Noutăți și comunicate

LENNY KRAVITZ revine la Bucuresti

ANULAT !!!
6 iunie 2012
LENNY KRAVITZ revine la Bucuresti
Vineri, 28 septembrie 2012, incepand cu ora 20:00, va avea loc un concert Lenny Kravitz in Piata Constitutiei din Bucuresti. Artistul se afla în plin turneu internațional de promovare a noului său album, BLACK AND WHITE AMERICA.

Pentru cel de-al noualea său album, LENNY KRAVITZ a căutat inspirație aproape de casă. În fapt, spiritul albumului Black And White America vine din locuri unde muzica acestui material s-a și născut - de la mici comunități din Bahamas până la străzile marelui Paris. Inspirat de aceste locuri și în calitate de cetățean al acestei planete compozitorul a scris primele cântece după o pauză de trei ani, iar ele au devenit imediat cea mai intimă colecție de melodii din cariera sa. "Fără îndoială, mediul mi-a oferit mult ajutor în procesul de creație" spune muzicianul.

KRAVITZ a demonstrat în mai multe rânduri ce poate să creeze. El scoate albume de peste douăzeci de ani, de când a debutat, în 1989 cu Let Love Rule. De atunci, a vândut peste 35 de milioane de discuri și a câștigat patru Premii Grammy. În ciuda acestor performanțe incredibile - sau poate chiar datorită lor - cântărețul, compozitorul, producătorul și instrumentistul și-a găsit refugiul tocmai pe una din insulele arhipelagului Bahamas."E un loc minunat, izolat" spune KRAVITZ. "Îmi oferă o existență simplă, dar minunată. Mănânc ce cultiv în propria mea grădină, sau ce pescuiesc din mare, nu port pantofi, nu car după mine cheile de la casă și nu trec pe lângă cineva fără să salut".

Insula, locul de proveniență al familiei din partea mamei, a fost de-a lungul timpului un adevărat sanctuar pentru KRAVITZ, iar în ultimul an, artistul s-a dedicat cu adevărat locului. Din fericire, aceasta a implicat și atingerea unui nou nivel de relaxare și claritate muzicală pentru el. "Am visat această muzică de multe ori, pe când dormeam în rulota mea de pe plajă" spune artistul. Într-o dimineață, își amintește el, "m-am trezit brusc, am fugit la studio și imediat a ieșit o piesă". Este vorba despre melodia în stil funk Life Ain't Ever Been Better Than It Is Now. Aportul viselor la creație este confirmat și de piesa Dream, unde artistul cântă "no one can take the dream from your heart...".

Albumul Black And White America este primul lansat la Atlantic Records/Roadrunner Records și primul după cel din 2008, It Is Time For A Love Revolution, care a marcat cel mai de succes debut al lui KRAVITZ în topuri. Nu întreg materialul are o încărcătură mistică. Unele piese au origini cât se poate de pământești.

"La mică distanță de casa mea, e un magazin de unde poți lua mâncare și seara, acolo lucrează un DJ", spune muzicianul. "Am fost de multe ori acolo și le-am văzut pe femei dansând. Majoritatea sunt plinuțe, dar sunt super-mândre de corpul lor. Poartă pantaloni scurți, în culori stridente și îmi place că nu pun preț pe stereotipuri, pe ceea ce spune presa că e frumos".

Inspirat de aceste femei, KRAVITZ a compus Boongie Drop, piesă cu izbucniri spațiale și un groove nocturn. Jay-Z, care a colaborat cu LENNY KRAVITZ de mai multe ori în ultimii ani, intervine în piesă cu o serie de rime rapide, în timp ce DJ Military, DJ-ul din localul din Bahamas și vechi prieten cu KRAVITZ, dă și el un impuls melodiei. În afară de colaborarea cu Jay-Z, KRAVITZ s-a aliat și cu rapperul Drake and Swizz Beatz la realizarea piesei Sunflower.

Black And White America a căpătat o altă direcție muzicală când KRAVITZ și-a mutat baza la Paris. "După ce m-am ascuns atâta timp, a fost chiar interesant să văd cum sună muzica în oraș, în timp ce conduceam", spune artistul. "Atitudinea mea s-a schimbat în timp ce ascultam piesele în mediul urban". În Paris, el a început să mixeze piesele și să adauge elemente realizate pe sintetizator. Tot acolo a scris și piesa "foarte senzuală, foarte minimală" intitulată Liquid Jesus, făcând albumul mai fin dar în același timp și mai sofisticat.

"O mare parte din acest album este influențată de muzica pe care o ascultam când eram în școală sau în liceu", spune KRAVITZ. "Soul, R&B, trupe ca Earth, Wind and Fire, producții marca Quincy Jones ca Brothers Johnson - astea erau albumele care m-au învățat multe despre producția muzicală și cum să aranjez piesele", adaugă muzicianul.

Albumul conține piese care ies în evidență, melodii precum Push, Super Love și Come On Get It. Cu toate acestea, piesa care dă titlul albumului pare să atragă cel mai mult atenția. Pe fundalul asigurat de o linie de bas funky, KRAVITZ cântă "There is no division"¦the future looks as though it's come around".

Black And White America a fost scris ca o reacție la un documentar pe care KRAVITZ l-a văzut la televizor, în perioada de după alegerea lui Barack Obama ca Președinte al Statelor Unite. Prin versurile compuse, autorul evocă povestea propriei sale familii, experiențele dureroase ale părinților săi - un cuplu inter-rasial -, în anii ʹ60. "Lumea îi înjura și îi scuipa", își amintește artistul. "Iar asta era în New York, nu în vreun stat din sud. Așa că albumul ăsta este despre mine personal și despre situația rasială din această țară. Poate că lucrurile au început să se miște în direcția cea bună, dar există în continuare oameni care plătesc tribut unor idei învechite".

Din punct de vedere muzical, Black And White America este mai degrabă un album funk, dar forța chitarei din spatele vechilor hituri Fly Away și Are You Gonna Go My Way nu a întors deloc spatele rockului. Astfel, piese ca Rock Star City Life și primul extras pe single, Stand, dau albumului o doză solidă de riff-uri de chitară.

"Albumul e o sărbătoare", spune KRAVITZ. "Oricine îl va asculta va simți cât de înălțător este spiritul muzicii".

Sentimentele copleșitoare prezente pe Black And White America sunt cele de optimism, credință și speranță. KRAVITZ recunoaște că în aceste vremuri, este greu să menținem aceste sentimente în viață. "Această lume este un loc ce provoacă în mod constant", spune el. "Cea mai interesantă parte a dinamicii acestei lumi este când ești în mijlocul haosului și reușești să-ți descoperi pacea interioară. Eu aleg să fiu optimist, chiar și în fața negativismului și a distrugerii generale".

Aflat mult timp în pauză de creație, KRAVITZ este acum dornic să ducă Black And White America în turneu. "Să cânt noile piese va fi o experiență deosebită", spune KRAVITZ. "Am o trupă extraordinară, inclusiv un grup de instrumente de suflat și soliști. O să ne-auzim destul de tare", spune el râzând.

Pentru LENNY KRAVITZ, Black And White America reprezintă un nou vârf, atât în ceea ce privește direcția muzicală, cât și modul de exprimare al acesteia. "Cred că e cel mai bun album al meu de până acum" spune el. "E un moment de echilibru între unde am fost și unde mă îndrept", spune artistul. KRAVITZ a apărut recent în producția de mare succes The Hunger Games.

Lenny Kravitz compune și interpretează muzică de succes încă din 1989. De atunci și până în prezent, a vândut peste 35 de milioane de albume, iar gloria premiilor Grammy nu l-a ocolit, artistul având patru astfel de trofee în palmares.

La începutul acestui an, artistul a susținut un concert la Daytona International Speedway, cu ocazia cursei Daytona 500 care inaugurează sezonul NASCAR Sprint Cup 2012. Prestația sa a fost urmărită de peste 150.000 de spectatori și peste 10 milioane de telespectatori. Pe 28 septembrie, este rândul bucureștenilor să se bucure de Lenny Kravitz, în cadrul unui concert extraordinar, ce va avea loc în Piața Constituției.

Biletele pentru concertul Lenny Kravitz de la București se găsesc la vânzare prin Rețeaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, DOMO, librăriile Humanitas, Cărturești și pe http://www.eventim.ro.


Pentru mai multe informații despre artist, vizitați http://www.LennyKravitz.com.

Lenny Kravitz - Push (video).



Evenimente recomandate

Top