Noutăți și comunicate

Legendara trupă de progressive metal Enslaved - spectacol de excepție în stil nordic la ASTRA Rock Festival

5 septembrie 2024
Legendara trupă de progressive metal Enslaved - spectacol de excepție în stil nordic la ASTRA Rock Festival
Marii artiști de metal din Norvegia de la Enslaved au urcat pe scena ASTRA Rock Festival anul acesta, unde au oferit publicului o prestație ireproșabilă, care a și devenit un simbol pentru colaborarea dintre Norvegia și România.

A doua zi a festivalului ASTRA Rock, care s-a ținut la Sibiu, în incinta Muzeului ASTRA, a adunat public de toate categoriile de vârstă și de preferințe muzicale. Cu un line-up dinamic pe scena principală, format din H Blockx, ROA și trupa norvegiană Enslaved, festivalul a atins o culme memorabilă.

Cu puțin înainte de prestația celor de la Enslaved, membrii legendarei formații au ținut o mică întâlnire cu fanii, în cadrul căreia au semnat postere și viniluri, apropiindu-se, astfel, mai mult de publicul românesc. Unii admiratori urmăresc evoluția lor încă de la începuturile proiectului și, la rândul lor, își cresc copiii pe muzica lor preferată. Artiștii au fost impresionați de prezența familiilor la standul lor.

2. Legendara trupă de progressive metal Enslaved - spectacol de excepție în stil nordic la ASTRA Rock FestivalÎnainte ca Enslaved să preia controlul atmosferei, mulțimea se aduna din mai multe colțuri ale Muzeului ASTRA, căutând cele mai bune locuri în fața scenei de pe lac. Amfiteatrul era plin, iar de sus, dintr-o margine, lumea se vedea din ce în ce mai nerăbdătoare și curioasă în luminile reflectoare. După un intro impunător, membrii formației au intrat pe scenă, provocând un val de nebunie în rândul publicului. Show-ul a început cu o energie explozivă, resimțită încă de la prima notă. Tonurile grele, ritmurile rapide și echilibrul perfect dintre vocea de grawl apăsătoare și melodiile clare ale lui Grutle Kjellson au creat o atmosferă incendiară.

Cred că unul dintre cele mai importante caracteristici ale acestui concert e că echipa Enslaved s-a axat foarte mult pe detalii. Fiecare notă, fiecare clipă de strălucire a fiecărui instrument, mișcările scenice, felul în care echipa lor de sunet s-a asigurat că fiecare armonie iese în evidență exact așa cum trebuie, totul a fost gândit la milimetru pentru a oferi publicului un adevărat spectacol de calitate.

3. Legendara trupă de progressive metal Enslaved - spectacol de excepție în stil nordic la ASTRA Rock FestivalColecția de piese interpretate pe scenă a condus mulțimea printr-o călătorie prin cariera trupei Enslaved și a scos în evidență cele mai îndrăgite piese ale lor, precum Materal, The Watcher, de pe albumul despre care se spune că e cel mai bun material al lor, Vertebrae, sau Fernis. Așa cum era de așteptat, publicul a cântat cu ei pe tot parcursul concertului, însă, importanța și greutatea albumului Vertebrae s-a simțit din plin, piesele de pe acest disc fiind cele mai intonate de către mulțime.

Enslaved a demonstrat încă o dată de ce rămân atât de sus după o carieră mai lungă de trei decenii. Aduc un plus valoare cu totul special culturii muzicale internaționale, prin promovarea spiritului mitologiei nordice, sunt într-o evoluție constantă încă de la începutul drumului, iar spectacolele pe care le fac, sunt gândite cu multă dăruință. Fiecare detaliu, cât de mic ar fi, are rolul său și strălucește în felul lui. În plus, implicarea lor în proiectele în care cred nu a trecut neobservată. Concertul lor la ASTRA Rock Festival a fost facilitat de programul Green Museums și a simbolizat colaborarea activă și apropierea dintre Norvegia și România în demersuri menite să ducă la un viitor mai bun.Cântarea Enslaved de la ASTRA Rock Festival a fost, cu siguranță un punct culminant al verii acesteia, atât ca show, cât și ca semnificație.


Evenimente recomandate

Top