Noutăți și comunicate

Mastering The Music Business 2017 - detalii finale

5 iulie 2017
Mastering The Music Business 2017 - detalii finale
A ramas mai putin de o saptamana pana la Mastering The Music Business, prima conferinta din Romania dedicata industriei muzicale si adresata in principal artistilor independenti. Aflata la a doua editie, MMB2017 va avea loc pe 10 si 11 iulie 2017 in Bucuresti, in Sala Aula din incinta Ministerului Culturii (Bd. Unirii 22, etaj 1). 50 de speakeri romani si internationali vor sustine prezentari, studii de caz, dezbateri si workshop-uri care vor acoperi toate zonele de interes pentru industria muzicala romaneasca, de la modalitati extinse de monetizare a muzicii la marketing online, strategii de management si promovare.

Printre speakerii anuntati la MMB2017 se numara artisti precum Smiley, care va sustine discursul de deschidere, Damian Draghici, Nicu Alifantis, Dan Byron, Marius Matache, Jurjak, George Calin, specialisti din industria muzicala internationala precum Lucas Iliev (Music Gateway), Sam Taylor (TuneCore), Chris Cooke (CMU Insights), Dani Somlo (Budapest Showcase Hub/eastaste), Carmen Croitoru (Director General INCFC) si Anda Becut (Director Cercetare – INCFC) vor sustine o prezentare cu privire la capitolul dedicat industriei muzicale din Cartea Albă a Sectoarelor Culturale și Creative, regizorii Roman Burlaca si Barna Nemethi, specialisti din industria de live entertainment ca Dragos Chiscoci (Emagic), Dani Simion (Fratelli Studios), Teodor Negrea (Form Space) si multi altii. Anamaria Hancu (Global Records) va prezenta un studiu de caz despre unul dintrei artistii-fenomen ai ultimilor ani, Carla’s Dreams, iar Calin Clej (PepsiCO), Irina Petrovici (Grolsch Romania), Raluca Sava (PP Distributors) si Dinu Panescu (The HUB Partners) vor vorbi despre cum pot brandurile sa integreze in mod creativ muzica in campaniile de comunicare.

Participantii la eveniment vor avea acces la oricare dintre cele sapte workshop-uri care se vor desfasura in paralel cu conferinta. De asemenea, in cadrul MMB2017 va avea loc lansarea volumului “Viață”, de Keith Richards, cea mai citită autobiografie rock a tuturor timpurilor, apărută de curînd în colecția „Biblioteca Polirom” la care vor vorbi Eugen Caminschi (chitaristul formatiei VAMA) și Dan Croitoru (Editura Polirom). Pe parcursul celor doua zile de conferinta volumul va putea fi achiziționat cu 20% reducere.

Această prima colaborare cu Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) va veni în sprijinul obiectivelor Institutului prin diseminarea în rândul participanților la conferință a unor chestionare elaborate de departamentul cercetare al Institutului, prin intermediul cărora se vor obține date relevante. Nu în ultimul rând, în zilele conferinței va avea loc un workshop dedicat exclusiv creării premiselor unei colaborari mai strânse între INCFC și membri marcanți ai industriei muzicale din România în vederea stabilirii de noi direcții de cercetare în cadrul Institutului.

Programul complet al Mastering the Music Business 2017 poate fi accesat AICI.


Workshop-urile MMB

10 IULIE

13:30 – 14:30 – Iulia Pop (Overground Music) – Social Media pentru artisti
14:30 – 15:30 – Marius Matache (Kooperativa 2.0/Forever Folk) – Cum sa-ti produci propriul album.
16:00 – 17:00 – Dan Fintescu – Cum sa-ti propui muzica unui director de playlist de radio

11 IULIE

13:30 – 14:30 – Anca Lupes (Industria Muzicala Explicata) – Cum sa-ti faci un plan de marketing. De ce, care sunt pasii si ce trebuie sa urmaresti
14:30 – 15:30 – Cristian Florea (Kooperativa 2.0) – Blogging pentru artisti
16:00 – 17:00 – Cosmin Ionescu (Overground Music) – Cum sa-ti construiesti un EPK (Electronic Press Kit).
17:00 – 18:00 – Aura Necsat – Scrierea proiectelor pe fonduri nerambursabile


Intrucat locurile sunt limitate la workshop-uri, va rugam sa va inscrieti pe lista fiecaruia dintre ele chiar la sosirea la conferinta. Inregistrarea va functiona pe principiul ‘primul sosit, primul servit’MMB Live Showcase

Una dintre premierele ediției 2017 ale conferinței Mastering the Music Business este secțiunea de Showcase. În cele două zile de conferință (10 si11 iulie), de la ora 20:00, delegații (și nu numai) sunt invitați la Fratelli Studios (str. Glodeni nr. 1-3) pentru a vedea live artiști tineri și promițători din România și din străinătate care doresc să-și dezvolte carierele la un alt nivel. Artiștii care vor face parte din MMB Live Showcase sunt: NextEX (RO), paper magik (RO), Fameless (RO), Platonic Scale + Alla (RO), Ooberfuse (UK), Larisa (RO), Fine it’s Pink (RO), Ligia Hojda (RO), Anton (RO), Art Diktator (TR). Fiecare seara de concert se va incheia cu cate un recital special: The Mono Jacks (luni, 10 iulie) si byron (marti, 11 iulie).

Participantii la conferinta au participarea la MMB Live Showcase inclusa in taxa de participare si accesul la Fratelli Studios il vor face pe baza badge-ului de conferinta.

Cei care nu doresc sa participe la conferinta dar vor sa vada MMB Live Showcase o pot face achitand un ‘voucher showcase’ in valoare de 30 lei (care include ambele seri) aici.MMB Extended

Sub titulatura MMB Extended, a doua zi dupa conferinta, pe 12 iulie, va avea loc un workshop de compozitie si productie muzicala, realizat in parteneriat cu Hahaha Production si sustinut de Serban Cazan si Vladimir Coman Popescu. Workshop-ul va dezvalui de la secretele ce stau in spatele celor mai de succes compozitii romanesti ale ultimilor ani la tips & tricks de productie care pot sa faca piesele sa sune foarte bine chiar si atunci cand sunt inregistrate intr-un studio improvizat acasa, cu toate acestea venind de la doi dintre cei mai apreciati membri ai echipei Hahaha. La MMB Extended pot participa doar cei care detin un bilet valid la #MMB2017 (biletele se pot cumpara de aici). Workshop-ul este dedicat numai artistilor/compozitorilor.

Vor fi 4 serii a cate 10 persoane, fiecare serie va dura 1h30.DETALII DE ACCES

Inregistrarea participantilor se va face in fiecare zi intre 9:30 – 10:00.

Sesiunile de prezentari/dezbateri si workshop-urile incep in fiecare zi de 10 si 11 iulie la ora 10:00 si se incheie la 18:00.

Adresa unde se va desfasura conferinta este Bd. Unirii 22, Sala Aula, etaj 1 (sediul Ministerului Culturii din Biblioteca Nationala – intrarea in partea stanga a cladirii, cea semicirculara).

Exista locuri de parcare in fata Bibliotecii Nationale, vis-a-vis de cladire, iar cea mai apropiata parcare (in caz ca nu vor fi suficiente locuri) este deasupra Pasajului Marasesti.TAXA DE ACCES

Taxa de access la conferinta este 75 de euro intre 16 iunie si 9 iulie (inclusiv) si 99 eur in zilele conferintei. Biletele se gasesc in reteaua Iabilet si pe iaBilet.ro sau aici.

In pretul taxei de acces intra participarea la toate prezentarile/dezbaterile si workshop-urile conferintei (la workshop-uri in limita locurilor disponibile), la MMB Live Showcase de la Fratelli, cateringul si merchandise-ul aferent.

Mastering The Music Business este o conferinta initiata si organizata de Star Management si Asociatia Star Education in parteneriat cu Overground Music si Agentia de Vise. Coorganziator: Culturadata.ro – Institutul National pentru Cercetare si Formare Culturala (INCFC).

Partenerii media ai evenimentului sunt: BestMusic.ro, Metalhead.ro, Infomusic.ro, Kooperativa 2.0, Unsitedemuzica.ro, Metropotam.ro, Revista Biz, Letsrock.ro, Revista Sunete, Zile si Nopti, AListMagazine, MaximumRock.ro, Overground Magazine.

Pentru mai multe detalii:

http://www.masteringthemusicbusiness.ro/

https://www.facebook.com/MasteringTheMusicBusiness/


Evenimente recomandate

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.

Let's Rock recomandă