Noutăți și comunicate

Kultika lanseaza noul album si un nou videoclip

11 ianuarie 2021
Kultika lanseaza noul album si un nou videoclip
Mult-asteptatul album secund al cvintetului timisorean KULTIKA, Capricorn Wolves, a fost lansat in colaborare cu Loud Rage Music in format digital si CD, urmand sa beneficieze si de o lansare pe format vinil (12"LP) pe data de 15 Februarie. Pentru a puncta momentul, KULTIKA lanseaza si un nou videoclip, regizat de Alexandru Das, pentru piesa A Fixed Reality for Prometheus' Identity: https://www.youtube.com/watch?v=tWV34FnbM98

Capricorn Wolves este disponibil aici:
Vinil (pre-comanda): http://shop.loudragemusic.com/kultika-capricorn-wolves-lp

Iata ce au avut de spus despre Capricorn Wolves componentii trupei:

Despre conceptul albumului

Albumul materializeaza o intrebare existentiala asupra realitatii in care traim: ce e real si ce e simulare, ce e simbol si ce e aievea.
"Timpul il masoara doar oamenii", "timpul nu exista de fapt" sunt afirmatii axiomatice prezente in constiinta colectiva, astfel conceptul de masurare si raportare spatial-temporal este extrem de fascinant pentru noi si felul in care ne straduim sa-l intelegem.

Despre titlu

Titlul albumului - "Capricorn Wolves" - are doua componente: o parte astrala, spirituala, aceasta constelatie este vazuta ca fiind la capatul timpului ce se reinnoieste anual, iar lupii impersoneaza lumea si societatea in care traim si care dicteaza totul intr-un format extrem de distopic: conventiile morale, religia, alimentatia, accesul la tehnologie etc - toate acestea alterand puritatea ancestrala a spiritului si libertatea primordiala a oamenilor, incatusandu-i in ceva previzibil, dictat, programat. Aceasta este cumva tema centrala despre care vorbim pe parcursul a aproximativ 47 de minute de-a lungul acestui album.

Despre muzica

Din punct de vedere muzical, orizontul a fost largit si mai mult de la precedentul material, existand o predilecte spre lungi pasaje instrumentale, experimentand o dimensiune progresiva si psihedelica cu accent pe muzica veche a anilor '70, alaturi de radacinile clasice Kultika: Post / Sludge / Black Metal... sumarizand in final o muzica imposibil de catalogat, ermetica si care are propria cale.


Evenimente recomandate

Top