Noutăți și comunicate

KORN si Spiritbox anuntati la ARTmania Festival 2024

7 februarie 2024
KORN si Spiritbox anuntati la ARTmania Festival 2024
Iata ca suspiciunile noastre s-au adeverit: KORN si Spiritbox vor canta pe scena ARTmania Festival 2024!

Korn (sau KoЯn) este o formație de nu-metal din Bakersfield, California formata in 1993, ce a avut o puternică influență asupra lumii muzicale, în special în ceea ce privește genurile nu metal și metal alternativ.

Show-ul Korn din cadrul festivalului face parte din turneul european de promovare al celui mai recent album, „Requiem ”, trupa alegând ARTmania pentru concertul pe care îl vor susține, la aproape zece ani de la ultima întâlnire cu publicul din România.

2. KORN si Spiritbox anuntati la ARTmania Festival 2024
Apărută în 1993 în Bakersfield, California, prin unirea forțelor a trei membri ai fostei formații funk metal L.A.P.D., Korn (SUA) a luat cu asalt lumea muzicală încă de la debut, surprinzând cu un sound cu totul inedit pentru acea vreme.

Cu ajutorul producătorului Ross Robinson, trupa a pus fundația a ceea ce va fi ulterior cunoscut drept genul „nu-metal” odată cu influentul lor debut auto-intitulat din 1994 și cu continuarea sa de și mai mare succes „Life is Peachy” (1996). Albumul de debut a consolidat statutul Korn drept „unul dintre cei mai mari «game changers» din istoria muzicală a anilor ‛90”, ce va influența și inspira numeroase trupe, și va deschide calea pentru apariția unora dintre cele mai de succes tinere formații ale momentului.

Însă albumele „Follow the Leader” (1998, ce a debutat pe primul loc în Billboard 200, cu cel puțin 268.000 de exemplare vândute în prima săptămână de la lansare) și apoi „Issues” (1999), au fost cele care au adus Korn în atenția publicului larg și au atras succesul comercial, cimentându-le locul de legende ale industriei muzicale aflate mereu în topul preferințelor fanilor din întreaga lume, cu o carieră de succes chiar și la aproape 30 de ani de la înființare.

Această legendă a scenei metal internaționale, ce are la activ 14 albume de studio și un palmares impresionant de premii, se va reîntâlni cu fanii din România, la festivalul ARTmania, pe 27 iulie, în cadrul unui show care promite să fie cu totul special!

3. KORN si Spiritbox anuntati la ARTmania Festival 2024
Spiritbox este o trupă canadiană de heavy metal, originară din Victoria, British Columbia, înființată public de chitaristul Mike Stringer și vocalista Courtney LaPlante în octombrie 2017.
Spiritbox, tânăra senzație metal a zilelor noastre, considerată singura trupă din ultimii ani care a cunoscut o ascensiune atât de rapidă, de la Slipknot încoace, va concerta la ARTmania pentru prima dată în România.

Spiritbox, nume inspirat de dispozitivul prin care se crede că se poate vorbi cu cei trecuți în cealaltă lume, este trupa care a strâns 66 de milioane de streamuri înainte de a-și lansa albumul de debut, crescând acest număr la 300 de milioane după lansarea primului LP, „Eternal Blue” (2017), material care a ajuns pe locul 1 în topurile rock și hard rock din SUA și Canada, urcând pe locul #13 pe Billboard 200.

Cunoscuta revistă „Kerrang!” a oferit acestui album o recenzie perfectă, de 5/ 5, numindu-l „debutul anului” și a rezervat formației coperta publicației, apariție care a fost urmată de unele pe copertele Revolver, Poll Star, Rock Sound sau Metal Hammer (care a oferit un review de 10/10 și l-a numit „o capodoperă a muzicii heavy metal moderne”) și de articole în alte cunoscute publicații precum Loudwire, Forbes, Billboard, AltPress sau Spin.

După albumul de debut al cărui nume este inspirat de virusul informatic onomim, Spiritbox și-a mai lansat două EP-uri bine primite de public și de industria muzicală, un mashup în colaborare cu artista rap Megan Thee Stallion și a obținut anul acesta (2024) prima nominalizare la Grammy la categoria „best metal performance” pentru piesa „ Jaded ” – o performanță fără precedent până acum pentru o trupă metal aflată încă la începutul carierei.

La ARTmania, pe 27 iulie, pasionații de rock și metal vor avea ocazia de a se întâlni cu intensitatea feroce atent îmbinată cu pasaje melodice, cu splendoarea tehnică și cu emoțiile profunde generate de piesele marca Spiritbox!Aceste trupe se adauga lineup-ului deja anuntat, asadar, in perioada 26 - 28 Iulie 2024, ii veti puteti vedea in Piata Mare din Sibiu si pe Satyricon, The Flower Kings, Borknagar, Monuments si Taine. Castigatorii showcase-ului, care vor concerta de asemenea in cadrul festivalului sunt Alpha Q si Awake the Demons.

Biletele pentru ARTmania Festival sunt disponibile aici.

Program ARTmania Festival 2024, pe zile:

Vineri, 26 iulie 2024
 • Satyricon
 • The Flower Kings
 • Alpha Q
 • 3 noi trupe vor fi anunțate în curând
Sâmbătă, 27 iulie 2024
 • Korn
 • Spiritbox
 • Borknagar
 • Monuments
 • TAINE
 • Awake The Demons
Duminică, 28 iulie 2024

Duminică, în cea de-a treia zi de festival, show-urile din festival se vor muta în curțile muzeelor din zona centrală a cetății sibiene, locuri mai intime și potrivite pentru spectacolele programate pentru ultima zi a ediției din acest an. Acesta este primul pas în reintroducerea scenelor pe care în trecut au concertat nume iconice precum: Peter Hammill, Deine Lakaien, 65days of static, Tides of Nebula sau Hauschka.

Mai multe detalii despre evenimentele speciale programate duminică și noi formații ce vor completa line-up-ul de pe Scena Mare vor fi anunțate în curând.

Dat fiind succesul campaniilor de pre-sale pentru ediția din acest an și ținând cont de capacitatea limitată a spațiilor de concert din această a treia zi (duminică, 28 iulie), mai pot fi achiziționate doar 150 de abonamente de 3 zile (vineri, 26 iulie – duminică, 28 iulie), urmând ca, după epuizarea acestora, să mai fie disponibile doar abonamente de 2 zile (vineri, 26 iulie și sâmbătă, 27 iulie), precum și bilete de o zi.

Abonamente și bilete pentru ARTmania Festival 2024 sunt în vânzare pe website-ul oficial ( www.artmaniafestival.ro ) și pe iabilet.ro.

În prezent, mai sunt disponibile:

ABONAMENTE :
 • 150 de abonamente de 3 zile (pentru vineri, 26 iulie și sâmbătă, 27 iulie în Piața Mare și duminică, 28 iulie, în diverse locații din zona centrală a orașului Sibiu) la prețul de 450 lei/ buc. + taxe, disponibile în limita stocului;
 • 300 abonamente de 2 zile (pentru zilele de vineri, 26 iulie și sâmbătă, 27 iulie) la prețul de 450 lei/ buc. + taxe, disponibile în limita stocului;
 • 1.500 abonamente de 2 zile (pentru zilele de vineri, 26 iulie și sâmbătă, 27 iulie) la prețul de 550 lei/ buc. + taxe, disponibile în limita stocului; urmând ca la următorul anunț prețul acestora să fie de 650 lei/ buc. + taxe
BILETE PE ZILE :
 • 333 Bilete individuale pentru „Day of Choice” (vineri, 26 iulie sau sâmbătă, 27 iulie) la prețul de 333 lei/ buc. + taxe, disponibile în limita stocului;
 • 500 Bilete individuale pentru ziua de vineri, 26 iulie 2024 la prețul de 350 lei/ buc. + taxe, disponibile în limita stocului;
 • 500 Bilete individuale pentru ziua de sâmbătă, 27 iulie 2024 la prețul de 350 lei/ buc. + taxe, disponibile în limita stocului;
ARTmania Festival 2024 Official Facebook Event: http://tinyurl.com/2jsewezj


DESPRE ARTmania FESTIVAL

ARTmania Festival, primul festival românesc care a dezvoltat în România ideea de îmbinare dintre artă și divertisment, reprezintă o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock.

Începând cu 2006, ARTmania s-a consacrat drept principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Muzica este componenta de bază, dar reprezintă doar o parte din experiența pe care ARTmania Festival a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România și din străinătate.

Încă de la început, ARTmania a fost gândită ca o platformă culturală care să ofere publicului diverse evenimente și moduri de a experimenta forme variate de expresie artistică, precum concerte, expoziții, lansări de carte și proiecții de film.

Fiind cel mai longeviv festival rock din România și una dintre mărcile cu cea mai îndelungată tradiție de pe scena culturală regională, ARTmania și-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept îndrăzneț și al unui ambient special: Piața Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetăți medievale din Estul Europei.

ARTmania explorează mereu drumuri noi, capitalizând experiența edițiilor anterioare, la care au concertat, între alții, Steven Wilson, Serj Tankian, Devin Townsend, Dream Theater, Opeth, Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, Apocalyptica, HIM, Gathering, The Sisters of Mercy, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall și Deine Lakaien.


Evenimente recomandate

Top