Noutăți și comunicate

Jazz Night Out: Oregon la Sala Radio

21 aprilie 2015
Jazz Night Out: Oregon la Sala Radio
Marti, 21 aprilie 2015, Twin Arts prezintă Jazz Night Out: Oregon la Sala Radio.

Numită după unul din statele americane, trupa Oregon redesenează harta jazz-ului încă din anii '70. Sunt prezenți în săli de concerte legendare precum Carnegie Hall, Lincoln Center sau Berlin Philarmonic Hall și scot împreună 30 de albume, trei dintre ele avându-l ca percuționist pe Trilok Gurtu, unul dintre cei mai talentați și inovatori instrumentiști.

Doi dintre membrii fondatori  - Ralph Towner și Glen Moore au fost pe scenă în anul legendar al Woodstock-ului, 1969. Proiectul muzical creat împreună cu Orchestra Simfonică Tchaikovsky din Moscova le aduce patru nominalizări la premiile Grammy.

Ralph Towner, liderul grupului Oregon se distinge în peisajul muzical contemporan ca un multi-intrumentist prolific. Este prezent pe 55 de discuri, cântând la chitară cu 12 corzi, chitară clasică, pian, sintetizatoare, trompetă și percuții.

Lista muzicienilor de calibru alături de care a cântat îi cuprinde printre alții pe Gary Burton, John Abercrombie, Jack DeJohnette, Paolo Fresu, Gary Peacock, Bill Bruford.

Conduși de spiritul improvizației, jazzmen-ii americani se lasă pradă inspirației, reușind astfel  cu fiecare disc și concert  să aducă  un sound proaspăt.

Multe dintre influențele world music sau new age regăsite în  piesele lor au prefigurat cu ani buni ultimele încrucișări de stiluri din muzica modernă.

Ce-i drept, cu o carieră de 30 de ani în spate  au avut timp să le încerce pe toate. Oregon rămâne o voce distinctă a jazz-ului, care nu explorează doar de dragul aventurii, ci pentru a distila până la perfecție un stil care e aproape complet.

Line up: Ralph Towner-chitară, pian; Paul McCandless; oboi, instrumente de suflat; Glen Moore-bass; Mark Walker-tobe, percuții.

Program
Concertul începe la ora 20:00, iar accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto! Înregistrarea audio/video este interzisă pe toată durata concertului!

BILETE

Biletele pentru acest eveniment costă 85, 125, 145 de lei în funcție de categorie și pot fi achiziționate prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturești și Humanitas) și online pe http://www.eventim.ro

Video
https://www.youtube.com/watch?v=g1Fnnr_Flx0


Jazz Night Out  este un proiect Twin Arts. Detalii pe:  http://www.twinarts.ro/event/oregon-concert-la-sala-radio/ și pe pagina de Facebook Jazz Night Out.Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top