Noutăți și comunicate

Jurnal de concert BOLTHARD - Suceava si Iasi

3 iulie 2010
Salut, suntem Bolthard. Probabil unii dintre cititori au mai auzit de noi dat fiind faptul ca am fiintat cu ceva vreme in urma si bantuim scenele bucurestene si nationale de cativa ani.

Recent am inregistrat primul nostru material profesional, un EP care contine 5 piese si se intituleaza "Password: Invalid_". Lansarea a avut loc pe data de 20 mai 2010 in clubul The Silver Church din Bucuresti si a beneficiat de un show pe masura unei lansari, in care si noi si publicul ne-am simtit super.
Au urmat in luna iunie, pe 19 si 20 mai exact, primele 2 locatii dintr-un, sa-i spunem, mini-turneu, din cauza ca incercam sa speculam mai mult weekendurile, in Suceava si respectiv Iasi.

Moldova a fost tot timpul un prilej de bucurie pentru noi, caci eu (Catalin, chit), si vocalul (Alin), am crescut in acea zona si ne face placere sa ne intoarcem acolo ori de cate ori avem prilejul. Desi dupa cum stiti, Romania nu-i tocmai o tara mica si prin urmare distantele sunt relativ mari, am reusit totusi, credem noi, sa oferim publicului bucovinean si moldovean cateva clipe placute de metal si lumina. Spun lumina caci, pentru prima data de cand cantam, datorita managementului nostru, am reusit sa luam dupa noi un staff intreg cu sunetist, pirotehnist, luminist etc, lucruri de care artistii romani, fie din mainstream sau underground, incearca sa faca uz tot mai mult in ultima vreme. Romania s-a mai trezit un pic din mocneala din ultimii ani, la fel si publicul bine-nteles, si asta datorita faptului ca in ultima vreme, multe trupe mari ne viziteaza tara stabilind in acest fel totodata si niste standarde de sunet si show.

In aceasta nota am purces catre prima locatie, Suceava, in Discoteque VOX, un loc extraordinar de potrivit de concerte. Timing-ul relativ ok, caci inca suferim de problema asta. Publicul din Suceava a fost destul de numeros si spre uimirea noastra extrem de tanar in marea lui majoritate. Niste oameni foarte receptivi, flamanzi de distractie, oameni care miros altfel de aer si imbratiseaza altfel de idei in ceea ce priveste prezenta si manifestarea la un concert rock/metal. Atmosfera a fost in consonanta cu un concert de weekend si impreuna cu brasovenii de la Deliver the GOD si sucevenii Era Decay ne-am simtit excelent am facut cunostinta cu multi oameni si multe beri la umbra statuii marelui Stefan.

Dimineata a urmat un drum mult mai scurt decat cel din ziua precedenta, cu o escala la faimosul han al Ancutei, catre orasul colinelor, marea metropola moldoveana, Iasiul. Am reusit sa observ nu numai ca lumea are altfel de deprinderi acolo, dar si faptul ca exista bulevarde intregi folosite strict in scop pietonal, pe care oamenii isi vedeau linistiti de plimbarile de weekend nocturne, fara zgomot de masini si sirene. Dupa o scurta vizita la Palatul Culturii care se afla in vecinatate, am urcat pe scena intr-un club numit HAND, un club/bar cu o tenta cumva rustica.
Stiam publicul din Iasi, am mai concertat acolo acum cativa ani si atmosfera a fost exact ca odinioara. Iesenii stiu sa se distreze, numai caldura fiind unicul dusman al unei seri perfecte de duminica. La fel ca si la Suceava publicul a fost numeros, afisul fiind de asta data un pic mai voluminos, si prin urmare, si durata intregului concert.
Catre orele 2 dimineata ne-am retras sfarsiti in masini si a urmat lungul si istovitorul drum spre casa, dar dupa un weekend savuros, plin de distractie, metal si chipuri noi si prietenoase.
Multumim Moldovei pentru suport, si colegilor din Deliver the GOD, Era Decay, Heal, Vile Obsession pentru ca au avut amabilitatea sa presteze pe aceeasi scena alaturi de Bolthard.

Vor mai urma in aceasta luna (iulie) concerte Bolthard, caci incercam sa mergem cat mai mult in tara in locuri in care am mai fost, dar si locuri noi.
Spre iarna, vom intra in studio pentru inregistrarile primului album (LP) Bolthard care se va numi "Ethics of destruction", iar in prezent lucram asiduu la material, printre showurile pentru promovarea Ep-ului mai sus numit.

Numai bine si tineti capetele sus!

Sursa : Stay Metal Frever!


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.

Let's Rock recomandă