Noutăți și comunicate

Kavarna Rock Fest - primele trupe confirmate sunt Avantasia, Therion si Myrath

2 - 3 iulie 2016
Intre 2 si 3 iulie 2016, Loud Concerts Kavarna Municipalilty va organiza editia de anul acesta a Kavarna Rock Fest. Avantasia, Therion si Myrath sunt primele trupe confirmate care vor evolua pe scena festivalului.

Bilete vor fi la vanzare pe Eventim (http://www.eventim.ro).
Preturile biletelor: 27 Euro pentru o zi si 50 Euro pentru un abonament de 2 zile. In perioada urmatoare preturile vor urca la 33 respectiv 56 Euro.

(2) Kavarna_Rock_Fest_-_primele_tr_JpFc5B8s.jpg
Celebra trupa Avantasia va fi cap de afis in ziua de 3 iulie 2016 cu un show de circa 2 ore. Acestia reprezinta cel mai important fenomen de rock opera din timpurile noastre. Tobias Sammet si compania vor canta la Kavarna compozitii vechi dar si de pe ultimul lor album de succes “Ghostlights” care va fi lansat in curand.
Proiectul a fost creat in anul 2000 si de atunci muzicianul ambitios si carismatic, compozitor si song-writer Tobias Sammet reuseste sa creeze lumi paralele si magice cu fiecare nou material.
Vocalul, cunoscut drept the mastermind of the power metal al gigantilor de la EDGUY, (fondati in 1992) - este unul din cei mai de succes muzicieni care au iesit din Germania in ultimele decade. Tobias Sammet a scris deja istorie prin vanzari de peste 3 milioane de albume si prin show-uri sustinute in peste 40 de tari.
In ultimul album Avantasia, “Ghostlights”, ca si in precedentele, apar multi muzicieni invitati: Geoff Tate (Queensryche), Dee Snider (Twisted Sister), Marco Hietala (Nightwish), Sharon Den Adel (Within Temptation), Michael Kiske (Unisonic, ex-Helloween) si altii. Turneul mondial a inceput in martie si se bucura de un real succes, unele date fiind rapid sold-out. Acesta este cel mai mare turneu al trupei pana in prezent.

(1) Kavarna_Rock_Fest_-_primele_tr_vz5pcbQh.png
Trupa suedeza de metal simfonic Therion va lua parte si ea la Kavarna Rock Fest 2016 pe 2 iulie 2016. Original o trupa death metal, Therion a fost fondata in 1987 si mai tarziu si-a schimbat stilul muzical adaugand elemente orchestrale, inclusiv coruri, muzicieni clasici si chiar si orchestre intregi la concertele lor. Ca un rezultat, au reusit sa popularizeze genul metal simfonic.
Unii membri s-au schimbat de-a lungul anilor dar Christofer Johnson ramane mintea din spatele grupului care cauta constant noi teritorii muzicale. Ultimul lor album de studio Les Fleurs du Mal (2012) contine cover-uri din Franta veche. Acum trupa lucreaza la o opera rock.
Intre timp, trupa a fost in turnee in toata lumea. Anul trecut au cantat la 70 000 Tons Of Metal si mai tarziu au avut un turneu in America Latina. Vara aceasta trupa va sustine un show la Kavarna Rock Fest si la Wacken Open Air sau Sabaton Open Air.

(3) Kavarna_Rock_Fest_-_primele_tr_VCucsVOBb1.jpg
Trupa de metal franco-tunisiana Myrath va canta de asemenea la Kavarna. Au devenit o trupa respectata in comunitatea Metal/Rock. Noul lor album "Legacy" promite sa propulseze trupa si mai sus, cu planurile lor de a face un turneu in Europa si America de Nord. Primii ani dupa ce s-au format in 2000, au cantat coveruri metal dar au inceput sa isi creeze propriul stil - progressive power metal care amesteca muzica traditionala tunisiana cu Metalul alaturi de un stil arabic si western. “Oriental Metal” le-a dat oportunitatea de a canta in deschiderea unor mari artisti precum Dream Theater, Him, WASP, Tarja.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top