Noutăți și comunicate

MANOWAR a dezvaluit coperta albumului aniversar ‚Kings Of Metal MMXIV’ ce va fi lansat pe 28 februarie

14 ianuarie 2014
MANOWAR a dezvaluit coperta albumului aniversar ‚Kings Of Metal MMXIV’ ce va fi lansat pe 28 februarie
MANOWAR a dezvaluit coperta fata a albumului aniversar "šKings Of Metal MMXIV'. Materialul va fi lansat pe 28 februarie 2014, sub forma de dublu CD si dublu album digital.

"˜Kings Of Metal MMXIV' este o inregistrare complet noua si plina de surprize, care marcheaza 25 de ani de la lansarea albumului "˜Kings Of Metal' si de la turneul care i-a urmat.

MANOWAR devenise o forta imperioasa, cu rasunator succes international, inca de la albumul de debut, "Battle Hymns". Iar albumul, "˜Kings Of Metal' din 1988, urmat de turneul din 1989 a catapultat formatia intr-o noua sfera. Piese precum "Heart Of Steel", "Kings OF Metal", "Hail And Kill" si "Blood Of The Kings" au dobandit imediat statutul de repere clasice cunoscute si apreciate pana astazi de fanii metalului din lumea intreaga.

Pentru "šKings Of Metal MMXIV', MANOWAR a inregistrat aceste imnuri metal fara varsta apeland la noi aranjamente orchestrale si adaugand sunetul "mai impunator ca viata" care ii caracterizeaza si care le defineste locul in istoria heavy metalului.

"Fanii nostri sunt cei care ne-au facut "˜Kings Of Metal' si prin acest tribut pe care il aducem unuia dintre albumele lor preferate, ii onoram si le multumim pentru sprijinul neasemuit si pentru loialitatea lor!" a spus vocalistul MANOWAR, Eric Adams.

"šKings Of Metal MMXIV' va include 9 piese principale, de metal "face melting", plus inca 9 bonus trackuri, care vor insemna alte mai bine de 40 de minute de muzica.


"Am impins limitele omului si cele ale echipamentelor la maxim, pentru a face cinste inregistrarii originale, pe care o iubim, si pentru a adauga aspecte noi si surprize ce ofera acestui nou album propria personalitate", a spus bassistul si producatorul MANOWAR, Joey DeMaio. "Soundul este, din nou, la fel de masiv si maiestuos cum a fost intotdeauna", a continuat el.

"Inregistrarea acestui album a fost o experienta extraordinara! Dupa ce am cantat piesele de atatea ori in turneu, Donnie si cu mine am avut sansa sa integram propriul nostru sound si elementele pe care fanii le apreciaza in prestatiile noastre live", a explicat chitaristul Karl Logan.

Pentru noua naratiune din piesa "The Warrior's Prayer MMXIV" trupa si-a unit fortele cu celebrul actor britanic Brian Blessed. Acesta este un actor renumit, atat pentru roluri de compozitie cat si pentru personaje din dramaturgia shakespeariana. Printre altele a jucat in: "Henry al V lea, " in regia lui Kenneth Brannagh, in productiile lui Oliver Stone "Regele Lear" si "Alexander" si a fost Printul Vultan, in celebrul film "Flash Gordon". Mai mult decat un actor si explorator, Blessed a primit distinctia "Spirit Of Hammer Award" din partea prestigioasei reviste Metal Hammer UK, pentru contributia sa la heavy metal.

Pentru efecte speciale de cel mai inalt nivel in piesa "The Warrior's Prayer MMXIV" a fost cooptat specialistul in efecte sonore Hamilton Sterling; de numele acestui veteran al Hollywoodului se leaga blockbuster-uri de actiune precum "Batman - The Dark Knight", "Men In Black3", "War Of The Worlds", si "Master And Commander: The Far Side of the World", doua dintre aceste productii primind premii Oscar la categoria "Cea mai buna editare sonora".


"šKings Of Metal MMXIV' va fi lansat pe 28 februarie 2014 sub forma unui dublu CD, cu un booklet de 24 de pagini, ce va include noi elemente grafice realizate de legendarul artist Ken Kelly, vechi colaborator al trupei. Materialul va fi disponibil si ca dublu album digital.

Pentru aceasta ocazie speciala, MANOWAR isi va deschide seiful si va dezvalui imagini ce nu au mai fost aratate pana acum, precum si alte elemente introspective din istoria MANOWAR si din epoca "˜Kings Of Metal'.

Lansarea albumului Kings Of Metal MMXIV va fi urmata de turneul mondial Kings Of Metal MMXIV, in care MANOWAR va performa integral noul albumul, alaturi de alaturi de alte imnuri metal, intr-o productie scenica noua. In acest turneu MANOWAR va reveni in vechi bastioane ale metalului precum Germania sau Finlanda, dar va ajunge si in teritorii nevizitatea pana acum, precum Israel sau Polonia.

Kings Of Metal MMXIV Track List (partial):

Main Tracks:
1. Wheels Of Fire MMXIV
2. Kings Of Metal MMXIV
3. Heart Of Steel MMXIV
4. Sting Of The Bumblebee MMXIV
5. The Crown And The Ring MMXIV (Orchestral Version)
6. Kingdom Come MMXIV
7. Hail And Kill MMXIV
8. The Warrior's Prayer MMXIV
9. Blood Of The Kings MMXIV

Bonus Tracks:
1. Blood Of The Kings MMXIV (Instrumental)
2. Hail And Kill MMXIV (Instrumental)
3. Heart Of Steel MMXIV (Acoustic Intro)
4. Kingdom Come MMXIV (Instrumental)
5. Wheels Of Fire MMXIV (Instrumental)
"¦ si multe altele

Kings Of Metal MMXIV Trailer:
http://youtu.be/yzwrGenw7oI

Kings Of Metal MMXIV World Tour - Date confirmate:
Vineri, 7 februarie 2014 - Royal Oak Theatre - Royal Oak, MI
Sambata, 8 februarie 2014 - Concord Music Hall - Chicago, IL
Duminica, 9 februarie 2014 - Mill City - Minneapolis, MN
Joi, 13 februarie 2014 - The Masquerade - Atlanta, GA
Sambata, 15 februarie 2014 - House Of Blues - Houston, TX
Duminica, 16 februarie 2014 - House Of Blues - Dallas, TX
Marti, 18 februarie 2014 - Ogden Theatre - Denver, CO
Joi, 20 februarie 2014 - Regency Theatre - San Francisco, CA
Sambata 22 februarie 2014 - Fox Theatre - Pomona, CA
Marti, 18 martie 2014, - Palatul Sporturilor Olimpice din Krasnodar, Rusia.
Vineri, 21 martie 2014, - Palatul Sporturilor Luzhniki - Moscova, Rusia
Duminica, 23 martie 2014, - Palatul Sporturilor Yubileyny - St Petersburg, Rusia
Marti, 25 martie 2014, - Rock Café - Tallin, Estonia - SOLD OUT
Joi 27 martie 2014, - Rock Café - Tallin, Estonia - SOLD OUT
Sambata, 29 martie 2014, Teatro Arena, Vilnius, Lituania
Sambata, 17 mai 2014 - Spodek - Katowice, Polonia
Miercuri, 21 mai 2014, Hangar 11 - Tel Aviv, Israel
Sambata, 24 mai 2014, - Metal Summer Festival - Istanbul, Turcia
Vineri-Duminica, 13-15 iunie 2014 - Legacy Open Air - Weismain, Germania
Vineri/Sambata, 25-26 iulie 2014, - Magic Circle Festival - Suvilahti - Helsinki, Finlanda
Miercuri, 14 ianuarie 2015 - Grugahalle - Essen, Germania
Vineri, 16 ianuarie 2015 - Zenith - Munchen, Germania
Sambata, 17 ianuarie 2015 - Jahrhunderthalle - Frankfurt, Germania

Pentru informatii si update-uri constante vizitati:
http://www.manowar.com
http://www.facebook.com/manowar


Evenimente recomandate

Top