Noutăți și comunicate

Lansare Phoenix, vol. I - II de Nicolae Covaci la Romexpo

22 noiembrie 2014
Lansare Phoenix, vol. I - II de Nicolae Covaci la Romexpo
Sâmbătă, 22 noiembrie 2014, se lanseaza Phoenix, vol. I - II de Nicolae Covaci la Târgul Internațional Gaudeamus "’ Carte de Învățătură (Romexpo).Renașterea Phoenix continua nu doar cu noi proiecte muzicale, ci și editoriale.

În luna noiembrie vor apărea un nou album și o carte în două volume, așteptate de multă vreme de fani și de public! Cele două volume (Phoenix. Însă eu, o păsăre... și Phoenix. Giudecata înțelepților), publicate de Editura Integral, prezintă viața zbuciumată a formației Phoenix de-a lungul a 50 de ani, într-o alcătuire adesea palpitantă și emoționantă de aventuri și întâmplări neobișnuite, reconstituind într-o formulă de roman o epocă si un spirit, spiritul Phoenix. Prima ediție a volumului I a apărut acum 20 de ani, la editura Nemira, cu titlul Phoenix.

Însă eu..., stârnind un enorm val de interes dar și numeroase controverse mai ales printre membrii formației, în special din cauza interpretărilor date titlului - care parafraza începutul unui citat din Dimitrie Cantemir ales ca motto al cărții. Ediția a Ii-a a acestui volum va purta titlul Phoenix. Însă eu, o pasăre..., care face o trimitere și mai clară la același citat din Cantemir. Republicat pentru o nouă generație de cititori, primul volum din seria Phoenix prezintă perioda 1962-1977, nașterea și vârsta de glorie a formației, până la fuga din România.

Al doilea volum, Phoenix, Giudecata înțelepților, debutează cu episodul fugii în Occident din 1977. Pe parcursul a aproape 400 de pagini sunt dezvăluite adevărata experiență a exilului în Germania, revenirea în țară după 1990, povestea succesului după reîntoarcere, jocurile de culise din industria muzicală românească, momentele de glorie și de abandon, și nu în ultimul rând, luptele prezentului.

Povestea scrisă de Nicu Covaci este completată de intervenții și mărturii ale celor care și-au împletit destinul¸ pentru perioade mai lungi sau mai scurte de timp, cu cel al formației Phoenix. Volker Vaessen, Dzidek Marcinkiewicz, Anca Vijan Graterol, Erlend Krauser, Moni Bordeianu, Mircea Florian și mulți alții își prezintă propria lor versiune asupra unor evenimente din viața formației. "Giudecata" lor, a înțelepților, exprimată necenzurat și liberă de orice constrângere, aduce în fața cititorilor aspecte nebănuite din povestea despre care s-au scris atât de multe - și uneori fără să se spună nimic...

Lansarea oficială a celor două volume va avea loc în cadrul Târgului Internațional Gaudeamus, în data de 22 noiembrie la orele 14.

O primă prezentare a ediției Phoenix (vol I-II) va fi realizată în cadrul concertului Phoenix in 17 noiembrie (Teatrul Național București).


Evenimente recomandate

Top