturor muzicienilor o șansă la festivalurile de showcase
  2. INES#talent: un program de schimb pentru artiștii noi menit să le crească mobilitatea la nivel internațional
  3. INES#pro: un program de schimb pentru profesioniștii din industria muzicală în vederea dezvoltării unor cariere internaționale
  4. INES#conference: o serie de conferințe și o bibliotecă video online cu subiecte axate pe industria muzicală

Mai multe informații sunt disponibile pe www.ines-festivals.eu.


Membrii care s-au alăturat în 2019 sunt Mastering the Music Business (România), m4music (Elveția), PIN Music Conference (Macedonia de Nord), Sharpe Festival (Slovacia) și What's Next in Music (Lituania).

"Mastering the Music Business s-a născut în 2016, cu scopul de a conecta artiștii și profesioniștii locali din industria muzicală cu alte persoane din acest domeniu din toată Europa, dar și pentru a crește mobilitatea muzicienilor români în străinătate. Drept pentru care, faptul că am devenit membri ai INES este un pas foarte important pentru noi. Suntem extrem de mândri să fim parteneri cu toate celelalte festivaluri-membre INES." - declară Carina Sava, Conference Program Manager la MMB.

Conferința Mastering the Music Business are loc în perioada 20-22 martie la Hotel Caro din București. Printre subiectele ediției de anul acesta se numără teme noi legate de exportul muzical pentru independenți, necesitatea asocierii, participarea la festivaluri locale și internaționale, dar și subiecte actuale precum distribuția digitală, publishing, PR-ul online etc.

Programul conferinței este disponibil aici: https://masteringthemusicbusiness.ro/schedule/.


MMB Showcase Festival vine în completarea conferinței și are loc la clubul Fratelli unde peste 25 de artiști români și internaționali vor susține concerte live. Primele trupe confirmate provin din Belgia, Marea Britanie, Slovacia, Ungaria și România: https://www.facebook.com/events/391472478326627/. Biletele la MMB Showcase Festival 2019 sunt disponibile pe iabilet.ro și în rețeaua IaBilet și costă 40 de lei în avans și 50 de lei în ziua concertului la intrare. Pentru cei care doresc să participe la ambele zile de festival sunt disponibile abonamente la prețul de 70 de lei: https://www.iabilet.ro/bilete-mastering-the-music-business-showcase-festival-38681/. Posesorii de bilete la conferința Mastering the Music Business au access gratuit.


Mastering the Music Business Conference & Showcase Festival este primul eveniment profesional organizat în România pe teme de industrie muzicală care dezbate teme de interes comun din industrie, dedicat în principal artiștilor independenți, dar care se adresează și managerilor, agențiilor de booking, agențiilor de PR muzical, tour manageri, avocați, promoteri, reprezentați ai label-urilor majore și independente.

Până în prezent, conferința MMB a avut 3 ediții la care au participat peste 150 de speakeri din România și din Europa, care au vorbit în fața a peste 500 de participanți. 30 de trupe din 6 țări au participat până acum la MMB Showcase festival.

Conferința MMB a fost înființată în anul 2016 și este organizată de Asociația RAW Music.

www.masteringthemusicbusiness.ro
https://www.facebook.com/MasteringTheMusicBusiness/
www.ines-festivals.euEvenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top