Noutăți și comunicate

Madrugada canta la Rocanotherworld, in Iasi, alaturi de alti artisti

22 - 25 iunie 2023
Madrugada canta la Rocanotherworld, in Iasi, alaturi de alti artisti
Rocanotherworld #8 are loc între 22 - 25 iunie 2023 în Iasi. Trupele confirmate până în acest moment sunt: Madrugada, Moonlight Breakfast, Orkid, Mihai Popoviciu și We Singing Colors.


Informații despre eveniment Rocanotherworld #8


Cea de-a 8-a editie a festivalului Rocanotherworld va avea loc in Iasi in perioada 22 - 25 iunie 2023. Devenit deja unul dintre cele mai asteptate evenimente din nord-estul tarii, organizatorii anunta primii artisti care vor fi prezenti anul acesta pe scenele festivalului.

Rocanotherworld 2023 este un festival explorator de muzica, arta, ganduri, oameni si idei, organizat la Iasi, ce a luat nastere in 2016, in memoriam Ioan Dan Niculescu. Acesta reprezinta o calatorie colectiva, o stare de spirit, o celebrare a vietii prin (re)conectarea la valori, o efervescenta culturala si o conturare a felului de-a fi curios, diferit si pentru ceilalti.

Organizat de Showberry si Asociatia Industrii Creative, festivalul a sprijinit numeroase proiecte cu impact in comunitate iar incepand din 2021, alaturi de principalul partener, Kaufland Romania, Rocanotherworld a pornit in misiunea de a deveni un festival zero waste friendly.

Primul val de artisti care vor performa pe main stage la aceasta editie sunt: Madrugada (Norvegia), Moonlight Breakfast (Austria), Orkid (Romania), We Singing Colors (Romania); iar primul DJ anuntat pe scena de muzica electronica este Mihai Popoviciu.

Madrugada: maiestuosi, magnifici, epici. Sunt cuvinte greu de evitat atunci cand trebuie sa descrii unii dintre cei mai mari artisti norvegieni. Si-au mentinut intotdeauna propriul peisaj sonor de-a lungul anilor, au castigat un lung sir de premii, iar din cele 6 albume de studio, un album live, o multime de single-uri si EP-uri - toate au atins performanta discurilor de aur sau de platina. Unii spun ca rock-ul a murit, dar Madrugada creste popularitatea si succesul incontestabil al acestuia, in special in ultimii ani.

Moonlight Breakfast sunt un duo romanesc, bazat in prezent in Austria. Un mix aspru, dar sofisticat de dream pop, cosmic disco, electro, nu-jazz si swing. Primul lor concert sustinut vreodata a fost in 2011, pentru un public de 35.000 de persoane, in deschidere pentru Jamiroquai.

We Singing Colors combina indie folk-ul cu elemente electro si pop-alternative pentru a crea propria lume, plina de viata. E un amestec de invitatie la dans si fericire cu coborari in adancul unor tristeti, din care rezulta impacarea cu sinele si un good vibe.

Orkid, trioul de shoegazeri nervosi din Bucuresti, isi definesc stilul ca fiind post-traumatic blues. in cei 6 ani de existenta au sustinut peste 150 de concerte, au cantat in deschiderea unor formatii ca: Mogwai (Scotia), Death in Vegas (Anglia), Mono (Japonia), The Underground Youth (Anglia), dar si a celor mai populare formatii autohtone. Pentru ca doi dintre orci vin din zona productiilor vizuale, Vlad este de formare scenarist si regizor de film, iar Radu este animator si artist grafic, Orkid este un produs cinematic, care pune accentul si pe vizualuri animate, ilustratie si design.

Fiecare artist are o semnatura. Mihai Popoviciu nu face exceptie. Timp de peste un deceniu, producatorul si DJ-ul roman a construit un corp de lucrari caracterizat de groove-uri deep, precizie clara si energie irezistibila. Ambitia lui Mihai cu fiecare piesa si fiecare DJ set, este sa transmita bucuria si energia care ii alimenteaza visul: „E minunat sa vad oameni dansand, zambind, distrandu-se bine. Indiferent ce fac, acesta este principalul lucru."
Inca de la inceput, fiecare veste pe care am lansat-o public ne-a oferit foarte multa emotie si incantare, insa bucuria pe care o simtim acum, impartasind fata de publicul nostru un prim val atat de drag, ne entuziasmeaza total. Desi mai sunt multe luni pana la festival, nerabdarea in cadrul echipei deja si-a facut simtita prezenta. Cu totii abia asteptam sa ne reintalnim pe 22 iunie si sa #rocanotherworld timp de 4 zile
mentioneaza Patricia Butucel, directorul festivalului.
Cea mai recenta editie a festivalului Rocanotherworld, a saptea, a avut loc in zona de agrement Aroneanu din Iasi in perioada 23 - 26 iunie 2022. Manifestarea s-a bucurat de peste 15.000 de participanti in public, iar concertele difuzate online au avut peste 70.000 de vizualizari. Patru scene cu 16 trupe invitate, 15 DJ si 10 artisti de improvizatie au alcatuit programul muzical al festivalului.

Activitatile desfasurate sub componenta #BeForOthers enumera actiuni intreprinse in directia zero waste, actiuni de responsabilizare, ecologizare si colectare selectiva, colecte de hrana pentru animalele fara stapani, sustinerea refugiatilor ucraineni, precum si aprovizionarea spitalelor ucrainene cu materiale sanitare si medicamente.

Rocanotherworld e o stare de spirit insuflata de intreaga comunitate care ii da sens an de an prin participarea benevola, voluntara si insufletita de propriile valori a tuturor celor care fac parte din public si il contureaza ca fiind cel mai iubit festival iesean.

Abonamentele pentru Rocanotherworld 2023 au fost puse deja in vanzare in numar limitat si la un pret promotional, iar acestea sunt disponibile spre achizitionare online aici.



Rocanotherworld este un festival explorator de muzica, arta, ganduri, oameni si idei, organizat la Iasi incepand cu anul 2016. Reprezinta o calatorie colectiva autentica, o stare de spirit, o celebrare a vietii prin (re)conectarea la valorile cu care rezonam, o efervescenta culturala de care avem nevoie in conturarea felului de-a fi si de a simti.

Asociatia Industrii Creative este organizator al festivalurilor Rocanotherworld si Classix din Iasi, avand drept scop revitalizarea culturala a orasului, angrenarea comunitatilor creative si implicarea in viata civila a societatii prin actiuni care promoveaza spiritul proactiv, contributiv si participativ.

Showberry este un startup castigator al programului Investeste in oameni! Din 2015 dezvolta proiecte culturale si creative, fiind unul dintre principalii promotori de concerte publice si evenimente tematice din regiunea de nord-est a Romaniei. Din 2016 este co-organizator al festivalului Rocanotherworld iar din 2020 a Classix Festival, alaturi de Asociatia Industrii Creative.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top